Stockholms 8 bästa coworking spaces

En av hundratals coworking spaces i Stockholm

Texten uppdaterades 2024-06-11

Som Stockholms största förmedlare av coworking vet vi att att utbudet är stort. Därför har vi i det här blogginlägget sammanställt de 8 bästa coworking spaces i Stockholm som fått högst poäng i våra kalkyler.

Skiftet till hybridarbete har möjligen varit en av de största arbetsplatsförändringarna som skett i modern tid. I takt med att allt fler företag ställer om till work from home och att erbjuda sina anställda möjlighet till att arbeta från olika platser, har behov och efterfrågan av coworking spaces och flexibla kontor skjutit i höjden.

Hoppa direkt till hela listan

Coworking space i Stockholm är ett ypperligt alternativ till det traditonella kontoret då man kan anpassa sin kontorsyta precis som man vill ha den och utefter så många anställda som är på kontoret i snitt, snarare än vad det max kan vara när det peakar. Det gör det också till ett prisvärt alternativ då man slipper betala för kontorsyta som står tom många dagar i veckan men som behöver finnas då alla är på plats. Flexibla avtal gör det även möjligt att skala upp eller ner sin yta i takt med att man växer eller krymper.

I listan står även kostnaden för medlemskap. Medlemskap hos coworking spaces innebär att du hyr en (eller flera) fasta eller flexibla arbetsplatser per månad. Läs allt här om hur det fungerar med medlemskap på coworking.

Är ni ett större team som letar efter ett flexibelt och full-service kontor? Det finns många olika upplägg skräddarsydda för att passa team med 10-100 anställda som ställer högre krav på avskildhet, service och flexibilitet. Ett populärt alternativ är att skräddarsy en egen avdelning på ett coworking space. Vårt team av kontorsexperter har hjälpt hundratals större team att förstå hur coworking kan nyttjas i en större organisation och vilka alternativ som passar just er bäst. Boka ett kostnadsfritt konsultativt möte idag för att höra mer.

💡
Är ni ett större team som är nyfikna på coworking? Boka en kostnadsfri konsultation med en av våra kontorsexperter för att lära er mer om marknaden och få förslag på alternativ som kan passa er organisation.

Utbudet av coworking i Stockholm är stort och växer snabbt. Att skapa sig en överblick och hitta vilket som passar just ert team bäst, kan vara en överväldigande uppgift. För att underlätta söket har vi därför kurerat en lista på de 8 coworking spaces i Stockholm som vi anser vara bland de bästa. För att se hur listan är skapad och rangordnad, läs vårt inlägg Top 10 Coworking Spaces in Stockholm. Listan i detta inlägg har vi sorterat i alfabetisk ordning.

Hela listan: Stockholms 8 bästa coworking spaces

7A Posthuset

7A Posthuset - Vasagatan 28, Stockholm
7As reception i Posthuset

7A öppnade sitt första coworking space 2006 på Strandvägen i Stockholm. Idag har de vuxit till 4 anläggningar i Stockholm, varav den mest kända är i det tidigare Centralposthuset på Vasagatan, nu oftast endast kallad Posthuset.

Faktum är att 7As Posthuset är norra Europas största coworking sett till yta, som är hela 17 000 kvadratmeter. Med en stark bakgrund i möten, konferens och events gör sig 7A till ett bra alternativ om ni är mötesintensiva eller anordnar mycket events. Tack vare sin grandiosa storlek finns goda möjligheter att hyra större egna avdelningar.  

Kostnad för 7A Posthuset: Från 4200 kr per person och månad
Medlemskap hos 7A Posthuset: Från 5900 kr per person och månad
Andra anläggningar i Stockholm: Strandvägen 7A, Odenplan och Vasagatan 7

Exempel på större företag som sitter hos 7A: RFSL, Greenstep, Tiktok

Convendum Strandvägen 1

Convendum Strandvägen 1, Stockholm
Convendums reception på Strandvägen 1

Convendum är tveklöst Stockholms största coworkingaktör sett till antal anläggningar och omsättning. Sedan Convendum öppnade sitt första coworking år 2016 på Stureplan i Stockholm, har de 2023 hunnit öppna hela 18 coworking spaces utspridda mellan Stockholm, Göteborg och Palma i Spanien.

Convendums coworking spaces utmärker sig i att vara väldigt exklusiva miljöer där inget lämnas åt slumpen. Ett av Stockholms exklusivare premiumalternativ. Convendum har en enastående service där det inte är ovanligt att gym och frukost ingår i hyran. Man hittar ofta Convendums coworking på de bästa adresserna.

En av Convendums mer uppskattade produkter är Big Office, där man hyr en egen avskild del av coworking spacet. Vi förmedlar mycket Big Office och tycker att det är en riktigt bra kontorsprodukt för större företag som vill ha flexibla avtal och full service.

Kostnad för Convendum: Från 8400 kr per person och månad
Medlemskap hos Convendum Strandvägen: Från 5495 kr per person och månad
Andra anläggningar i Stockholm: Biblioteksgatan 29, Kungsgatan 9 och Brahegatan 10

Exempel på större företag som sitter hos Convendum: Lindahl, Klarna, Galderma

Prata med en coworkingexpert

Vi hjälper er att hitta rätt helt kostnadsfritt

Berätta vad ni söker

Epicenter Mäster Samuelsgatan

Epicenter Mäster Samuelsgatan 36, Stockholm
Epicenters ljusgård på Mäster Samuelsgatan

Epicenter beskriver sig själva som ett "Digital Innovation House" vilket vi håller med om. Här är det fokus på tech och deras coworking space är ett populärt alternativ för större snabbväxande startups liksom frilansare i Stockholm. Här finns goda möjligheter att hyra större egna avdelningar, men även gott om arbetsplatser i supersnygga coworkingmiljöer.

På ett av Stockholms absolut bästa lägen, Mäster Samuelsgatan 36, har Epicenter nu funnits sedan 2015. Idag har de även coworking i Helsingfors och Oslo.

Kostnad för Epicenter: Från 8000 kr per person och månad
Medlemskap hos Epicenter: Från 4200 kr per person och månad
Andra anläggningar i Stockholm: Elements (öppnar Q1 2024)

iOffice Drottninggatan 33

iOffice coworking space på Drottninggatan 33, Stockholm
iOffice coworking Drottninggatan 33

iOffice har funnits på Stockholms coworkingmarknad sedan 2009, men har framförallt de senaste åren verkligen blivit en aktör att räkna med. Idag har de 8 coworking spaces på centrala adresser i Stockholm, varav merparten tillkommit bara under de senaste åren. I skrivande stund har iOffice 3 anläggningar på Kungsgatan, 2 på Vasagatan och 2 på Drottninggatan.

iOffice har snabbt blivit kända för sin service, bra adresser och bra priser. Här finns det frukost dagligen, riktigt bra kaffe och god tillgång på mötesrum. De anordnar gemensamma AWs för samtliga deras medlemmar och många roliga aktiviteter som pingisturneringar.

Vi på yta.se sitter själva på Drottninggatan 33 med utsikt över Sergels torg. Vi brukar ofta säga att det troligen är en av bästa utsikterna på ett coworking space i Stockholm och rekommenderar det här stället varmt.

Kostnad för iOffice: Från 6400 kr per person och månad
Medlemskap hos iOffice Drottninggatan 33: Från 3995 kr per person och månad.
Andra anläggningar i Stockholm: Kungsgatan 64, Olof Palmes gata 11 och Vasagatan 10

Exempel på större företag som sitter hos iOffice: Recipharm, Axofinans, Juni

Regus Spaces Hammarbybacken 27

Spaces Hammarby Sjöstad
Regus varumärke Spaces i Hammarby Sjöstad

Regus är världens största coworkingaktör och har flera coworking spaces i Stockholm. Med flera andra varumärken under sig som t.ex. No18 och Spaces är Regus en stark aktör att räkna med.

Regus grundprodukt är ett prisvärt alternativ för coworking på bra adresser utspritt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Totalt sett har Regus över 3000 coworking spaces i hela världen. Ett av de mer populära Regus i Stockholm ligger på Östermalmstorg 1.

Kostnad för Regus: Från 2500 kr per person och månad
Medlemskap hos Spaces Hammarby Sjöstad: från 2390 kr per person och månad
Andra anläggningar i Stockholm: Olof Palmes gata 29 och Gamla Stan

The Works Strandbergsgatan 61

The Works Kungsholmen
Entré hos The Works Kungsholmen

I Stadshagen på norra Kungsholmen ligger en av The Works mer populära anläggningar. The Works har snabbt blivit ett populärt alternativ tack vare sina låga hyror. Deras affärsmodell är att ta över rivningsfastigheter och med små medel göra om till coworking i väntan på att fastighetsägaren fullföljer sina planer på att renovera eller riva fastigheten. Detta möjliggör för The Works att ta ut låga hyror från sina hyresgäster då den underliggande hyran är kraftigt subventionerad.

The Works coworking på Kungsholmen ligger i Stadshagen på Strandbergsgatan 61, precis bakom Lindhagen galleria med all service man kan tänkas behöva.

Anläggningen är hela 9218 kvadratmeter stor och det finns gott om rum i alla storlekar samt olika typer av medlemskap. För större företag finns även möjlighet att ta hela eller halva våningsplan och då kunna få egen ingång och lägga till service efter behov.

Det finns även ett enklare gym samt bastu som är gratis. Det finns konferensrum för upp 50 personer samt kostnadsfria mötesrum för alla hyresgäster.

Precis som namnet antyder ingår rubbet hos The Works - och dessutom till en låg hyra.

Kostnad för The Works Kungsholmen: Från 1400 kr per person och månad
Medlemskap hos The Works Kungsholmen : Från 2500 kr per person och månad
Andra anläggningar i Stockholm: City, Medborgarplatsen och Slakthusområdet

United Spaces Torsgatan 26

United Spaces Torsgatan 26
Exempel på eget kontor på Torsgatan

United Spaces är en välkänd aktör i större delen av Sverige. De öppnade sin första anläggning på Kungsholmen redan 1999 och finns idag i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Malmö och Helsingborg.

Vi har hyrt kontor på United Spaces samtliga coworking spaces i Stockholm vid olika tillfällen och tycker verkligen de har lyckats skapa en bra produkt med medlemmarna i fokus. Vår personliga favorit är just Torsgatan 26 som verkligen känns som ett eget kontor, där det är högt i tak och med vackra spröjsade fönster. Det finns en padelbana och härligt café man kan köpa lunch i.

Kostnad för United Spaces: Från 5200 kr per person och månad
Medlemskap hos United Spaces Torsgatan: Från 4315 kr per person och månad
Anläggningar i Stockholm: Waterfront Building, Götgatsbacken och Solna

Exempel på större företag som sitter hos United Spaces: Salesforce, Palette, Spotlight

WeWork Regeringsgatan 29

WeWork coworking Regeringsgatan 29
Coworking i lounge hos WeWork

Många känner idag till WeWork som coworkingaktören som gjorde coworking coolt. WeWork är grundat i USA och har blivit kända bland annat för sina extravaganta lokaler och Stockholm är inget undantag. Deras coworking space på Regeringsgatan är ett premiumalternativ. Här står en barista som gör lyxkaffe på beställning och ett glasgolv som man kan spela schack på. Det är väldigt högt i tak med synligt undertak vilket skapar en industriell känsla, samtidigt som det är supermodernt.

Vi har hyrt coworking hos WeWork i omgångar och uppskattar verkligen det centrala läget. Placerat inne i (läs: ovanför) Gallerian i Stockholm är det nära till precis allt, och Gallerian bjuder på flera riktigt bra lunchställen.

De har bara en anläggning i Stockholm som ligger på Regeringsgatan 29.

Kostnad för WeWork: Från 7500 kr per person och månad
Medlemskap hos WeWork: Från 3019 kr per person och månad
Andra anläggningar i Stockholm: inga

Exempel på större företag som sitter hos WeWork: Blackrock, Ideal of Sweden

Vi hjälper er hitta rätt coworking för er

En av våra experter hjälper er kostnadsfritt att jämföra alla alternativ

Få hjälp