Nya kontorshotell i Stockholm 2023

Nya kontorshotell i Stockholm 2023
Brygghuset vid Odenplan i Stockholm var en av höstens mer spännande nyöppningar

Coworkingmarknaden har vuxit enormt de senaste åren, i snitt har tillväxten legat på circa 20% per år sedan flera år tillbaka. Både antalet anläggningar som öppnat har hållit en hög takt men även så antalet aktörer, två faktorer som bidrar till att dagens coworkingmarknad liknar en välsorterad godisbutik med något för allas smak.

I det här inlägget berättar vi om alla spännande kontorshotellsanläggningar som öppnar under 2023 - som vi hört talas om hittils. Det är allt ifrån stora förhyrningar i city till spektakulära palats i gamla stan. Helt enkelt lär 2023 bli ett spännande coworkingår!

Antal nya kvadratmeter och antal anläggningar coworking per halvår i Stockholm, källa: yta.se databas av över 7500 kontorsrum på kontorshotell i Stockholm

I 2022 så öppnade 33st nya kontorshotellsanläggningar i Stockholm, fördelat på 64 000kvm. Det motsvarar en tillväxt på 21%. Tillväxttakten var ungefär densamma i Stockholm CBD, inom tull, och utanför tull.

För 2023 är etableringstakten något lägre. Hittils har 10st kontorshotellsanläggningar aviserats för 2023, totalt 35 020kvm, en ökning motsvarande 9,5%. Denna siffra kan dock fortfarande öka under årets gång.

💡
Intresserad av mer data kring coworkingmarknaden och kontor i Stockholm? Läs vår senaste rapport om Coworkingmarknaden 2022

Vilka kontorshotell öppnar i Stockholm under 2023?

  • Convendum Birger Jarlsgatan 6800kvm kontor
  • Convendum Löfströms Allé 4120kvm kontor
  • Convendum Drottninggatan 29 4000kvm kontor
  • Convendum Brahegatan 3700kvm kontor
  • Vasakronan Götgatan 3800kvm kontor
  • iOffice Vasagatan 12 3000kvm kontor
  • iOffice Olof Palmes Gata 11 4100kvm kontor
  • Spaces Lilla Nygatan 3000kvm kontor
  • Helio Peter Myndes Backe 1600kvm kontor
  • Regus Barkarbystaden 1200kvm kontor

Som ni ser är det en hel del Convendum på listan. De växer med en aggressiv takt och kommer ha över 70. 000kvm i Stockholm när 2023 är klart. En annan som växer kraftigt är iOffice som etablerat många nya anläggningar i City under 2022, och utökar med att ta över Daniel Wellingtons lokaler på Vasagatan 12. Vi skulle inte bli förvånade om det kommer fler nyheter från iOffice under året.

Letar ni nytt kontor?

Jämför över 7000 kontorsrum på kontorshotell på vår marknadsplats

Till marknadsplatsen

Convendum Spårvagnshallarna

Convendum Spårvagnshallarna
Convendum hos Ikoniska Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan i Stockholm

Spårvagnshallarna är en ikonisk byggnad i Stockholm som Convendum snart gör en av sina största kontorsetableringar i. I huset huserar sedan tidigare SATS flaggskeppsanläggning samt Norrsken, en coworkinganläggning för social impact bolag.

Convendum kommer ta 6.800kvm i anspråk i byggnaden över flertalet plan som öppnas i etapper. Det högsta våningsplant öppnar först, och kommer stå klart redan i Q1 2023. Utöver kontorsytorna så kommer Convendum även drifta receptionen i huset och ha stora konferensytor.

Vi på yta.se har varit på plats under hösten och är sjukt spända på detta kontor. Högst upp i huset får man en grym utsikt ut över takåsarna, ett coolt snedtak, och välplanerade ytor.

Denna anläggning är perfekt för lite större bolag som vill komma in och skräddarsy en egen avdelning. Intresserad utav en tidig visning? Boka en visning av Convendum Spårvagnshallarna här.

iOffice Vasagatan 12

iOffice Vasagatan 12 öppnar i februari 2023

Vem känner inte till Daniel Wellington? Well - nu finns möjlighet att ha ert kontor i deras lokaler! iOffice har sedan 6e december 2022 tagit över Daniel Wellingtons kontorshyresavtal och ämnar att göra om det till coworking. Från och med 1a februari 2023 öppnar dörrarna för dem första hyresgästerna.

Detta har potential att bli iOffice anläggning med mest WOW-faktor. Stora panoramafönster ut mot stadshuset och mälaren, samt i allmänhet bra takhöjd och fina materialval. Redan nu när detta skrivs är det många hyresgäster som hunnit hoppa på och skriva avtal på kontor, så denna lär fyllas upp snabbt.

Boka en visning av kontoret idag på denna länk

Spaces Gamla Stan

Spaces på Lilla Nygatan är ett historiskt bankpalats som just nu byggs om till kontorshotell

Letar ni efter det där lilla extra? Ett kontor som verkligen sticker ut? Då ska ni hyra kontor på Spaces Gamla Stan. I Leijonsköldska palatset sker just nu en varsam renovering av denna fantastiska byggnad, som inte kommer likna något annat coworking i Stockholm.

Vi på yta.se var och spanade in byggprojektet och blev helt till oss när vi fick se vad som gömdes sig inuti. Spaces öppnar i maj 2023 men det går redan nu bra att boka in visning.

Den stora loungen som renoveras som även går att hyra för event - ca 8m i tak
En sneak peak av vad som kommer på Spaces Lilla Nygatan

Vill du veta om fler nyöppningar av kontorshotell?

Vi på yta.se håller ständigt koll på kontorshotellsmarknaden och vet vilka anläggningar som öppnar när. Kontakta oss så kan vi hjälpa er att hitta rätt kontor för er.

Vi hjälper er hitta rätt kontor

En av våra experter hjälper er kostnadsfritt att jämföra alternativ

Få hjälp