Coworking spaces utanför tull i Stockholm

Fabege CoW
Fabeges eget coworking koncept CoW i Arenastaden

Texten uppdaterades: 2024-06-11

Välkommen till vår omfattande guide om coworking spaces utanför tull i Stockholm! Om du driver ett företag som söker flexibla arbetsutrymmen i stadens utkanter har du kommit till rätt ställe. I detta blogginlägg kommer vi att ta dig med på en rundtur i några av de bästa coworking spaces som erbjuder en perfekt balans mellan arbetsliv, avkoppling och vardagspusslet. Läs vidare för att upptäcka vilka coworking spaces som bäst uppfyller dina behov och hur du kan gå tillväga för att hitta det bäst lämpade för just ditt företag.

I det här blogginlägget kommer du kunna läsa mer om:

Topplistan över coworking spaces utanför tull
Coworking spaces i Kista
Coworking spaces i Solna
Coworking spaces i Nacka

Hitta coworking spaces utanför tull

Jämför över 10000 kontorsrum på coworking spaces på vår marknadsplats

Jämför coworking spaces

Fördelarna med att välja coworking spaces utanför tull i Stockholm

Att söka efter coworking spaces i Stockholm kan ibland verka väldigt centrerat för innerstaden, vilket är ganska naturligt i och med att en majoritet av utbudet ligger centralt i city. Faktum är dock att stadens utkanter hyser ett otroligt starkt bestånd av fina coworking spaces med väletablerade fastighetsbolag bakom sig, här kommer man också ner i hyra jämfört med city lägena och det finns i princip alltid parkeringsplatser samt goda kommunikationer överlag.

Prismässigt så ligger coworking spaces utanför tullarna i Stockholm som sagt lägre än citylägena. Vi har tidigare skrivit omfattande guider på prisläget för coworking där vi även brutit ut utanför tullarna, vi kommer inte grotta ner oss alltför mycket i priser och hyresnivåer i detta inlägg, utan här kan du läsa mer om vad coworking kostar. Generellt kan man dock säga att coworking utanför tullarna kostar i snitt 2250 kronor per person och månad. Detta kan jämföras med innanför tullarna där det i snitt kostar i snitt 4350 kronor per person och månad.

Tillgängligheten är som nämnd ovan vanligen betydligt bättre än om man jämför med stadslägena. Utanför tull är det snarare norm att parkering ingår medan det i city tillkommer för flera tusenlappar per månad. Det är också i princip alltid strategiska placeringar i direkt närhet till kollektivtrafik av allehanda slag. Vad som är bra tillgänglighet går att diskutera, men det är väldigt sällan problem att komma till sitt kontor utanför tull.

Större kontorsyta delvis i termer av vad man får för hyran, men även då mer ingår när man kommer ut från city. Om vi tillexempel tittar på FirstOffice i Täby är kontoren mellan 6-10 kvadratmeter per arbetsplats. I city brukar motsvarande siffra ligga på 3-5 kvadratmeter per arbetsplats, det vill säga nästan hälften. För att fortsätta med FirstOffice som exempel ingår även kostnadsfria mötesrum på över 60 andra coworking spaces i deras regi.

Vår topplista över coworking spaces utanför tull

Den här topplistan är handplockad av våra kontorsexperter med en motivering till varje coworking space. Efter listan kommer vi att gå igenom område för område vilka olika alternativ som finns.

Fabege CoW, Arenastaden

Fastighetsbolaget Fabege, som är en av Sveriges och Stockholms största ägare av kommersiella fastigheter, lanserar nu äntligen sitt coworkingkoncept CoW. Detta blir ett riktigt snyggt premiumalternativ i populära Arenastaden, med många förmåner som t.ex. en pott med mötesrumstimmar per anställd och månad.

Care of workspace Kista, Torshamnsgatan 35

Fastighetsbolaget Revelop (tidigare Profi) driver sitt eget coworking brand: Care of Workspace. Det är bra en aktör med en fastighetsägare i grunden som gör att allt är väldigt välarbetat med många och bra resurser in-house till en billig peng som passar både små och stora företag. Finns i utkanten av Stockholm och passar de bolag som prioriterar parkeringsmöjligheter och att kunna växa inom beståndet.

Fabriken, Hammarby Sjöstad

Fabriken är uppstickaren i Hammarby Sjöstad som snabbt blivit populär bland många e-handlare, även om det givetvis sitter andra branscher här också. Hammarby Sjöstad är ett eftertraktat läge och Fabriken har idag 2 coworking spaces intill varandra här, i riktigt häftiga industriella byggnader.

Områdesguide: Coworking spaces i Kista

Att hyra coworking space i Kista är ett utmärkt alternativ för företag som söker en dynamisk och teknikorienterad arbetsmiljö. Kista är en av Stockholms främsta teknik- och innovationskluster, och det finns flera coworking spaces i området som erbjuder förmåner och möjligheter som passar både etablerade företag och startups.

Många Svenska och globala framgångsföretag sitter redan i området, som till exempel:

  1. Ericsson: Ericsson, en global ledare inom kommunikationsteknik och infrastruktur, har sitt huvudkontor i Kista. De hyr betydande kontorsutrymmen och har en stark närvaro i området.
  2. IBM: IBM, en av världens ledande teknik- och konsultföretag, har också en betydande närvaro i Kista. De har kontorslokaler där de bedriver forskning och utveckling inom olika teknikområden.
  3. Electrolux: Electrolux, ett globalt företag inom vitvaruindustrin, har sitt huvudkontor i Kista. De hyr kontorsutrymmen och bedriver forskning och utveckling inom området för smarta hem och innovationer inom hushållsprodukter.
  4. ABB: ABB, ett globalt teknikföretag inom elektrifiering, automation och digitalisering, har också kontor i Kista. De fokuserar på att utveckla och implementera innovativa lösningar inom energisektorn och industriell automation.

Samarbetar man med någon av dessa, eller vill samarbeta med dem, kan det alltså vara en god idé att utforska några konkreta exempel på Coworking Spaces i Kista:

Quick Office Kista

Quick Office har funnits på marknaden relativt länge, men deras coworking space i Kista, i fastighetskomplexet a:place, är ett av deras nyaste.

a:place är ett stort komplex, som erbjuder en kreativ och social arbetsplats. byggnaden har en välkomnande glasentré, hemtrevlig loungeyta samt gym och yogastudio. Som hyresgäster här får ni tillgång till tjänster såsom besöksservice, pakethantering, parkering med laddplats för elbilar, cykelrum samt dusch om omklädningsrum med bastu.

FirstOffice Kista

FirstOffice i Kista är ett nybyggt och superfint kontorshotell alldeles i närheten av Kistamässan. Här finns det både coworking i öppet kontorslandskap och privata kontor.

FastOffice Kista

FastOffice coworking space i Kista ligger i fastigheten Kista Bright, som ligger precis intill Akalla tunnelbana som är en knutpunkt ut mot både E4 och E18.

Detta är Kistas mest prisvärda coworking space på endast 2500 kronor per arbetsplats och månad. Man får även mycket yta för pengarna här då man räknas på 5-10 kvadratmeter per arbetsplats.

Slutligen är det viktigt att nämna att Kista erbjuder en mångfald av coworking spaces, var och en med sina egna unika egenskaper och inriktningar. Innan du hyr en coworking space i Kista, se till att kontakta oss för att mer grundligt kunna utforska olika alternativ och hitta den plats som bäst passar ditt företags behov och kultur.

Områdesguide: Coworking spaces i Solna

Att hyra coworking space i Solna är ett utmärkt alternativ för företag som söker en inspirerande och modern arbetsmiljö. Solna är en snabbt växande stadsdel i Stockholm som erbjuder en kombination av närhet till stadens puls och natursköna omgivningar. Här finns flera coworking spaces som passar både etablerade företag och startups. Låt oss utforska några av dem:

United Spaces Elektrogatan

På en yta av 2800 kvadratmeter finns kontorsutrymmen som är designade för att maximera naturligt ljus och skapa en luftig atmosfär, vilket främjar både produktivitet och välmående.

Det finns totalt 40 kontorsrum med kapacitet för 3 - 15 personer, 4 mötesrum i varierande storlekar, bekväma loungemöbler med höj- och sänkbara bord samt en fantastisk terrass med panoramautsikt över Solna.

United Spaces Solna Strand ligger strategiskt mellan Solna Centrum och Sundbyberg, vilket ger närhet till kollektivtrafiken och naturen.

Regus Svetsvarvägen

IWGs Regus hittar man över hela Sverige. Regus är en av världens första coworking aktörer och finns idag utspridda över hela världen med över 4000 coworking spaces.

På deras coworking i Solna erbjuds luftiga kontor och det går att hyra allt från virtuella kontor till plats i öppen yta eller egna kontorsutrymmen. Anläggningen rymmer 86 kontor, 20 coworking-platser samt 5 mötesrum.

MittOffice Solna

MittOffice är den lilla helhetsaktören i Solna. Utöver sitt coworking space driver de även MittGym och MittCafé och skapar en helhetslösning där man även kan lägga till t.ex. gymkort. Här kan du hyra loungeplats, fast plats eller eget kontor i olika storlekar.

Områdesguide: Coworking spaces i Nacka

Nacka är en populär stadsdel belägen precis utanför centrala Stockholm och erbjuder en unik kombination av närhet till stadens puls och närhet till vacker natur och skärgård. Här finns flera coworking spaces som kan passa både etablerade företag, startups och frilansare. Låt oss titta närmare på några av dem:

Landskapet Forumvägen

Högt upp i vad som är kanske Nackas främsta knutpunkt, Nacka Forum, ligger härliga Landskapet (tidigare känt som Business Lounge) på våning 18.

Här kan du hyra antingen privata kontorsrum eller kontorsplatser i öppet kontorslandskap. Det finns en en välkomnande entrélounge och flertalet mötesrum i olika storlekar, bland annat det på bilden ovan med panaromavy över Nacka.

Quality Office Vikdalsgränd

Snygga Quality Office beläget på Vikdalsgränd 10, bredvid avfarten till Nacka Strand. Quality Office driver här ett modernt coworking space fördelat över tre våningsplan med tillgång till bland annat flera mötes- och konferensrum, parkeringsplatser och laddningstationer för ebil. Det finns gott om coworking platser samt även större egna kontor för upp till 20 platser.

Places Järnvägsgatan

Places i Sickla köpkvarter är den perfekta platser för dig som vill komma bort från hemmakontoret men slippa pendla till stan. Här sitter du inne i köpkvarteret med närhet till allt vad det innebär. Det är fokus på drop-in platser snarare än egna kontor, men med full service som till exempel kaffe, wifi och mötesrum.

Vi hjälper er hitta rätt kontor

En av våra experter hjälper er kostnadsfritt att jämföra alternativ

Få hjälp


Sammanfattningsvis erbjuder Stockholms yttre delar en mängd olika fantastiska coworking spaces, som ger flexibla arbetsutrymmen och en perfekt balans mellan arbetsliv, avkoppling och vardagspussel. Att välja coworking spaces utanför tullarna har flera fördelar, inklusive lägre kostnader, bättre tillgänglighet och större kontorsytor.

Innan du hyr ett coworking space i något av dessa områden är det viktigt att kontakta oss för att få mer information om olika alternativ och hitta den plats som bäst passar ditt företags behov och kultur. Oavsett om du är en etablerad verksamhet eller ett start-up, kommer du att hitta ett coworking space som passar just dig i Stockholms utkanter.