Stockholms bästa coworking spaces för jurister

Coworking på Strandvägen
Coworking på Strandvägen

Att driva en juristbyrå eller arbeta som advokat innebär ofta att man ställs inför unika utmaningar när det gäller arbetsmiljö och produktivitet. Det är här coworking spaces kommer in i bilden. Med sin flexibilitet och förmåga att erbjuda skräddarsydda lösningar är coworking spaces ett attraktivt alternativ för jurister och advokater som söker en effektiv arbetsplats. I detta blogginlägg kommer vi utforska hur ett eget rum på en coworking space kan vara en game-changer för juristbyråer och advokater, och hur det kan bidra till deras framgång.

Letar ni nytt kontor?

Jämför nästan 10000 flexibla kontor på vår marknadsplats

Till marknadsplatsen

Fördelar med coworking för jurister istället för traditionella kontor

  1. Flexibilitet: Coworking spaces erbjuder flexibla hyresavtal som kan anpassas efter juristbyråns eller advokatens behov. Detta gör det möjligt att hyra kontorsutrymme för kortare perioder eller anpassa storleken på utrymmet efter behov. Det är en idealisk lösning för jurister som arbetar på projektbasis eller behöver tillfälliga kontor för möten och klientbesök.
  2. Kostnadseffektivitet: Att hyra eget kontorsutrymme kan vara dyrt, särskilt för mindre juristbyråer eller enskilda advokater som vill hyra kontor på representativa adresser. Coworking spaces erbjuder en mer kostnadseffektiv lösning eftersom hyran delas mellan flera företag och individuella användare. Detta innebär att jurister kan dra nytta av moderna och välinredda kontorsfaciliteter till en bråkdel av kostnaden jämfört med att hyra ett traditionellt kontor.
  3. Möjlighet till nätverkande: Coworking spaces är ofta befolkade av yrkesverksamma från olika branscher, vilket skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. För jurister kan detta innebära möjligheter till att nätverka och samarbeta med andra professionella inom olika områden. Genom att interagera med andra medlemmar i coworking communityn kan jurister bygga relationer, få rekommendationer och öka sin synlighet i affärsvärlden.
  4. Delade resurser och bekvämligheter: Coworking spaces erbjuder vanligtvis gemensamma resurser och bekvämligheter som kan vara till nytta för jurister. Bland annat får man tillgång till mötesrum, konferenslokaler, skrivare, scanner, IT-infrastruktur och snabbt internet. Att ha tillgång till sådana faciliteter minskar behovet av att investera i dyra utrustningar och resurser, samtidigt som det ger jurister en professionell arbetsmiljö, vanlligtvis på eftertraktade adresser.
  5. Flexibilitet att expandera eller minska: Juristbyråer kan, liksom alla typer av företag, genomgå förändringar i storlek och personalstyrka över tiden. En av de största fördelarna med coworking spaces är att de kan anpassa sig till dessa förändringar. Om juristbyrån behöver expandera eller minska sin personalstyrka kan de enkelt anpassa sitt kontorsutrymme utan att behöva flytta till en ny plats eller omförhandla hyresavtal.

Jämför alla coworking spaces

Jämför nästan 10000 kontorsrum på coworking spaces på vår marknadsplats

Jämför coworking spaces

Utvalda coworking spaces för advokater och jurister

Nedan följer en lista på utvalda coworking spaces där vi diskuterar varför just dessa lämpar sig väl för juristbyråer.

iOffice Vasagatan 12 - prisvärd coworking centralt

iOffice coworking Vasagatan 12
Mötesrum hos iOffice

iOffice har snabbt blivit en av Stockholms populäraste coworking aktörer i takt med att man tagit allt mer yta i anspråk. Idag driver iOffice 8 coworking spaces i Stockholm och de kännetecknas av att vara prisvärda allternativ med exklusiva lokaler på bra adresser.

Hos iOffice ingår alltid deras mindre mötesrum samt bemannad reception, varför de har valts ut i detta inlägg som ett coworking space som lämpar sig extra väl för jurister.

Nybrogatan Business Center - godkänd från Advokatsamfundet

Nybrogatan Business Center 6
Nybrogatan Business Center är ett populärt alternativ

Utöver adressen på Nybrogatan 6 är detta ett bra alternativ för jurister då det finns gott om mindre kontorsrum att hyra. Detta lämpar sig väl då man söker flera egna rum anpassade för en person, vilket annars kan vara lite knepigt.

Coworking spacet har till och med fått ett godkännande från advokatsamfundet att det är ett bra coworking för advokater. En enkel googling på "advokat nybrogatan business center" visar att det redan sitter ett antal välrenommerade byråer och advokater här.

Nybrogatan Business Center har även ett coworking på Nybrogatan 34.

7A Strandvägen - exklusiva lokaler på favoritadressen

Coworking Strandvägen
Eget kontor på Strandvägen 7A

Letar ni flexibla kontor på Strandvägen? Välkommen till 7A. Här sitter ni på bästa läge på just nummer 7A i oerhört vackra lokaler i en välbevarad jugendfastighet. I samma hus sitter till exempel advokatbyrån Born.

Adressen på Strandvägen talar för sig själv, i frågan om varför vi valt ut 7A Strandvägen för detta inlägg.

7A är en mycket uppskattad aktör som fokuserar på bra service och vackra lokaler. Möten och events ligger dem nära till hjärtat och det är enkelt att anordna större konferenser här. De har även coworking i Posthuset på Vasagatan samt Norrtullsgatan 6 vid Odenplan.

Sammanfattningsvis om coworking för jurister

Vi har nu utforskat fördelarna med coworking spaces för jurister och advokater och hur det kan bidra till deras framgång eller helt enkelt kontorsbehov. Givetvis finns det många fler alternativ som kan lämpa sig, kontakta oss för att få en skräddarsydd förslagslista just efter era behov.

Coworking spaces erbjuder flexibilitet i hyresavtal då man ofta skriver avtal på 3-9 månader, vilket passar jurister som ofta arbetar på projektbasis eller behöver tillfälliga kontor för möten och klientbesök. Dessutom är coworking spaces kostnadseffektiva, eftersom hyran delas mellan flera användare och ger tillgång till moderna kontorsfaciliteter till en bråkdel av kostnaden för ett traditionellt kontor.

En annan fördel är möjligheten till nätverkande med andra yrkesverksamma inom olika branscher, vilket kan leda till samarbeten och ökad synlighet. Dessutom erbjuder coworking spaces delade resurser och bekvämligheter, såsom mötesrum och IT-infrastruktur, vilket minskar behovet av dyra investeringar.

Slutligen ger coworking spaces möjlighet att expandera eller minska i storlek och personalstyrka utan att behöva flytta till en ny plats eller omförhandla hyresavtal. För jurister som söker coworking spaces rekommenderas iOffice Vasagatan 12 för sina prisvärda alternativ, Nybrogatan Business Center som är godkänt av Advokatsamfundet och 7A Strandvägen för sina exklusiva lokaler på en populär adress.