Guide: 5 populära coworking spaces på Södermalm

Guide: 5 populära coworking spaces på Södermalm
Convendum Slussen är ett populärt alternativ på Södermalm

Södermalm, eller "Söder" som lokalbefolkningen kärleksfullt kallar det, är en dynamisk stadsdel i hjärtat av Stockholm. Området präglas av en kreativ atmosfär med ett rikt kulturliv, trendiga butiker, gemytliga kaféer, och en mängd olika restauranger. Dessutom erbjuder Södermalm en fantastisk utsikt över staden med sina många höjder. Stadsdelen är känd för sin mångkulturella och kreativa atmosfär, vilket gör det till en perfekt plats för den som söker en inspirerande arbetsmiljö.

För dem som letar efter coworking-utrymmen erbjuder Södermalm en rad alternativ, från mindre, mer intima miljöer till större utrymmen som kan rymma stora team. Många av dessa utrymmen har omformats från gamla fabriker och industribyggnader, vilket ger dem en unik charm och skapar en inspirerande arbetsmiljö. Här kan du hitta allt från lugna och tysta utrymmen till mer livliga miljöer, vilket ger alla typer av företag möjlighet att hitta en plats som passar deras behov. Så om du överväger att flytta ditt kontor till Södermalm, kan du förvänta dig en dynamisk och kreativ arbetsmiljö i hjärtat av Stockholm.

Jämför alla coworking spaces på Södermalm

På yta.se samlar vi alla coworking spaces på Södermalm på vår marknadsplats. Det finns idag 13st coworking spaces på Södermalm fördelat på 11st olika operatörer och nästan 30 000kvm kontorsyta. På vår marknadsplats hittar ni det dagsaktuella utbudet av lediga kontor på varje coworking space, ni kan enkelt se prisuppgifter för kontoren som passar ert team, samt se dem på en interaktiv planritning.

Vårt team av kontorsexperter hjälper ständigt företag som vill hitta det rätta kontoret för deras team på Södermalm, och har lång erfaranhet kring vilka för- och nackdelar som finns för de olika alternativen. Nedan redogör vi för några av vårt team's favoriter samt vilka anläggningar som visat sig mest populära bland företagen vi hjälper att hitta kontor.

Oavsett om ni letar efter ett kontor på coworking för 1 person eller en egen avdelning för 50 personer, kan ni utforska utbudet av coworking spaces på Södermalm alternativt ta hjälp av vårt team av kontorsexperter, 100% kostnadsfritt.

Få kostnadsfri sökhjälp på Södermalm

Pär Lövgren - Kontorsexpert

Bli matchad

Unites Spaces Götgatan

Hörnkontor ut mot Götgatan - som yta.se teamet en gång haft som sitt kontor!

United Spaces Götgatan kan beskrivas som en kreativ mötesplats beläget mitt i pulsen intill Slussens tunnelbana. Anläggningen är på 2 våningsplan och totalt 2 700kvm och har rikligt med mötesrum och loungeytor. United Spaces Götgatan erbjuder allt från medlemskap till möjlighet till egen avdelning för 20-30 personer.

Vi på yta.se uppskattade United Spaces Coworking Space tack vare det goda ljusinläppet från stora fönster, en inspirerande miljö, samt livet och rörelsen som kom från närheten till Götgatan. Att ha ett corner-office skadade inte heller!

Några prisexempel för United Spaces Götgatan:

 • Fast skrivbordsplats 6 395kr/mån
 • Kontorsrum om 14kvm för 4 arbetsplatser, 28 862kr/månad
 • Kontorsrum om 31kvm för upp till 8 arbetsplatser, 55 680kr/mån

Convendum Slussen

Den spektakulära utsikten från Convendum Slussen är svårslagen

Convendum - Sveriges största coworkingoperatör, har en riktig pärla till anläggning mitt på Slussen i det så kallade Glashuset. Convendum Slussen är 5 300kvm stort och fördelat på 4st våningsplan, med andra ord en lite större anläggning. Bottenplanet är konferens.

Anläggningen på Katarinavägen 15 är unik tack vare de enorma panoramaglasen med utsikt ut över vattnet. Med väl tilltagna loungeytor är det enkelt att hitta en arbetsplats för dagen där utsikten bidrar till det perfekta zoom-mötet. Utöver utsikten har hyresgäster äve tillgång till en grym takterrass, som vi skrivit mer om i vårt inlägg om Stockholms fetaste coworkingterrasser.

Några prisexempel för Convendum Slussen:

 • Medlemskap hos Convendum: 4 995kr/mån
 • 12kvm kontorsrum för upp till 4 arbetsplatser, 30 000kr/mån
 • 36kvk kontorsrum för upp till 12 arbetsplatser, 101 250kr/mån

Arena Skrapan

En renderingsbild för hur det kommande coworking spacet Arena kommer se ut

Vasakronan - Sveriges största kommersiella fastighetsägare, gillar att slå på stort när det kommer till coworking. I Stockholm öppnar de 1a oktober 2023 deras andra coworking space, denna gång i skrapan. Arena Skrapan kommer vara 3 500kvm fördelat på 2st våningsplan.

Arena tar avstamp från Vasakronans enorma erfarenhet kring att hyra ut kontor och har med det skapat en så funktionell arbetsplats som möjligt. Jämfört med många andra coworking spaces finns det på Arena extremt mycket gemensamhetsytor i form av loungeytor och mötesrum, hela 39 mötesrum på anläggningen!

Prisexempel för Arena Skrapan:

 • Flexplats 6000kr/mån
 • 22kvm kontor för upp till 4 arbetsplatser, 54 000kr/mån
 • 40kvm kontor för upp till 6 arbetsplatser, 72 000kr/mån

The Park Södra

The Park Södra i Stockholmsverken

The Park Södra är hela 8 000kvm fördelat på 4st våningsplan inklusive ett härligt kafé i gatuplan, vilket gör det till Söders största coworking space. The Park satsar på att vara en personlig och kreativ arbetsplats där fokus ligger på mötet mellan människor. Anläggningen på Söder ligger i Stockholmsverken, en häftig gammal industrifastighet som renoverats till modern stil och ligger precis intill Södra Station (pendeltåget).

Prisexempel på The Park Södra

 • Fast plats, 5 500kr/mån
 • 20kvm kontorsrum för 4 arbetsplatser, 30 000kr/mån
 • 60kvm kontorsrum för upp till 20 arbetsplatser, 120 000kr/mån

Metropole Zinkensdamm

Metropole riktar sig mot mediebranschen

Metropole har 2st anläggningar på Söder, Brännkyrkagatan 103B och Brännkyrkagatan 76. Deras coworking space riktar sig främst till frilansare och entreprenörer inom mediebranschen, men de flesta är välkomna. Här hittar man en hemtrevlig miljö och möjlighet till att hyra kontor och studios mellan 10 till 40kvm. Anläggningen är 1000kvm.

Prisexempel Metropole Brännkyrkagatan

 • Flexplats 2500kr/mån
 • 10kvm kontorsrum för 2 arbetsplatser, 6 500kr/mån

Utforska alla coworking spaces på Södermalm

Ovan 5 alternativ är några utav våra och våra kunders favoriter när det kommer till coworking spaces på Södermalm. Vill du utforska alla alternativ på marknaden så besök vår marknadsplats och börja boka visningar direkt, 100% kostnadsfritt.