Var ska ni hyra coworking?

Coworking space vid Odenplan

Att välja rätt plats för ert kontor är en viktig faktor för att säkerställa företagets framgång och för att cementera er image. Det är inte bara en fråga om att hitta en plats som passar er anställda och er verksamhet, utan också att hitta en plats som är lämplig för potentiella kunder och affärspartners.

I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de viktigaste faktorerna att överväga när man väljer placering för sitt kontor på coworking och ge dig några tips om var du kan hitta det bästa kontoret för ditt företag. Låt oss börja!

Letar ni coworking?

Jämför nära 10000 kontor på coworking spaces på vår marknadsplats

Till marknadsplatsen

Varför är placeringen av ert coworking viktig?

Det finns flera anledningar till varför valet av plats för ert coworking space är viktigt. För det första kan det påverka er image. Att hyra ett kontor (läs: coworking space) på en prestigefylld adress kan öka er status och ge intrycket av att ni är en seriös aktör inom er bransch. Det finns till exempel adresser som blivit synonyma med branscher, som att jurister hyr kontor på Strandvägen.

På samma sätt som advokater och Strandvägen hänger ihop, finns det coworking spaces som förknippas med olika saker. Som exempel finns det, på samma tema, Nybrogatan Business Center - ett coworking space på Nybrogatan i Stockholm som också har blivit väldigt populärt för just jurister.

För det andra kommer placeringen påverka tillgängligheten för alla som ska ta sig till kontoret, som anställda och kunder. En lämplig plats nära allmänna kommunikationer som tåg/tunnelbana eller motorvägar och parkeringar kommer minska restiden för era anställda och underlätta för att besöka ert kontor.

Innan man börjar rita ut på en karta var man kan kan tänka sig att hyra kontor bör man ställa sig fråga sig vilka som kommer att åka till kontoret, hur de kommer åka dit och varifrån de åker.

Placeringen kommer att påverka er totala kontorskostnad. Att hyra kontor centralt i city är dyrare jämfört med att ha kontor utanför tullarna eller i kranskommuner. Andra faktorer som skatter kan också variera beroende på val av plats.

Placeringen av ert coworking space kan också påverka era rekryteringsmöjligheter. Att ha kontor på en attraktiv adress kan öka chanserna att rekrytera de mest kvalificerade kandidaterna och samtidigt öka chansen att behålla dem.

Jämför över 200 coworking spaces i Stockholm

Från 3 000kr/arbetsplats/månad

Hitta kontor i Stockholm

Bra platser för att hyra coworking

Som nämnt ovan finns det många faktorer att ta hänsyn till när man funderar på var man ska placera sitt kontor på coworking.

 1. City: Inne i större städer som Stockholm finns det ofta större pooler av talanger och möjligheter till samarbete och nätverkande. Dessutom finns det ofta tillgång till högre utbildningsinstitut, innovativa företag och en stark infrastruktur, inklusive transport- och kommunikationsnätverk. Det är även i City det finns tätast utbud av coworking.
 2. Närhet till kunder: Om man har många kunder på en viss plats, kan det vara fördelaktigt att placera kontoret i närheten. Detta gör det lättare för er att arbeta tätt med sina kunder och kan också ge er en fördel gentemot konkurrenter som inte är lika nära.
 3. CBD: I Central Business District förmedlas ofta en högre grad av professionalism och trovärdighet gentemot kunder och samarbetspartners. Det kan också göra det enklare för er att hitta nya kunder och samarbetspartners.
 4. Närhet till talanger: Om ni är aktiva i en bransch med hög efterfrågan på särskilda kunskaper, kan ni ibland dra nytta av att placera kontoret nära universitet och högskolor. Detta kan ge er tillgång till en större pool av talanger och kan göra det enklare att rekrytera nya medarbetare.

Var i Stockholm stad finns det coworking?

I Stockholm finns det fler än 150 coworking spaces utspridda i hela länet, som alla har sina egna fördelar. På vår marknadsplats kan ni enkelt jämföra mellan områdena och dess utbud samt boka visning direkt. Här kan du läsa mer detalaljerad information kring priser och hyror i Stockholm. Nedan följer några exempel:

 • Coworking på Södermalm
  På Södermalm, Stockholms kultur-mecka, finns drygt 12 operatörer som bedriver coworking. Här finns många kreativa coworking spaces och alternativ både för större och mindre företag.
  Hyra: från 2375:- per person och månad
 • Coworking på Östermalm
  På Östermalm finns det 9 operatörer. Här finns en variation av eleganta anläggningar till mer prisvärda alternativ.
  Hyra: från 3500:- per person och månad
 • Coworking i Vasastan
  I Vasastan finns 7 operatörer och flera profesionella samt kreativa coworking spaces. Till exempel fina Brygghuset som är på bilden högst upp i detta inlägg.
  Hyra: från 3000:- per person och månad

Coworking och dess placering

Att välja rätt plats för sitt coworking space kan vara en viktig faktor för företagets framgång. Det kan påverka allt från produktivitet till kundtillströmningen och rekryteringsmöjligheter. En plats med goda kommunikationer, närhet till kunder och partners och tillgång till rätt arbetskraft kan göra stor skillnad i företagets framgång. Genom att tänka på dessa faktorer och använda tipsen i detta inlägg kan man göra ett mer informerat och effektivt val av plats för sitt kontor på coworking.

Vi hjälper er hitta rätt coworking

En av våra experter hjälper er kostnadsfritt att jämföra alternativ

Få hjälp