Lista: Stockholms 11 bästa konferenslokaler

Konferens att hyra hos Arena Sergel
Perfekt för sekretessbelagda konferenser?

Utbudet av konferenslokaler och mötesrum att hyra i Stockholm är omfattande och det kan vara svårt att hitta just rätt konferenslokal för ditt möte, konferens eller event. Därför har vi i det här inlägget sammanställt en lista på de, enligt oss, bästa alternativen av konferens- och mötesrum som finns tillgängliga att hyra.

Som Stockholms största förmedlare av kontorshotell och coworking har vi besökt en väldigt stor del av alla konferenslokaler och mötesrum som finns i Stockholm. Vi håller själva alltid våra event hos kontorshotell och har med tiden lärt oss att en av de aspekterna som gör varje anläggning unik är hur deras konferenslokaler och mötesrum är utformade, samt hur tillgänglighet, prisbilden och service ser ut för att hyra dessa.

Bland utbudet finns allt från gamla bankvalv med bevarade säkerhetsdörrar till ljusgårdar som rymmer 300 personer där tekniker ingår. Utbudet är otroligt brett, så se till att jämföra ordentligt för att hitta det som passar ert möte bäst.

Hoppa direkt till hela listan

Varför hyra konferenslokal på ett kontorshotell?

Det finns många fördelar att hyra konferenslokaler på ett kontorshotell. Delvis är det ett fokusområde hos många aktörer att erbjuda detta som en service både för sina hyresgäster men även för externa företag eller organisationer som söker konferens- eller mötesrum antingen per dag, halvdag eller bara för en timme eller två. Konferenslokalerna är ofta de finaste rummen i fastigheterna med bland annat storslagna utsikter, modern inredning och den senaste tekniken.

Det går i princip alltid att ordna med diverse bekvämligheter och service genom kontorshotellen som alltid har personal på plats, allt från mat och dryck till IT och utskrifter. Vissa har även bar och restaurang in-house vilket möjliggör för enkla luncher eller en After Work efter sammanträdet.

Vi har tidigare skrivit om våra erfarenheter mer utförligt kring hur det fungerar med mötesrum och konferenslokaler på kontorshotell - det är förvisso mer riktat till dig som redan hyr en kontorsplats, men kan vara värt att läsa igenom givet att du överväger att hyra en konferenslokal eller mötesrum i Stockholm.

Hela listan: Stockholms 11 bästa konferenslokaler

1. Cecil Coworking - Norrlandsgatan 10

Ljusgården hos Cecil - perfekt att hyra för sociala events eller After Works

Cecil Coworking drivs av Hufvudstaden och utmärker sig verkligen på Stockholms konferensscen. Här finns totalt 11 olika konferens- och mötesrum att hyra och de kan ordna med heldagspaket där allt från en tillagad frukost och lunch ingår, samt finfika och After Work i deras champagne-bar eller lummiga innergård.  Du kan även boka padel på NKs tak eller springa en löparklass för att som en paus under dagen.

Namnet Cecil härstammar från anrika restaurang Cecil på Biblioteksgatan där Ivar Kreuger, grundare av Hufvudstaden, frekventerade. Det var även i Cecils kök som Julius Carlsson kom på sin paradrätt Wallenbergaren som idag serveras i Cecils egna restaurang den första torsdagen varje månad som en hyllning till krögaren. Mycket av inredningen och atmosfären hos Cecil återspeglar denna svunna tid och restaurang - likaså även deras konferensrum.

Samtliga 11 konferensrum i olika storlekar hos Cecil är utrustade med relevant teknik som till exempel 75 tums skärmar, kameror, mikrofoner och whiteboards.

Nedan följer ett urval av konferens- och mötesrum hos Cecil:

Ivar


Kapacitet för Ivar:
Storlek: 79 m2
Styrelsesittning: 22 personer
Biosittning / mingel: 35 personer

Karl

Kapacitet för Karl:
Storlek: 16 m2
Styrelsesittning: 6 personer

Dodde

Kapacitet för Dodde:
Storlek: 16 m2
Styrelsesittning: 6 personer

Fördelar med att hyra konferensrum hos Cecil:

 • Flexibilitet: Cecil har en rad olika rum som passar allt från små möten till större konferenser.
 • Service: Med egen restaurang, bar, ljusgård och innergård går i princip allt att ordna via Cecil. Få till exempel lunchen uppdukad i den lummiga innegården lagom tills halvdags-konferensen är avslutad.
 • Design och atmosfär: Rummen är väldigt smakfullt inredda med en modern touch som skapar en inspirerande arbetsmiljö.

Begränsningar:

 • Begränsad kapacitet: Det största rummet rymmer upp till 35 personer, vilket kan vara en begränsning för större officiella sammankomster. Det går dock att hyra hela Ljusgården med bar och restaurang.
 • Priser: Priserna kan vara högre jämfört med vissa andra alternativ i staden.

Kontakta Cecil direkt för att hyra konferens i denna pampiga fastighet.

2. 7A Posthuset - Vasagatan 28

Sessionssalen hos 7A - perfekt för styrelsemöten 

7A Posthuset är en framstående aktör med en lång rad olika mötes- och konferensrum som erbjuder både flexibilitet och elegans. Beläget mittemot huvudentrén till Centralstationen är läget så centralt det kan bli, och de fokuserar mycket på sin konferensverksamhet. Hos 7A Posthuset finns det 24 mötes- och konferenslokaler att hyra.

Det som utmärker 7A Posthuset vad gäller konferenser är storleken på deras större konferenslokaler samt den vackra fastigheten och inredningen. Den största konferenslokalen, Palmsalen, rymmer hela 300 sittande gäster.

I de större konferenslokalerna ordnar de ofta med catering samt kan fixa i princip vad som helst vad gäller teknik; läs mer nedan om de olika alternativen.

Nedan följer ett urval av konferens- och mötesrum hos 7A Posthuset

Palmsalen

Pampiga Palmsalen i ö-format

Som synes är Palmsalen en pampig ljusgård med otroligt bra ljusinsläpp och en ordentlig LED-skärm och fast scen. Det finns högtalarsystem samt hörslinga, och med i hyran ingår en tekniker, laptop och bildmixer.

Kapacitet för Palmsalen:
326 m2
300 i "biosittning"
168 i "skolsittning"
168 i "öar" likt bilden ovan

Orangeriet

Lyxiga Orangeriet lämpar sig bra för middagar och sociala events

Orangeriet är också väldigt ljus och med generös takhöjd tack vare glastak som sträcker sig över hela konferenslokalen. Här serveras alltid frukost, lunch och middag.

Kapacitet för Orangeriet:
339 m2
220 personer i "öar" likt bilden ovan

Konferensrum 306

Mötesrum 306 lämpar sig för sittningar upp till 20 personer. det är också en ljus och modern konferenslokal med utsikt över Mäster Samuelsgatan.

Här finns en 100 tums tv-skärm, wi-fi och anteckningsblock bland annat. Som experter på konferenser kan 7A alltid hjälpa till med det mesta - berätta om era särskilda önskemål i samband med bokning så kommer de att hjälpa dig.

Kapacitet för konferensrum 306:
- 68 m2
- 20 personer i biosittning
- 20 personer i skolsittning
- 20 personer i öar
- 20 personer i u-sittning

Fördelar med att hyra konferens hos 7A Posthuset:

 • Stor variation: Erbjuder allt från små mötesrum för 4 personer till stora konferenssalar som upp till 300 personer.
 • Historisk miljö: Beläget i en vacker och historisk byggnad har Posthuset skapat en unik atmosfär. Direkt när du kommer in och möts av storslagna Bobergshallen och deras trevliga receptionister
 • Service: Erbjuder högkvalitativ service och teknisk support, mat, dryck och allt du kan tänkas behöva  för att säkerställa att ditt evenemang går smidigt.

Begränsningar:

 • Tillgänglighet: Kan vara högre beläggning på grund av det centrala läget och populariteten, vilket kräver att du bokar i god tid.
 • Prisnivå: Premium-tjänsterna kan komma med en högre kostnad.

Kontakta 7A direkt för att boka något av deras konferensrum.

3. Arena Sergel - Malmskillnadsgatan 36

Påkostade Arena Sergel har gott om fina mindre mötes- och konferensrum

Arena Sergel är fastighetsjättens Vasakronans eget coworkingkoncept, och erbjuder moderna, eleganta och synnerligen påkostade konferens- och mötesrum mitt i city med utsikt över bland annat Hamngatan.

Arena finns, i enlighet med Vasakronans fokus, i de bästa lägena i Sveriges stor-städer som Malmö, Göteborg och Uppsala. Här har de verkligen lyckats skapa något unikt och varje anläggning utmärker sig kraftigt mot andra alternativ med sina påkostade materialval. Det märks att det är en aktör med långtgående bakgrund inom kontor och konferens som driver dessa anläggnignar.

Arena Sergel består av 27 konferens- och mötesrum fördelat över 1980 kvadratmeter där även coworking och loungeytor ingår. Det finns unika mötesrum här som till exempel ett ombonat bankvalv för de riktigt sekretessbelagda mötena.

Nedan följer ett urval av konferens- och mötesrum hos Arena Sergel

Jazz

Lyxigt konferensrum med utsikt över Gallerians entré och Hamngatan

Jazz är ett välutrustat och lyxigt mindre konferensrum som rymmer cirka 8 personer. Här finns teknik som högtalarsystem, skärm och videokonferensutrustning bland annat. Liksom i alla andra mötes- och konferensrum hos Arena går det att ordna med catering och få bordsservering av mat eller fika till exempel.

Unikt för detta konferensrum är att det finns en reglerbar belysning med fyra förinställda scenarion som kan hjälpa dig sätta tonen för mötet.

Kapacitet för Jazz:
- 28 kvadratmeter
- 1-8 personer

Country

Konferenslokalen Country liknar i mångt mycket Jazz ovan. Det ligger precis intill och har också utsikt mot Gallerian och Hamngatan.

Det lämpar sig för lite större sammanträden då det är snäppet större. I övrigt har det väldigt bra ljusinläpp och med påkostad inredning. Här finns också större TV-skärm, högtalarsystem och white board bland annat.

Country har större valmöjligheter vad gäller möblering då det kommer förmöblerat med ett avlångt konferensbord som synes i bilden ovan, samt två separata skrivbordsplatser med stolar och en soffa med bord.

Kapacitet för Country:
- 31 kvadratmeter
- 1-8 personer

Opera

Opera är Arena Sergels största konferensrum att hyra i Stockholm. Med en kapacitet på upp till 60 personer fördelat på 90 kvadratmeter är det relativt luftigt inrett och har samma höga standard som i övriga konferensrum.

I Opera finns Whiteboard, TV-skärm, Högtalarsystem, reglerbar belysning, sekretessgardiner och videokonferensutrustning. Det går även, liksom i de andra rummen, att beställa catering som till exempel frukost, fika eller lunch.

Lämpar sig väl för stora till medelstora dragningar och event tack vare sin storlek.

Kapacitet för Opera:
- 90 kvadratmeter
- 1-60 personer

Fördelar med att hyra konferensrum hos Arena:

 • Hög teknisk standard: Alla konferensrum är utrustade med den senaste teknologin för presentationer och videokonferenser.
 • Modern design: Mycket fräscha och stilrena lokaler som bidrar till inspirerande möten.
 • Plats: Har rum som rymmer upp till 60 personer, vilket passar bra för medelstora konferenser och event.

Begränsningar:

 • Pris: Kan vara dyrare än vissa andra alternativ, beroende på vilka tjänster som inkluderas.
 • Storlek: Saknar riktigt stora konferensrum för över 100 personer.

Kontakta Arena Sergel direkt för att hyra något av deras konferensrum.

4. Kg10 - Kungsgatan 8

Kg10 är känd för sin avslappnade och kreativa atmosfär, perfekt för mindre och medelstora möten. Bra beläget på Kungsgatan är det nära till både Stureplan och Hötorget och med goda kommunikationer.

Kg10 är en familjär anläggning där du som kund alltid står i fokus. En konferens hos Kg10 är en konferens man inte glömmer.

Kg10 erbjuder flertalet konferensrum i olika storlekar. Samtliga är smakfullt inredda och kommer utrustade med relevant teknik.

Nedan följer ett urval av konferens- och mötesrum att hyra hos Kg10:

Konferensrum - 16 personer

Smakfullt inrett konferensrum med utsikt mot innergård som, med lite utrymme över, rymmer 16 personer i styrelsesittning. Utrustat med bland annat projektor, whiteboard och blädderblock lämpar det sig väl för exempelvis presentationer.

Konferensrum - 8 personer

Vackert inrett konferensrum med trägolv och utsikt mot innergården. Rymmer 8 personer i styrelsesittning och kommer utrustat med whiteboard bland annat.

Fördelar med att hyra konferensrum hos Kg10:

 • Professionell miljö: En professionell miljö som främjar kreativitet.
 • Flexibilitet: Flera olika rumstyper som passar både små möten och medelstora workshops.
 • Prisvärdhet: Konkurrenskraftiga priser för läget och standarden.

Begränsingar:

 • Kapacitet: De största rummen rymmer upp till 30 personer, vilket kan vara en begränsning för större evenemang.
 • Tillgänglighet: Kan vara begränsad tillgång under högsäsong eller populära tider.

Kontakta Kg10 direkt för att hyra något av deras konferensrum

💡
Samtliga konferensrum som nämns i det här inlägget är ett urval av de vi anser vara bäst i sina slag. Samtliga anläggningar har många fler alternativ, så se dessa urval som en guide framförallt för hur respektive anläggning ser ut och vad som ingår. Kontakta därefter de du tycker passar ert event så kommer de kunna skräddarsy lösningar för er.