Stockholms bästa coworking spaces för spelutvecklare

Metropole Zinkensdamm
Lounge hos Metropole i Zinkensdamm

Välkommen till vår guide om coworking spaces för spelutvecklare i Stockholms livliga och dynamiska spelindustri!
För spelutvecklare är det avgörande att arbeta i en miljö som främjar kreativitet, samarbete och teknisk innovation. Genom att välja rätt coworking space kan du hitta den perfekta balansen mellan självständighet och gemenskap, och skapa en perfekt plats för att förverkliga era spelprojekt. Vare sig ni arbetar på projektbasis eller heltid med spelutveckling lämpar sig flera coworking spaces i Stockholm riktigt bra för detta ändamål.

I detta inlägg kommer vi att utforska de bästa coworking spaces i Stockholm, där spelutvecklare kan hitta inspiration, möjligheter till samarbete och en plattform för tillväxt. Låt oss dyka in i den spännande världen av coworking spaces och upptäcka varför det kan vara den perfekta lösningen för spelutvecklare som strävar efter framgång i Stockholm.

Letar ni nytt kontor?

Jämför nästan 10000 kontor på coworking på vår marknadsplats

Till marknadsplatsen

Vad ska man tänka på vid val av coworking space som spelutvecklare?

Spelutvecklare kan dra nytta av olika typer av coworking spaces, men det finns vissa funktioner och egenskaper som är särskilt fördelaktiga. Här är några nischer på coworking som passar spelutvecklare extra väl:

  1. Kreativa coworking spaces: Coworking spaces med en kreativ inriktning kan vara en bra match för spelutvecklare. Dessa coworking spaces brukar ha en inspirerande atmosfär och design som stimulerar kreativitet och innovation. De kan också erbjuda möjligheter till samarbete med andra kreativa yrkesgrupper, som grafiska designers, ljudtekniker eller animatörer, vilket kan vara värdefullt för att skapa heltäckande spelupplevelser.
  2. Coworking spaces med fokus på evenemang och nätverk: Coworking spaces som ordnar regelbundna evenemang, workshops och seminarier inom spelutveckling och teknik överlag kan vara fördelaktiga för spelutvecklare. Dessa events ger möjlighet att lära sig av experter inom branschen, dela erfarenheter och nätverka med likasinnade. Att vara en del av ett starkt spelutvecklingsnätverk kan ge spelutvecklare möjlighet att hitta samarbetspartners, få feedback och öka sin synlighet i branschen.
  3. Flexibla arbetsutrymmen: Spelutveckling kan vara en intensiv och kreativ process som kräver flexibilitet och anpassningsförmåga. Coworking spaces med olika typer av arbetsutrymmen, som tysta zoner för fokuserat arbete eller gemensamma områden för spontan samverkan, kan vara fördelaktiga för spelutvecklare. Dessa spaces ger möjlighet att anpassa arbetsmiljön efter de specifika behoven hos spelprojektet och teamet.

Det är viktigt att notera att olika spelutvecklare kan ha olika behov och preferenser när det gäller coworking spaces. Det bästa alternativet beror på era specifika krav, arbetsstil och mål för spelutvecklingsprojektet.

💡
Vad kostar coworking i Stockholm? Läs vår omfattande rapport

Utvalda coworking spaces för spelutvecklare

Nedan följer vår lista på tre utvalda coworking spaces, med motivering varför vi tycker att de lämpar sig extra väl för just denna bransch.

Metropole - Mediehuset på Söder

Metropole Sthlm Zinkensdamm
I en rustik källarlokal vid Zinkensdamm ligger Metropole

Intill Zinkensdamms tunnelbanestation på Södermalm ligger Metropole som en oas för kreatörer och företag verksamma inom medieproduktion. Här har de skapat en kreativ miljö med en stor dos personlighet på sina 1000 kvadratmeter.

Här sitter idag många företag verksamma inom spel- och apputveckling, musik, PR och sociala medier.

Hos Metropole är det i princip alltid fullsatt och att hyra ett rum här är inte alltid det lättaste. Se till att hålla koll på vår marknadsplats löpande för att se när lediga rum dyker upp.

Epicenter - Stockholms digitala innovationshus

Epicenter Stockholm
Lounge hos Epicenter

Epicenter på Mäster Samuelsgatan i Stockholm har ett unikt fokus på innovation, teknik och entreprenörskap. De strävar efter att skapa en dynamisk gemenskap och främja samarbete mellan medlemmarna. Epicenters coworking erbjuder även en rad fördelar och resurser, inklusive evenemang, workshops, mentorskap och tillgång till experter inom olika områden.

För spelutvecklare är Epicenter ett must-see i utvärdering av vilket coworking space som ska hyras. Deras inriktning mot innovation och teknik skapar en stimulerande miljö för spelutvecklingsprojekt. Dessutom kan möjligheten att nätverka och samarbeta med entreprenörer från olika branscher vara fördelaktig för att skapa nya affärsmöjligheter och få olika perspektiv på spelutveckling.

Med sina 12000 kvadratmeter finns det gott om plats hos Epicenter och ett stort nätverk av häftiga företag att mingla och potentiellt samarbeta med.

The Park Hälsingegatan - ett kreativt alternativ i Hagastaden

The Park Hälsingegatan 49
Öppna ytor hos The Park

Lite undangömt i växande och populära Hagastaden ligger The Park. Med en mindre mängd privata kontor har The Park i Hagastaden framförallt fokus på öppna ytor. På sina 3500 kvadratmeter huserar 250 medlemmar från alla möjliga tänkbara branscher vilket skapar goda förusättningar för att nätverka.

Som alltid finns det tillgång till flera privata mötesrum i varierande storlekar, även om man mestadels sitter och arbetar i öppna ytorna.

The Parks community managers ser ständigt till att man som hyresgäst får den bästa möjliga upplevelsen under sina arbetsdagar. De strävar efter att skapa en gemenskap av individer och företag som kan dra nytta av att dela kunskap, erfarenheter och nätverk.

Att välja rätt coworking space som spelutvecklare

Genom att välja rätt coworking space kan spelutvecklare skapa en inspirerande och samarbetsvänlig miljö för att driva sina spelprojekt framåt. Kreativa coworking spaces, coworking spaces med fokus på evenemang och nätverk samt flexibla arbetsutrymmen är några av de viktiga faktorerna att överväga vid val av vilket coworking space som passar just ert team eller behov bäst.

Vi har också presenterat tre utvalda coworking spaces som lämpar sig särskilt väl för spelutvecklare: Metropole, Epicenter och The Park. Dessa coworking spaces erbjuder en mix av inspirerande atmosfär, teknisk innovation och möjligheter till samarbete och nätverkande.

Kom ihåg att det bästa coworking space-alternativet beror på dina specifika behov och preferenser som spelutvecklare. Besök gärna dessa coworking spaces personligen för att få en bättre känsla för deras atmosfär och hur de kan passa just dina spelutvecklingsprojekt. Tveka inte på att kontakta oss för en mer ingående analys av marknaden och för att få skräddarsydda förslag efter dina behov.

Oavsett vilket coworking space du väljer, så önskar vi dig lycka till med ditt spelutvecklingsarbete i den dynamiska spelindustrin i Stockholm. Ta vara på de möjligheter som coworking spaces kan erbjuda och låt kreativiteten flöda!