Case: Clarifys kontor på kontorshotell

Clarifys kontor på iOffice kontorshotell i Stockholm
Clarifys lounge och arbetsplatser

Uppdaterad: 2024-05-29

I centralaste Stockholm City, på ett av iOffice kontorshotell på Drottninggatan 32 hyr Clarify ett hörnkontor med slående utsikt över Drottninggatan och takåsarna mot Kungsholmen.

I vanliga fall sitter vi på yta.seiOffice kontorshotell på Drottninggatan 33, men hade ett möte på iOffice Drottninggatan 32 och fick av en ren slump syn på Clarifys kontor. Clarify har lyckats skapa ett så fint kontor med egen känsla så vi kände att vi behövde höra mer om deras kontor, och vill skryta med hur fint de har lyckats skapa egen kultur och branding på ett kontorshotell. Sagt och gjort satte vi oss ned med Louise från Clarify och ställde några frågor kring deras kontor.

Letar ni nytt kontor?

Jämför nästan 10000 kontor på kontorshotell på vår marknadsplats

Till marknadsplatsen

Först och främst; vilka är Clarify?

Clarify är ett företag som jobbar med konsultlösningar och rekryteringar inom ekonomi och finans. De erbjuder konsult- och rekryteringslösningar med fokus på headhunting och search inom CFO-funktionen med roller som exempelvis Financial Controllers, Business Controllers, Ekonomichefer, CFO och specialister inom Redovisning på samtliga nivåer. Clarify verkar inom alla olika branscher och strävar alltid efter att bygga långvariga och hållbara relationer och samarbeten med samtliga parter. Läs mer om Clarify

Prioriteringar vid sökandet efter det perfekta kontoret

Vi frågade Louise vad som var viktigt för Clarify när de letade kontor:

"För oss är det viktigt att kunna ha många olika typer av rum för alla våra möten med kunder, konsulter och även internt där vi kan sitta ostört. Vi vill också att det ska kännas fräscht, snyggt och spegla vår familjära känsla vi har på Clarify. Det är inte alltid så lätt på ett kontorshotell men vi upplever att iOffice lyckas med det genom sin design på inredning."

Loungen hos Clarify med utsikt över Drottninggatan och takåsar

Att växa och anpassa sig

Ett vanligt problem för många företag som sitter i traditionella kontor, med traditionella 3-5 års avtal är när man växer eller krymper sin arbetsstyrka. Vi frågade därför Clarify om de har haft några utmaningar kopplade till kontoret, i samband med att du har ökat eller minskat i antal anställda:

"Att möta alla våra behov är alltid den största utmaningen. Vi behöver både större ytor för att kunna arbeta tillsammans, men även många små rum eftersom vi har mycket möten via teams till exempel. Därtill behöver vi även en flexibilitet i vårt avtal."

Vi frågade hur det kom sig att valet tillslut föll på iOffice och Drottninggatan 32:

"iOffice har alltid varit väldigt trevliga att ha att göra med och tillmötesgående. Vi upplever att de sticker ut bland mängden kontorshotell idag, med deras vilja att lyssna och försöka hjälpa oss med våra behov och deras flexibilitet."

Arbetsytor hos Clarify Drottninggatan 32
Arbetsytor hos Clarify

Fördelar och utmaningar med kontorshotell

Vi frågade om Clarify upplevt några utmaningar med att hitta ett kontor att hyra på kontorshotell

"För oss har det svåra alltid varit att hitta en miljö som passar våra behov, som både lever upp till våra krav på mindre mötesrum liksom större mötesrum, och som har en inredning som ger den känsla vi önskar. En del kontorshotell känns alltför stela, stökiga eller har helt enkelt inte haft en stil som går ihop med vår branding och identitet."

iOffice - En unik kontorshotellupplevelse

På frågan om Clarify skulle rekommendera kontorshotell till andra företag svarade Louse:

"Vi vill verkligen rekommendera just iOffice då vi tycker att de sticker ut jämfört med andra aktörer. De är väldigt trevliga och genuint intresserade av att skapa en bra miljö på alla olika vis som tillexempel med bra frukostar, AWs och andra tillställningar som främjar nätverkande."

Vi frågade även om Clarify har dragit fördel av nätverkande hos iOffice:

"Ja. Vi har både kollegor i branschen samt andra företag som intresserar sig för vår verksamhet, det är alltid givande att prata och nätverka med andra företag i samma eller andra branscher."

Hur hittar man ett bra kontorshotell, och hur skapar man egen kultur?

Vi frågade Louise vad hennes bästa tips var för företag som söker kontor och överväger kontorshotell:

"Att hitta de kontorshotell som har ett relationsorienterat och flexibelt arbetssätt. Samt att ha koll på sina egna krav och att säkerställa kontorshotellet kan leva upp till detta. Det kan ju även vara bra att ha koll på lite andra bolag som sitter i samma kontorshotell och om de är intressanta eller ej."

Vilka är dina bästa tips på hur man kan anpassa sitt kontor på ett kontorshotell, och skapa en egen känsla och kultur?

"Att genom små medel skapa en känsla av vad som är ni, vi tycker det varit viktigt att göra en personligare touch trots att vi sitter i kontorshotell. Vi valde att skapa en egen lounge men det kan ju även vara lite mindre delar där endast ens kreativitet är stoppet. Vi har även satt vår fina logga på väggen för att skapa vårt eget space."

På yta.se instämmer vi helt med dessa tips. Som Sveriges största förmedlare av kontorshotell och coworking vet vi att det finns otroligt mycket man göra för att skapa mer av en egen känsla i sitt kontor. Läs gärna mer om detta i vårt inlägg: Hur skapar man egen kultur på ett kontorshotell?

Undrar du mer om coworking och vad det är? Läs vår guide: Vad är coworking?