Att välja rätt kontorshotell som SaaS bolag

WeWork Regeringsgatan 29
Lounge hos populära WeWork

En av de snabbast växande branscherna och företagen har under de senaste åren varit Software-as-a-Service (SaaS). Branschen har växt i en rasande takt och blivit en av de mest spännande och framgångsrika sektorerna inom IT. SaaS erbjuder företag möjligheten att använda programvara och tjänster direkt via molnet, utan att behöva investera i dyra infrastrukturer eller göra komplicerade installationer. Denna flexibilitet och tillgänglighet har gjort SaaS till en populär lösning för företag av alla storlekar och branscher.

SaaS är vanligen strömlinjeformade företag där det läggs hög vikt vid revenue optimering och starkt eftertraktade medarbetare. För att maximera vinst och minimera kostnader hyr idag många SaaS-företag just kontorshotell eller coworking spaces till sina anställda i syfte att inte behöva höga hyror för ytor som står tomma de flesta timmarna av dagen.

För att verkligen frigöra potentialen som SaaS-företag är det dock av yttersta vikt att välja rätt kontorshotell som kan stödja tillväxt, innovation och samarbete. Ett välvalt kontorshotell erbjuder också så mycket mer än bara en plats att arbeta på – det kan bli en katalysator för framgång genom att erbjuda en inspirerande miljö, möjligheter till samarbete med likasinnade individer och tillgång till resurser och nätverk inom branschen.

Letar ni nytt kontor?

Jämför nästan 10000 kontorsrum på kontorshotell på vår marknadsplats

Till marknadsplatsen

Fördelar med coworking för SaaS företag

Kontorshotell och coworking för med sig många fördelar som gör det till ett bra kontorsalternativ för de flesta branscher. För specifikt SaaS bolag finns det några saker att slå ett extra slag för:

 • Professionell arbetsmiljö
  Även om detta givetvis går att skapa själv, är det ofta en lång och kostsam process att hitta och hyra ett traditionellt kontor som man sedan ska inreda och underhålla själv. Med ett kontorshotell får ni istället en plug-and-play lösning där experter redan designat ytor och arbetsflöden.
 • Teknisk infrastruktur
  Som SaaS-företag är en pålitlig och skalbar teknisk infrastruktur avgörande för att kunna erbjuda en högkvalitativ tjänst till sina kunder. Genom att välja ett kontorshotell som kan tillgodose en lämplig teknisk infrastruktur som är optimerad för att hantera de behoven som SaaS-plattform har, kan ni minimera era egna investeringar. Det kan inkludera till exempel höghastighetsinternet, redundanta nätverk och/eller kraftfulla servrar.
 • Flexibilitet för tillväxt och skalbarhet
  SaaS-företag har ofta en växande kundbas och behöver vara flexibla för att kunna hantera den ökande efterfrågan. Genom att välja ett kontorshotell med flexibla hyresavtal och skalbara lösningar kan du anpassa er kontorsplats efter era förändrade behov. Det innebär att du kan utöka eller minska din kontorsyta, lägga till eller ta bort arbetsplatser, och anpassa din tekniska infrastruktur baserat på din tillväxt och förändrade krav utan att behöva binda dig till långsiktiga lösningar och investera i dessa "på förhand".
 • Ökade prenumerationer
  Ingen säljer och marknadsför sig som SaaS bolag gör. På ett kontorshotell eller coworking omges ni av andra företag och entreprenörer som alltid är nyfikna på sina grannar och att effektiveras sina processer. En enkel roll-up med ert värdeerbjudande kan ha oväntat stora effekter.

Exempel på kontorshotell och coworking som passar SaaS företag

Nedan följer en lista på utvalda kontorshotell och coworking spaces som lämpar sig extra bra för SaaS företag

 1. iOffice Olof Palmes gata

Olof Palmes gata är snabbväxaren iOffice senaste tillskott i familjen av kontorshotell. iOffice har snabbt blivit kända som en av Stockholms mer flexibla kontorshotell tack vare deras villighet att go the extra mile för att kundanpassningar. Här kan man dra eget wifi och skapa riktigt häftiga lösningar som känns mer som egna kontor, men i anslutning till coworking spacet. Under 2024 öppnar de även ett coworking och kontorshotell i Göteborg som medlemmar kommer få tillgång till.

2. WeWork Malmskillnadsgatan

WeWork är kända över hela världen som ett otroligt inspirerande coworking och kontorshotell. På deras enda anläggning i Sverige finns till exempel en riktigt härlig takterass, barista och gott om egna kontor på ett av Stockholms bästa lägen i samma fastighet som Gallerian. Här har bland annat Bambuser och Speqta hyrt kontor tidigare.

3. The Park Södermalm

The Parks inspirerande coworking på kreativa Södermalm lämpar sig perfekt för SaaS bolag i och med deras större anläggning på hela 8000 kvadratmeter. Det är begränsat med privata kontor men det finns gott om coworking i öppna landskap vilket gör att det är enkelt att växa hos The Park. The Park har, utöver sin anläggning på Söder, en anläggning i Hagastaden och en i Liljeholmen.

Vill du se fler alternativ på söder? Kolla in vårt inlägg 5 populära coworking spaces på Södermalm

Att välja rätt kontorshotell eller coworking som ett SaaS-företag är avgörande för att stödja tillväxt, innovation och samarbete mellan anställda. Genom att välja ett kontorshotell som kan tillgodose behoven hos ett SaaS-företag kan ni dra nytta av fördelar som en rätt teknisk infrastruktur, flexibilitet för tillväxt och skalbarhet, professionell arbetsmiljö och ökade möjligheter till affärsnätverkande.

Genom att hyra kontorsutrymme på ett kontorshotell kan ni undvika den tidskrävande och kostsamma processen med att hitta och inreda ett traditionellt kontor. Istället får ni en plug-and-play-lösning som är utformad efter era specifika behov som ett SaaS-företag.

Med en teknisk infrastruktur som är optimerad för SaaS-plattformen kan ni erbjuda en högkvalitativ tjänst till era kunder utan att behöva göra stora investeringar i egen infrastruktur. Ni kan dra nytta av bra wifi, redundanta nätverk och kraftfulla servrar som erbjuds av kontorshotellet.

Flexibilitet för tillväxt och skalbarhet är också avgörande för ett SaaS-företag. Genom att välja ett kontorshotell med flexibla hyresavtal och skalbara lösningar kan ni anpassa er kontorsplats efter era förändrade behov. Ni kan enkelt utöka eller minska er kontorsyta och anpassa er tekniska infrastruktur när er kundbas växer.

Slutligen, genom att välja ett kontorshotell som är särskilt inriktat på SaaS-företag kan ni få tillgång till specifika fördelar och resurser som är skräddarsydda för era behov.

Att välja rätt kontorshotell eller coworking som kan stödja er som ett SaaS-företag är en strategisk investering för att främja er tillväxt och framgång. Genom att dra nytta av de fördelar som ett kontorshotell erbjuder kan ni skapa en optimal arbetsmiljö som främjar innovation, samarbete och hållbar tillväxt för ert SaaS-företag.