Guide: Hyra kontor utomlands

Hyra kontor utomlands

Uppdaterad: 2024-05-29

Välkommen till yta.se, din portal till flexibla kontorslösningar i Sverige och nu även runt om i världen! Vi är stolta över att vara en del av The Instant Group, ett globalt företag som specialiserar sig på att förmedla flexibla kontorsplatser över hela världen. Om du driver ett svenskt företag som expanderar internationellt eller bara letar efter ett kontor utanför Sverige, har vi verktygen och kontaktnätet för att hjälpa dig att hitta det perfekta kontoret.

Hitta kontor - varsomhelst

Vi lyssnar in på era behov och kopplar ihop dig med en lokal expert i den stad ni vill till

Kontakta oss

Vårt moderbolag, The Instant Group, finns i över 170 länder och har fler än 500 lokala experter som uteslutande arbetar med att hjälpa företag hitta rätt kontor kostnadsfritt.

Varför ta hjälp av en lokal expert?

Lokal hjälp innebär att du har tillgång till experter som är väl insatta i det specifika området där du letar efter kontor. Våra experter har en djup förståelse för den lokala fastighetsmarknaden, kulturella nyanser, och affärsmiljö. De kan ge dig insikter som du inte skulle kunna få på egen hand, och detta kan vara avgörande för att du ska kunna fatta informerade beslut.

Att söka och jämföra kontorsalternativ på egen hand kan vara mycket tidskrävande och överväldigande. Genom att använda yta.se och vårt nätverk kommer du spara tid och energi. Experterna kan skapa en skräddarsydd lista över kontorsalternativ som matchar dina krav och budget, vilket gör det mycket enklare att välja rätt kontor snabbt.

Vilka marknader kan vi hjälpa dig med?

Via yta.se kan du komma i kontakt med experter i hela världen, på samtliga kontinenter. Nedan följer ett urval av de mest populära marknaderna vi har tillgång till:

 • London
 • New York
 • Sydney
 • Singapore
 • Toronto
 • Hong Kong
 • Berlin
 • Paris
 • Madrid
 • Dubai
 • Amsterdam
 • San Fransisco

... Och många, många fler. Genom att kontakta oss och berätta vilken marknad du är intresserad av, kan vi svara direkt på huruvida vi kan hjälpa dig.

Vad ska du tänka på inför att hyra ett kontor utomlands?

Det är självklart högst individuellt vad som är viktigt för just dig och ditt företag vad gäller att hyra kontor utomlands, nedan följer några mer generella tips på saker som kan vara bra att tänka inför du hyr ert nya kontor, och hur vi kan hjälpa till.

Lokalisering

Valet av plats är en av de viktigaste faktorerna när du söker ett kontor utomlands. Tänk på var din målgrupp finns, var dina partners och konkurrenter är baserade, och områdets tillgänglighet och infrastruktur. Det är även viktigt ur rekryteringssperspektiv att välja ett bra område för att attrahera rätt talanger. Med hjälp av oss och The Instant Group kan vi erbjuda en mängd olika alternativ i olika städer och områden, så du kan vara säker på att hitta rätt plats för din verksamhet.

Storlek och kapacitet

Det är viktigt att välja en kontorslösning som passar din företagsstorlek och behov. Fråga dig själv hur många anställda du planerar att ha på den nya platsen och om du behöver mötesrum, konferensutrymmen eller andra faciliteter. Kommer du erbjuda hybridarbete eller ska samtliga arbeta från kontoret? Vi kommer erbjuda flexibla kontorslösningar i olika storlekar och kapaciteter, så du kan anpassa ditt val efter dina specifika krav.

Flexibilitet i kontrakt

Flexibilitet är en av de främsta fördelarna med att gå via yta.se för att hitta ett kontor utomlands. Vi samarbetar med i princip hela utbudet av flexibla kontor i samtliga marknader. Det är också viktigt att förstå vilka möjligheter du har att anpassa kontraktet om dina behov förändras.

Prisklass

Priset för ditt kontor utomlands är en avgörande faktor i beslutsprocessen. Tänk på din budget och se till att du förstår de totala kostnaderna inklusive hyra, underhåll och eventuella extra avgifter. Läs mer om hur priserna för flexibla kontor bestäms, och hur du bör tänka kring din budget.

Tillgängliga faciliteter

Se till att kontoret du väljer har de faciliteter som är nödvändiga för din verksamhet. Det kan inkludera internet, mötesrum, utrustning, receptionstjänster, kök och mycket mer. Vårt globala nätverk av kontorsplatser erbjuder olika faciliteter, så du kan anpassa ditt val baserat på dina behov.

Lokala regler och föreskrifter

Var medveten om de lokala lagar och regler som gäller för att etablera verksamhet utomlands. Det kan inkludera skattefrågor, arbetslagstiftning och miljökrav. Vårt moderbolag kan ge dig värdefull information och råd om de juridiska aspekterna av att etablera en verksamhet i olika länder.

Att hitta rätt kontor utomlands är en viktig strategisk beslutsprocess, och med rätt planering och rätt partner kan du säkerställa en smidig och framgångsrik expansion. Genom att ta hjälp av oss och vårt globala nätverk av resurser och expertis, kommer vi göra processen så enkel och effektiv som möjligt för dig. Lycka till med ditt internationella äventyr!

Kontakta yta.se