Hållbarhet och coworking

Hållbart coworking space
Hur ser det ut på ett hållbart coworking space?

Vi lever i en tid då hållbarhet och miljömedvetenhet har blivit allt viktigare för företag och organisationer. Inte bara i Sverige utan över hela världen anses detta som en av vår tids störst utmaningar. En sektor där detta har blivit särskilt tydligt är coworking.

I det här blogginlägget kommer vi att undersöka vad det är som gör coworking hållbart, och hur du och ditt företag kan dra nytta av dessa fördelar. Vi kommer också att kika närmare på hållbarhetsaspekten av coworking samt utforska ett konkret exempel på ett coworking space som har hållbarhet som en uttalad strategi.

Letar ni nytt kontor?

Jämför nära 10000 kontor på coworking

Till marknadsplatsen

Vad är hållbar coworking?

Ett hållbart coworking space utgörs av en flexibel arbetsplats där man tar hänsyn till miljön. Det innebär att operatören bakom coworking spacet tar ett helhetsgrepp om verksamhetens miljöpåverkan genom att använda hållbara material, energieffektiva lösningar och att minska samt återvinna sitt avfall.

I helhetsgreppet ingår också ett övergripande ansvar att alla inventarier och förbrukningsmaterial man erbjuder sina medlemmar och hyresgäster är hållbara material och hållbart producerade.

På samma tema är även hälsa och välbefinnande hos sina hyresgäster en viktig faktor, med exempelvis luftkvalité och ergonomiska arbetsplatser som ska prioriteras.

Varför är hållbar coworking viktigt?

Det finns många anledningar till varför hållbara kontorshotell är viktiga. Den mest uppenbara anledningen är för att de bidrar till att minska klimatpåverkan genom att använda hållbara energilösningar och material. Att coworking spacet är hållbart, innebär i sin tur att företag och hyresgäster som nyttjar lokalerna kan minska sin egen miljöpåverkan samtidigt som de bidrar till en bättre framtid för alla.

Ett hållbart coworking space som kontorsalternativ kan bidra till ökad produktivet och trivsel hos de anställda.

💡
Coworking är en hållbar kontorsprodukt, med alla fördelar som delningsekonomin för med sig

Fördelar med att hyra ett hållbart coworking space

  • Minskar miljöpåverkan
  • Bidrar till en hållbar framtid
  • Ökad produktivitet och trivsel för de anställda
  • Ger företaget en mer positiv image
  • Bidrar till företagets ESG arbete

Exempel på hållbar coworking

Ett bra exempel på hållbar coworking är 7A, och deras kontorshotell/coworking på Vasagatan i Stockholm, i Sveriges första LEED-certifierade byggnad. 7A som operatör har ett omfattande ESG-arbete, och däribland givetvis en omfattande uttalad hållbarhetsaspekt. På deras hemsida kan man läsa om grön el, fairtrade kaffe och klimatneutrala korridorsmattor för att nämna några.

Deras kontorshotell och coworking spaces är svanenmärkta - nordens officiella miljömärkning.

Spana in 7A och deras coworking spaces.

Hur kan man hitta hållbara kontorshotell?

Och vilka alternativ finns det? Hör av er till oss på yta.se på knappen nedan så guider vi er genom coworking och kontorsdjungeln.

Vi hjälper er hitta rätt kontor

Våra experter hjälper er kostnadsfritt att jämföra alternativ

Få hjälp