Arena - Vasakronans populära coworkingkoncept

Vasakronans coworking Arena i Skrapan på Södermalm
Arena Skrapan på Södermalm. Foto: yta.se

Arena är Vasakronans eget coworking-koncept som lanserades 2019 i Göteborg. Den första anläggningen de öppnade var Arena Nordstan och sedan dess har de etablerat flera anläggningar i städer som Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. I oktober 2023 öppnades Arena Skrapan på Södermalm i Stockholm och i september 2023 lanserades Arena Läppstiftet i Göteborg.

Uppdaterad: 2024-06-03

Arena är en modern aktör inom coworking och utgör ett utmärkt komplement till den traditionella kontorsmiljön. Dessa anläggningar återfinns på strategiska platser i Stockholm, Göteborg, Malmö samt Uppsala och representerar en sammanslagning av Vasakronans expertis inom kontorsutveckling för att skapa en unik arbetsmiljö. Genom att erbjuda attraktiva lägen och ett brett utbud av praktiska tjänster utgör Arena coworking ett utmärkt val för dem som söker en dynamisk och mångsidig arbetsplats.

Detta populära coworkingkoncept har sällan vakanser och detta skapar en nyfikenhet hos oss. Vad är det som gör Vasakronans coworking så unikt? Vi fick möjlighet att träffa två av deras hyresgäster för att ta reda på varför de valde Arena och vad som särskiljer Arena på coworkingmarknaden.

Bakom framgångarna - hur är det att sitta hos Arena?

En av hyresgästerna på Arena Sergel vi fick möjlighet att prata med är Cult Communications, en PR-byrå med digitalt fokus. Bolaget grundades 2020 av Sanna Franklin och Moa Engström och detta blev deras första kontor. De har hyrt in sig här sedan Arena Sergel öppnade i november 2020.

Vasakronans coworking Arena Sergel
Arena Sergel på Malmskillnadsgatan i Stockholm

– Redan ett halvår efter att vi startade Cult Communications kände jag och min partner att vi behövde ett kontor för att ha våra möten och bygga vårt bolag, säger Sanna Franklin, VD och grundare av Cult Communications, och fortsätter:

– Vi ville hitta en lokal där vi inte behöver binda upp oss allt för länge. Vi kom i kontakt med Madeleine Rudefors på Vasakronan och fick Arena presenterat för oss. Det gick snabbt att fatta beslut och vi var en av de första hyresgästerna som flyttade in när de öppnade.

Anledningen till att valet föll på just Arenas coworkingkonceptet var enkelheten, att inte behöva binda sig med ett långt avtal för en traditionell kontorslokal och alla kringkostnader som den typen av lokal medför. Som ett nystartat bolag slapp de alla uppstartskostnader och deposition. Med erfarenhet från andra bolag Sanna har arbetat på vet hon hur mycket som krävs när man ska ha ett eget kontor. Därför var det ett förhållandevis enkelt val att satsa på coworking och kontorshotell för Cult Communications.

– Flexibiliteten är en viktig faktor för oss. Att enkelt från månad till månad kunna öka eller minska antalet medlemskap beroende på hur många anställda som ska vara på kontoret. Det är värdefullt för oss. Det jag tycker om är att det känns som Arena är en en flexibel lösning för flexibla människor. Vi vill att vårt team ska känna flexibilitet speciellt kring arbetsplatsen och arbetsmiljön.

Vasakronans Coworking Arena Sergel
En av Arenas påkostade lounger på Sergel

Sanna och hennes team uppskattar den högkvalitativa servicen som receptionen erbjuder. Receptionen är bemannad vardagar mellan 8-17 och personalen stöttar på alla sätt de kan, smått som stort. Detta är värdefullt för hyresgästerna, eftersom det är som att ha en egen office manager utan att behöva anställa en extra person. Om det uppstår problem kan hyresgästerna alltid vända sig till receptionen för hjälp.

– Vi har inte ett kontor som någon måste öppna klockan åtta varje morgon. Man har access 24/7 och kontoret är bemannat vardagar 8-17, det gör det väldigt enkelt för oss. Saker som kaffe, frukost och en eftermiddagsfika, allt finns på plats och det är inget vi som företag behöver tänka på.

Httpool - ledande digitala annonsörer och hyresgäster hos Arena

En annan hyresgäst på Arena Sergel, Httpool, delar med sig av sina erfarenheter av att arbeta på denna unika coworking. Jakobs företag är specialiserade på annonsering i sociala medier och har verksamhet över hela världen. Httpool och hans team flyttade in på Arena Sergel i Stockholm våren 2021. Under de åren de har arbetat på Arena Sergel har Jakob sett företaget att växa och förändras. Från att ha börjat som en grupp på sex personer har de nu utökat till tio anställda.

Mötesrum hos Arena Sergel

En av de stora fördelarna Jakob nämner är flexibiliteten som Arena Sergel erbjuder. De har kunnat anpassa och ändra sina lokaler efter företagets behov, vilket är särskilt viktigt för deras internationella kunder. Möjligheten att öka ytan har Jakob upplevt som en smidig och anpassningsbar arbetsplats.

Inom Httpool arbetar Jakob som klientansvarig och hanterar stora kunder samt samarbetar med mediebyråer. Det innebär att han ofta arbetar med både svenska företag och mediebyråer som representerar stora globala varumärken. Jakob anser att variationen i branscher och företag som delar samma coworking-arbetsplats är givande och möjligheten att nätverka är god.

Arena Sergel erbjuder en trivsam och trevlig arbetsmiljö, vilket Jakob tror är avgörande för deras framgång. Det finns mötesrum och öppna utrymmen, ett välutrustat kök och en trevlig atmosfär. Personalen på plats är vänlig och hjälpsam, vilket gör att man som hyresgäst känner sig välkommen och omhändertagen.

Vasakronans coworking Arena i Skrapan vid Sergels torg
Mellan våningarna hos Arena Sergel

När det kommer till att dela utrymme med andra företag på Arena Sergel konstaterade Jakob fördelar med att lära känna människor från olika branscher. En av de mest användbara faciliteterna för Jakobs team är den gemensamma frukosten som erbjuds dagligen. Det är en perfekt start på dagen och ger en chans att nätverka och träffa andra hyresgäster. Även takterrassen är ett populärt ställe att umgås under sommarhalvåret.

På den avslutande frågan om vad han skulle säga till andra företag som överväger att välja Arena som sin coworking-arbetsplats betonade Jakob fördelarna med flexibilitet, skalbarhet och de många möjligheter som detta coworkingspace och kontorshotell erbjuder.

Sammanfattningsvis om Arena

Med kort uppsägningstid och prisvärda alternativ har Arena Sergel visat sig vara en idealisk plats för företag som söker en anpassningsbar och trivsam arbetsmiljö i hjärtat av Stockholm. Trots att utbudet av coworking och flexibla arbetsplatser har växt enormt sticker Arena ut som en premiumaktör, och har lyckats cementera sin position som en professionell förlängning av det egna kontoret – eller som i fallen ovan ett ypperligt kontorsalternativ för företag som söker flexibla arbetsplatser.

Letar ni nytt kontor?

Hitta Arena, och 10000 andra kontor på kontorshotell på vår marknadsplats

Till marknadsplatsen