3 Viktiga faktorer att tänka på vid val av coworking

Coworking space i Stockholm
Coworking Space i Stockholm

Att välja rätt coworking space i Stockholm för ditt företag kan delvis vara ett omfattande projekt men också mer eller mindre avgörande för företagets produktivitet, trivsel och tillväxt.

En professionell och effektiv arbetsmiljö stimulerar kreativitet, främjar samarbete och skapar en positiv image för ditt företag, medan en oprofessionell arbetsplats gör raka motsatsen och istället hindrar effektivitet. När det tillkommer inofficiella uppgifter till anställda som att koka kaffe, köpa snacks, anlita nätverkstekniker och liknande är det lätt hänt att de anställdas fokus blir förvrängt och den faktiska effektivitet blir lidande.

Idag i skrivande stund finns det närmare 150 olika coworking spaces i Stockholm och det kan vara överväldigande att hitta det perfekta alternivet för just ditt företaget blad mängden av alternativ. Här kommer vår marknadsplats för coworking in som din bästa vän. På yta.se brinner vi för att delvis hjälpa företag hitta precis rätt kontorslösning, men även för att jämföra alternativ. Som ett led i det arbetet har vi möjliggjort så att du till exempel kan: filtrera på flera olika områden, ange din budget och behov av arbetsplatser, ange vilka bekvämligheter ni behöver och vill ha och därefter få upp en enkel översiktsvy över alla alternativ som stämmer in på era krav och har tillgängliga rum.

i det här blogginlägget kommer vi att utforska några av de, enligt oss, 3 viktigaste faktorerna att ta hänsyn till i ert val av coworking space i Stockholm.

Letar ni coworking?

Jämför nästan 10000 kontor på coworking på vår marknadsplats

Till marknadsplatsen

Läge och tillgänglighet

Kanske den mest uppenbara faktorn är givetvis var i Stockholm ert coworking space och därmed kotor ska ligga. Några saker som kan vara värda att tänka på är det gäller läge och tillgänglighet är:
Närhet till och behov av kollektivtrafik: Att ha en bra anslutning till kollektivtrafiken är i många fall viktigt för de flesta företagen. Däremot behöver du kanske ställa dig frågan om det faktiskt är det för ditt företag, och om det då kan utesluta parkeringsbehov. Om ni letar coworking i city ligger samtliga inom gångavstånd från tunnelbana och/eller bussar. Om ni däremot letar coworking spaces utanför tull kan det vara desto längre avstånd till närmaste kollektivtrafik, men istället finnas goda parkeringsmöjligheter i anslutning till coworking spacet.

Gör en undersökning bland dina anställda och/eller de som kommer frekventera kontoret och säkerställ hur ert behov faktiskt ser ut.

Om du letar efter coworking mer centralt kan det vara bra att ta reda på exempelvis vilka tunnelbanelinjer eller busslinjer som de anställda bor längst med för att planera vart kontoret ska ligga.

Beroende på din verksamhet kan läget oockså vara begränsat till exempelvis CBD eller andra affärsområden där samarbetspartners eller branschkollegor sitter. Kontakta oss för att höra mer om utbudet i just det området du är intresserad av.

Flexibilitet i antal arbetsplatser och storlek

Kommer ditt företag, och därmed kontorsbehov växa eller krympa? Då är det en god idé att redan på förhand utforska hur möjligheterna för hur förutsättningarna för detta ser ut hos respektive aktör och coworking space. Fördelen med alla avtal på coworking är att de är flexibla, vilket allt som oftast innebär 1-3 månaders uppsägningstid, men det för den sakens skull inte alltid idealt att behöva byta adress var tredje månad. Läs vår guide på hur avtal fungerar på coworking här.

Många aktörer i Stockholm prioriterar interna flyttar. I praktiken innebär det att att företag som redan hyr ett kontor på deras coworking space, får förtur före nya hyresgäster att kunna hyra ett annat rum vid behov. Om ditt företag växer eller krymper så ska det alltså gå att hyra ett annat rum som är mindre eller större än det rum ni redan har.

Det sista alternativet till att flytta internt eller externt, är att du tillämpar en ännu flexiblare modell där samtliga anställda nyttjar medlemskap, snarare än att ha en egen arbetsplats på ett kontor på coworking. Läs mer om hur medlemskap fungerar på coworking här.

I princip kan du med det sista alternativet då hyra ett kontor för så många ni är i snitt på kontoret, och sedan fylla på med medlemskap för resterande som får tillgång till det egna utrymmet men också coworking spacets övriga ytor där man kan arbeta. Detta är vanligen också det mest prisvärda alternativet då det innebär att du slipper betala för extra kvadratmeter och istället nyttjar coworking spacets övriga, vanligen 1000-tals kvadratmeter lounger, flexplatser och gemensamhetsytor.

Bekvämligheter och tjänster

Som nämnt i inledningen till det här blogginlägget, kan det skada effektivitet och produktivitet att anställda behöver fokusera på annat än sina faktiska arbetsuppgifter. Det är en av anledningarna till varför coworking spaces i princip alltid har ett visst service- och bekvämlighetsutbud för att göra arbetsdagen enklare för sina hyresgäster. Detta kan inkludera allt från baristor som gör lyxkaffe på beställning till kostnadsfria mötesrum.

💡
På vår marknadsplats för coworking kan du filtrera på de bekvämligheter du vill ha.

Grundutbudet består i princip (med enstaka undantag) av: kaffe, internet, ergonomiska möbler och städning.

Fundera igenom vad som är must-haves och vad som är nice-to-haves på ert nästa kontor. Ett bra tips är att framförallt fundera på hur era mötesrums behov ser ut då man redan från start kan utesluta de alternativ där det lätt kan bli väldigt dyrt eller är svårt att förhandla till bra lösningar med exempelvis potter av mötesrumstimmar inkluderade i hyran. På vissa coworking spaces finns det kostnadsfria mötesrum, vilket även går att filtrera på som en bekvämlighet på marknadsplatsen.

Genom att noggrant överväga dessa tre faktorer och använda vår plattform för coworking, kan du hitta det perfekta coworking space som uppfyller ditt företags behov och bidrar till en trivsam och produktiv arbetsmiljö. Så tveka inte att utforska dina alternativ och ta hjälp av våra tjänster för att hitta den optimala lösningen för ditt företag i Stockholm.

Du kan också alltid ta hjälp från våra kontorsexperter som skräddarsyr alternativ för dig och tar fram förslag utifrån dina behov, krav och budget. Fyll i det här formuläret så hjälper vi er vidare.


Lycka till i jakten på ert nästa coworking space!