Yta.se offentliggör unik data om Malmös coworking-marknad för första gången någonsin

Yta.se, Sveriges ledande marknadsplats för att hyra coworking-kontor, har nu släppt unika siffror om beläggningsgraden på coworking spaces i Malmö för första gången någonsin. Beläggningsgraden är ett viktigt mått för att följa marknadens utveckling över tid och mäter hur stor andel av den uthyrningsbara ytan som är uthyrd.

Genom sin unika databas med nästan 10 000 kontorsrum på coworking spaces runt om i Sverige, inklusive Malmö, kan yta.se ge en verklighetstrogen bild av coworking-marknadens uthyrningsstatus. Databasen uppdateras i realtid genom digitalisering av utbudet på rumsnivå och vakansuppdateringar från coworking-operatörerna.

Den första kvartalsrapporten för coworking-marknaden i Malmö visar att den totala beläggningsgraden är 73%, vilket innebär att Malmö tar täten jämfört med Göteborg och Stockholms tullar som båda uppvisade en beläggningsgrad på 70%.

Coworking-marknaden har växt kraftigt de senaste åren, vilket har ökat utbudet och pressat beläggningen nedåt. Dessutom är marknaden mycket mer rörlig än traditionella kontor, med korta bindningstider, vilket ökar behovet av att hålla ytor öppna för bolag som vill växa. Många coworking-anläggningar är därför lönsamma redan vid nivåer kring 80% beläggning.

Förutom beläggningsgraden analyserar yta.se hyror, utbud, marknadsstorlek, efterfrågan och mer i sin årliga rapport om coworking-marknaden. Tidigare år har denna endast fokuserat på Stockholm, men för 2023 kommer Malmö också att inkluderas.

Yta.se har nästan 10 000 kontorsrum från 236 coworking-anläggningar över hela Sverige. Besök yta.se för att hitta det coworking-kontor som passar just dig.


Läs hela nyheten här