Marknadsplatsen för kontorshotell och coworkingspaces

En reception på ett kontorshotell i Göteborg

Vi på yta.se lanserade under våren 2022 Sveriges första marknadsplats för kontor på kontorshotell och coworkingspaces. En unik tjänst där företag själva kan söka, jämföra, spara objekt och boka visningar hos alla kontorshotell i Stockholm, Göteborg och Malmö - superenkelt och helt kostnadsfritt.

Letar ni nytt kontor?

Jämför över 7500 kontorsrum på kontorshotell på vår marknadsplats

Till marknadsplatsen

Marknadsplatsen är ett led i yta.se arbete att skapa en mer transparent kontorsmarknad även inom kontorshotell och coworking.

Coworkingmarknaden exploderar och det är otroligt spännande att det äntligen finns en tjänst som gör det så enkelt för alla att hitta och jämföra kontor på coworkingmarknaden. Oavsett hur många anställda ni är, är det lika enkelt att se priser, tillgänglighet och boka visning som det är att boka en biobiljett.

Marknadsplatsen samlar alla lediga kontor på kontorshotell i Stockholm, Göteborg och Malmö på ett och samma ställe, med dagsaktuella siffror för vakanser, priser och tillgänglighet. Just nu finns över 7500 rum fördelat på fler än 180 anläggningar registrerade som uppdateras dagligen.

I en framtid där coworking står för en betydande del av kontorsmarknaden kommer yta.se fortsätta satsa allt på att göra processen enklare för kontorssökande företag och digitalisera den process det innebär att hyra kontor i Sveriges storstäder.

Användare av marknadsplatsen kan se faktiska lediga kontoren direkt på planritningar över kontor. Frågor som "var ligger närmsta mötesrum i förhållande till mitt kontor" besvaras direkt i marknadsplatsen.

De lediga kontoren uppdateras av kontorshotellen själva löpande, vilket gör att datan alltid är up-to-date i termer av lediga kontor, hyresnivåer och vad som ingår.

Genom att filtrera i marknadsplatsen uppdateras sökresultatet med de lediga kontoren som stämmer in på de bekvämligheter, budget, och behov av arbetsplatser som man anger.Vilka filtreringsmöjligheter finns det?
En sökning på marknadsplatsen börjar alltid med vilken stad ni söker kontor i. Välj om ni söker kontor att hyra i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Nästa steg är att välja hur många fasta arbetsplatser ni kommer behöva. På ett kontorshotell eller coworkingspace tecknar man flexibla avtal, vanligen 3-9 månader löpande. Således behöver man inte ta höjd för hur många man kommer vara på kontoret om 3-5 år, vilket är de vanligaste avtalslängderna man skriver på traditionella kontor.

I områdesfiltret kan du smala ner sökning geografiskt ytterligare. Söker du kontorshotell på Östermalm i Stockholm, eller söker du coworking på Hisingen i Göteborg?

Ange er budget: hur mycket får ert nya kontor kosta? Lek gärna runt med filtret för att se vilka olika alternativ som finns om man ökar eller sänker sin budget bara något.

Tips: Många av de företagen vi hjälper är ute efter det mest prisvärda kontoret som finns. Spana in vårt inlägg: Stockholms billigaste kontorshotell för att få en bra bild över hur billiga kontor ser ut.

Men parkering, och får jag ta med mig hunden till kontoret?
Med hjälp av "Bekvämligheter" som filter kan du begränsa ditt sökresultat till att endast visa det som är intressant för er att kolla närmare på.

Några av de bekvämligheter som nu är sökbara är:

 • Parkering
 • Möblering
 • Hund tillåtet
 • Frukost
 • Cafeteria
 • Vilorum
 • Terass/innegård

När ni nu har filtrerat fram de kontoren som stämmer in på era behov så finns det två vägar att gå. Antingen kan man skapa sin egen lista av kontor, där man kan spara de som ser intressanta ut, dela med kollegor, och boka visningar själv.

När man bokar visning på ett kontor själv, så kommer yta.se stämma av tillgängligheten för kontorshotellet samt hämta in fler uppgifter till er vid behov. Vi följer alltid upp med ett samtal där vi ser om det kan finnas andra kontorshotell som också passar era behov som kan ha råkats filtreras bort.

Vi rekommenderar alltid att man går på minst 3-5 visningar för att få en bra bild av vad man gillar och inte gillar - tänk att det är som att köpa ett boende. Ju fler visningar man orkar med, desto bättre bättre bild av vad man vill ha får man. Tänk på att kontoret kommer vara ert andra hem, och misstag i beslutsprocessen kan vara både kostsamma och skada ens kultur.

Den andra vägen är att låta yta.se sköta kontorsjakten åt er, så att ni kan fokusera på det ni gör bäst istället.

Hur hjälper yta.se till?

Genom att kombinera vår kraftfulla plattform över alla kontorshotell med traditionell rådgivning, guidar våra kontorsexperter er effektivt genom marknaden. Vi utser en kontorxpert från vårt team som bokar visningar, sköter dialog med uthyrarna och hjälper er i förhandlingarna för att få det bästa möjliga kontoret. Den här tjänsten är givetvis också helt kostnadsfri för er, då vi får betalt från det kontorshotell ni i slutändan väljer att hyra in er hos.

 • Prata med våra kontorsexperter
  Vi hämtar in förslag på kontor för er räkning från hela marknaden, och säkerställer att ni har bra alternativ att utvärdera samt all information ni behöver kring dem för att kunna gå vidare i beslutsprocessen.
 • Gå på visningar
  Vi syr ihop en visningsrunda åt er där vi oftast går på 3-5 visningar för att få en bra bild av vad ni gillar och inte gillar. I och med att vi gör detta dagligen kan vi lägga upp visningarna på ett bra sätt så att ni behöver gå fram och tillbaka, och har tid för lunch eller fika emellan visningarna.
 • Förhandling
  Vi följer med er i förhandlingarna och säkerställer att ni får den bästa möjliga hyran på ert kontor - eftersom vi samarbetar med nästan hela utbudet vet vi vilka punkter som går att trycka på och är förhandlingsbara hos vilka operatörer. Företag som tar hjälp av yta.se kommer ofta ner i hyra, jämfört med om man kontaktar uthyrare själv.
 • Flytta in i ert nya kontor
  Att flytta in i sitt nya kontor har aldrig varit enklare - ta med er utrustning och börja arbeta samma dag. Service som möbler, mötesrum, wi-fi och kaffe finns alltid på plats - om man inte vill ta med eget

Vi hjälper er hitta rätt kontor

En av våra experter hjälper er kostnadsfritt att jämföra alternativ

Få hjälp