Lokalmarknaden i Solna

I flera år i rad så har Solna utsetts till Sveriges mest företagsvänliga kommun, och visst kan man se ett ökat intresse för butiks- och kontorslokaler i kommunen. Det finns flera skäl till att kommunens lokaler har blivit så eftertraktade. Dels så är Solnas läge utmärkt rent geografiskt med närhet till Stockholm city såväl som till kommunikationer med flyg, tåg och buss, och dels så har man satsat stort på att bygga områden som är idealiska för företagsverksamhet. Intressant att notera är att de som jobbar i kommunen nu är fler än de som faktiskt bor där! Men trots den stora efterfrågan, från svenska och utländska företag, så finns det gott om lediga lokaler i Solna och det på attraktiva platser. Här finns moderna kontor, kontorshotell, butikslokaler och mer, med lägen som många gånger är oslagbara!

Vill man jobba med trivsel på jobbet genom att använda sig av lokaler som bjuder in till kreativitet och god stämning så är lediga kontor i Solna av stort intresse. Här finns det nya och innovativa, såväl som äldre områden, där man har hängt med och renoverat i takt med den ökade efterfrågan efter moderna lokaler i området. Då många stora och små företag väljer att etablera sig i kommunen så skapas också viktiga knytpunkter där naturliga samarbeten och nya affärstillfällen uppstår.

Ett populärt område för butiker, kontor och boende

Det är inte bara stora företag med behov av moderna kontor som flyttar till Solna. Kommunen är också eftertraktad av de som vill bo på en plats som är naturskön och som har allt som man behöver för ett bekvämt liv. Många tar sig till Solnas olika affärscentrum för att handla och det har också gett anledning till fler butiker att öppna upp. Mall of Scandinavia ses som ett av Nordens trevligaste shoppingcentrum och fungerar som en viktig knytpunkt för boende såväl som för affärsverksamheter. Hit kommer folk från Stockholms alla hörn såväl som turister som har hört talas om det trevliga köpcentret.

Solna är utan tvivel en dynamisk plats som har lockat till sig små såväl som stora och väl etablerade företag. I och med att det finns nya projekt såväl som äldre som har renoverats så är det inte så svårt att hitta kontorslokaler i Solna som kommer att passa den egna verksamheten som handen i handsken.

God variation av lokalstorlek och layout

En annan fördel med Solnas utbud av kontor är att de är väl varierade vad gäller lokalstorlek och layout. Här kan man finna mindre kontorslokaler som passar bra för riktigt små verksamheter med några få anställda, såväl som lokaler på omkring 10 000 kvm för riktigt stora operationer. Flexibiliteten är ofta god så att man kan välja en layout som kommer att passa de krav som man har om öppna kontorslandskap i kombination med privata rum. I företagsparker så får man god tillgång till viktiga tjänster som gör att trivseln på kontoret är hög och att man kan jobba på ett effektivt sätt utan avbrott på grund av teknik som strular eller fastighetsunderhåll som inte fungerar som tänkt.

Industriområden erbjuder smarta lösningar för leveranser såväl som för lager. Här finns många av de lediga kontor Solna kan erbjuda och man kan ställa höga krav även på äldre fastigheter då dessa har renoverats för att möta behoven som finns idag om god miljö, teknik och utrymme för rekreation. Köpcentrum ger lägen som på ett naturligt sätt ger personal flera alternativ för lunch och raster, men även företagsparker och mindre områden med lediga lokaler i Solna har en omgivning där allt som man behöver för att trivas på jobbet finns. Inte så konstigt att så många kommer från andra kommuner i Stockholm för att jobba på dessa kontor!

Nya projekt med möjligheter för växande företag

Det kan vara spännande att se på nya projekt som växer upp i Solna, där man faktiskt planerar och investerar i nya stadsdelar som en reaktion på att kommunen har blivit så populär för affärsverksamhet. Om det finns tid och det nya kontoret är något som man planerar för längre fram så finns det god anledning till att hålla ett öga på nyheter som är på gång. Ett företag som växer och som inser att det inom de kommande åren kommer att finnas ett behov av nya lokaler kan se en stor fördel med att flytta in i ett nytt projekt där man från start kan påverka hur kontoret kommer att se ut.

Möjligheten att välja fritt vad gäller storlek och typ av kontor leder också till kostnadseffektiva lösningar där man får precis det som behövs för den egna verksamheten. Då man vill hyra kontor Solna kommer att erbjuda i framtiden så kan man ställa mycket höga krav på allt från läge till tekniska lösningar.

Med nya lokaler så får man verkligen kontoret som man drömmer om. Man kan ju eventuellt vara med på tidigt stadium och påverka utformningen redan då bygget växer fram! Men även om byggprojektet redan är klart så finns det mycket att hämta från den här typen av kontorsprojekt. De nya kontoren erbjuds till företag som är intresserade av moderna och bekväma lokaler där ny design och fräscha miljöer ger oändliga möjligheter för verksamheter som vill satsa på Employer Branding och skapa en helt unik arbetsplats.

Kommunikationer och framkomlighet

De som befinner sig i Stockholm city skulle kanske säga att Solna ligger på vägen till Arlanda medan de som kommer från flygplatsen menar precis tvärtom. Men det är inte bara den som ska flyga som inser hur bra Solnas läge är. Här är det nära till precis allt. Förutom alla de lokala attraktionerna så är det lätt att med buss, tåg och bil ta sig in till huvudstadens centrum eller till andra delar av Stockholm med hjälp av ringlederna. Kommunen har ett väl fungerande vägnät som gör det lätt att komma fram även under rusningstrafik.

Det går att ta sig till Solnas kontor med pendeltåg och det är också en stor fördel. Kommunen har satsat en hel del på sin infrastruktur så det är lätt att ta sig omkring och att sköta saker som leveranser på ett smidigt sätt. Något som många pratar om är hur bra det går att cykla på många platser i Solna. Bor man i närliggande kommuner eller lokalt så är det helt klart möjligt att cykla till jobbet vilket ger ett hälsosamt och miljövänligt alternativ.

För anställda så är det viktigt att kunna ta sig till jobbet på olika sätt, och det kan man då man jobbar i något av Solnas kontorsområden. Väljer man att köra bil till jobbet så finns det gott om parkeringsplatser både ovan mark och under fastigheter. Många kontor kan erbjuda garage som är uppvärmda och som har hissar upp till kontoren som finns ovanför. En riktig gåva under regniga och snöiga dagar.

Populära områden för kontor i Solna

Låt oss se lite närmre på några av de områden som är särskilt populära bland företag som söker lediga lokaler i Solna. Det här är områden som du ofta ser omnämnda i kontorsannonser för Solna Stad, och som har viktiga fördelar att vara medveten om.

Solna Strand

Mellan Sundbyberg och Solna så finner vi detta kontorsområde där företag från många olika branscher har etablerat sig. Här är det naturskönt och man får snabb tillgång till viktiga saker som restauranger och andra tjänster vilket ger en trivsam arbetsplats. Vill man ta båten till jobbet så går det för Solna strand ligger alldeles vid Bällstaviken! Men de flesta tar sig hit med bil eller buss.

Solna Business Park

Det här är ett kontorsområde som växer och som har ett mycket bra läge samt goda kommunikationer. När man en gång etablerade Solna Business Park så var tanken att den skulle kunna expandera och det var ett smart drag. Ta dig hit och hem igen med pendeltåg, tunnelbana, buss eller bil. Företag som Coop, ICA, Unilever och Evry har valt att lägga sina huvudkontor i denna företagspark som ständigt lockar till sig nya företag som är ute efter riktigt moderna och bekväma kontor i Solna.

Gustav den tredjes Boulevard

Vi vill också nämna en mycket populär adress i Frösunda som inkluderar både bostäder och kontorslokaler. Här finns det gott om restauranger, butiker, kaféer såväl som barer. I och med att man ligger så nära hotellet Radisson SAS Royal Park så är det också lätt att ordna med övernattningar för gäster från andra delar av Sverige och från andra länder. Dessutom så kan hotellet bli ett bra alternativ för konferenser.

Många av kontoren i detta område har fördelaktiga hyror och viktig service som smidig parkering. Här är det nära till vacker natur så anställda kan ta en promenad eller ge sig ut och jogga för att få mer energi på jobbet.

Arenastaden

Det här är en stadsdel med kontor som är mycket moderna och flexibla, hotell, shopping, bostäder och mer. Det är enkelt att ta sig hit, och det är här som vi finner populära Mall of Scandinavia. Området har Skandinaviens första IMAX-biograf och ligger nära Hagaparken och Röstasjön som är unika naturområden.

Man kan ta sig till Arenastaden med buss bil, pendeltåg och även med cykel då det finns bra cykelvägar i området. Några kända företag som har hittar kontor i denna del av Solna är SEB, Siemens och Vattenfall.

Rätt område i Solna för ert företag

Vilket område ni ska välja för att hyra kontor Solna kan erbjuda beror förstås en hel del på den typ av lokal som ni behöver. En sak är säker, utbudet är gott och i stort sett varje område med kontorslokaler har det som de allra flesta eftersöker. Det handlar alltså mer om att välja det som kommer att vara bäst anpassat till den egna verksamheten. Det är sällan som man behöver kompromissa då även äldre fastigheter har renoverats och gjorts om för att ge moderna kontorstjänster.

Det man möjligtvis kan betänka är hur stort behovet kommer att vara av goda kommunikationer till olika delar av Stockholm. De företag som är verksamma internationellt kan se fördelar med att lätt komma till både Arlanda och Bromma flygplats samt att ha god tillgång till hotell för gäster. Kontakta oss gärna för mer information om de kontor i Solna som är aktuella just nu och för att få veta hur dessa lokaler motsvarar era specifika behov.

Det visste du inte om Solna

•    Solna är en av 14 svenska kommuner som titulerar sig som stad och heter således Solna stad och inte Solna kommun.
•    Till ytan sett så är detta Sveriges tredje minsta kommun då man har en landareal på 20 km².
•    Det bor nära 80 000 människor i kommunen vilket innebär cirka 4000 invånare per km².
•    Här finns det en stadsdel som heter Ingenting och som är en del av stadsdelen Huvudsta.
•    Det finns cirka 8000 företag i kommunen och man räknar med att cirka 80 % av dessa är verksamma inom tjänstesektorn.
•    Viktiga arbetsgivare i kommunen är Karolinska universitetssjukhuset och institutet såväl som stora företag som SAS, Skanska och Siemens.
•    Man kan säga att kommunen även är det första valet för flera stora byggföretag och därmed viktig för byggindustrin.
•    Flera internationella läkemedelsföretag har sina nordiska huvudkontor i Solna.
•    Det startas flera hundra nya företag per år i kommunen och därmed så går man i fronten för nyföretagande i Sverige.
•    GB Glace, Coop, ICA, Lidl och Axfood har sina huvudkontor i Solna.

Lycka till i lokaljakten!

//Teamet på yta.se