Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Lediga lokaler att hyra inom Solna

Bevaka Område

Sök bland 242st lediga lokaler i Solna från fastighetsägare och uthyrare i området

242 resultat

Lediga lokaler inom Solna

Det finns just nu 2 st lediga lokaler inom Solna och de senaste 30 dagarna har 1 nya lediga lokaler blivit tillgängliga för uthyrning.

Sveriges mest företagsvänliga kommun

Solna har utsetts till Sveriges mest företagsvänliga kommun åtta år i rad, och intresset för att hyra lediga lokaler i Solna har aldrig varit större. Solna stad är Sveriges arbetsplatstätaste stad, där de drygt 75 000 arbetande i staden är fler än de boende. I dag finns det över 9 000 unika företag med lokal i Solna stad där majoriteten är verksamma inom tjänstesektorn och kunskapsintensiva branscher. De attraktiva hyresnivåerna på lokaler i Solna, det expansiva byggandet av nya företagsområden och lokaler, det utmärkta läget intill Stockholm City och närheten till flygplatsen samt det stora utbudet av kommunikationer är några av de främsta skäl till varför många företag väljer att flytta till nya lokaler i Solna.

Solnas lokaler huseras av en bred mix av företag, där det blivit allt vanligare de senaste åren för större nationella och multinationella företag att flytta sina huvudkontor eller lokaler till stadsdelen. Några exempel på företag som valt lokal i Solna är ÅF, Eniro, Hewlett Packard, If, SAS, Vattenfall och Apoteket. Detta har bidragit till att ett starkt företagsklimat med utmärkta kommunikationer och närservice har byggts upp kring de centrala företagsområdena med god tillgång till lediga lokaler. De främsta sektorerna utgörs utav ICT, Life Science, finans och försäkring, bygg, livsmedel samt företagstjänster.

Över de senaste åren och framåt byggs det stora mängder lediga lokaler i Solna. Solna byggs ihop med Stockholms stad genom det nya företagsområdet inom Life Science, Hagastaden. Detta möjliggör att Solnas utbud av lediga lokaler på sikt kommer bli ännu mer integrerat med Stockholms innerstad med nya kommunikationer och en mängd nya företag. De senaste 3 åren har det byggts mer än 130 000m² nya lediga lokaler i Solna, med tillskott så som nordens största köpcentrum Mall of Scandinavia i Arenastaden, Hagastaden och Råsunda. Området är likställt med hela Stockholms närförort när det kommer till utbudet av lokaler, och hela två gånger så stort som det liknande företagsområdet Kistas utbud av lokaler.

Kommunikationer i Solna

Solna stads kommunikationer är till stor del byggda med tanke på att skapa ett strategiskt bra läge för pendlare och företag, och kommer de kommande åren utökas ytterligare till att bli en självklar del av Stockholms stad. Med närhet till Stockholms city och goda förbindelser med tunnelbana, tvärbana, bussar och pendeltåg blir resan till er nya lokal enkel oavsett vart i Stockholm ni börjar. Med tvärbana tar man sig enkelt till Bromma flygplats och med pendeltåg till Arlanda. Framåt byggs den nya tunnelbanelinjen ut från Odenplan via Hagastaden till Arenastaden.

Tid att ta sig till närliggande flygplatser:
Bromma flygplats
Bil - 15 minuter
Kommunalt med tvärbana - 15 min
Arlanda
Bil - 24 minuter
Kommunalt med pendeltåg - 30 minuter

Tid att ta sig till Stockholms central:
Bil - 15 minuter
Tåg - 8 minuter

Företagsområden för lediga lokaler i Solna

Med tanke på den kraftiga expansionen av lediga lokaler i Solna har det etablerats många intressanta företagsområden med närhet till innerstaden samtidigt som det finns närhet till grönområden och vatten.

Arenastaden

Tillsammans med Sveriges nya nationalarena Friends Arena och Skandinaviens största shoppingcenter Mall of Scandinavia blir Arenastaden ett sprudlande företagsområde med mer än 200 000m² kontorslokaler och över 10 000 arbetsplatser. Här har bland annat Vattenfall, Adidas, SEB och Telia valt att etablera sina huvudkontor.

Frösunda

Frösundas läge intill E4an erbjuder över 150 000m² lokalyta med perfekt skyltläge och attraktiva hyresnivåer. Nära till pendeltåget samt utmärkt närservice gör Frösunda perfekt för det medelstora till stora företaget som vill ha en strategisk placering på lokalen. Exempel på företag med lokal i Frösunda är Dell, Eniro, Bisnode och Hewlett Packard.

Hagastaden och Hagalunds företagsområde

Hagastaden är en ny stadsdel som ämnar att förbinda Stockholms stad med Solna genom ett av världens främsta life science-kluster. Området kommer när det är färdigbyggt rymma 50 000 arbetsplatser samt få en egen tunnelbanestation. Exempel på företag är Miele, Skanska Asfalt och Betong.

Solna Business Park

Med 140 000m² lokaler är Solna Business Park en etablerad företagspark med mycket att erbjuda. Här finns det även ett stort utbud av kontorshotell för företaget som söker mindre lediga lokaler. Kommunikationsläget är Stockholms näst bästa efter Stockholms central.

Solna Strand

Mellan Sundbyberg och Solna ligger Solna strand, ett något mer naturnära läge för lediga lokaler. Området, som är ett före detta industriområde, har omvandlas till ett lugnt företagsområde och nås ofta med cykel av de som har lokal i området. Här finns företag såsom Beans, Skatteverket och Trafikverket.

Ulriksdal

En ny stadsdel i uppbyggnad i Solna med hela 125 000m² för nya lediga lokaler och över 5 000 arbetsplatser. Ulriksdal ligger även det längs med E4an för utmärkt skyltläge och huserar hyresgäster såsom Audi och NCC.

Vilken typ av lediga lokaler finns tillgängliga inom Solna?

Majoriteten av de lediga lokalerna som finns tillgängliga för uthyrning inom Solna är butikslokaler och utgör ungefär 50% av de lediga lokaler som hyrs ut inom Solna.

Lediga lokaler inom Solna är i genomsnitt 142m², där den minsta lokalen är 142m² stor och den största lokalen är 142m² stor. Därför är Solna ett bra område för företag att hitta lokaler omkring 142m² eller för företag som är i behov av utrymme för ungefär 9 st medarbetare.

Fördelning av olika typer av lediga lokaler inom Solna är för tillfället:
Antal lediga kontorslokaler - 1 st - (50%).
Antal lediga butikslokaler - 1 st - (50%).
Antal lediga lagerlokaler - 0 st - (0%).
Antal lediga industrilokaler - 0 st - (0%).

Marknaden för lediga kontorslokaler inom Solna

Kontorslokaler utgör ungefär 50% av den totala mängden lediga lokaler inom Solna, och det finns totalt 1 st lediga kontorslokaler att hyra för tillfället i området.

Den genomsnittliga lediga kontorslokalen som finns tillgänglig för uthyrning inom Solna är runt 140m² och har en genomsnittlig månadshyra på 30 800 kr/mån. Den lägsta hyresnivån för kontorslokaler inom Solna är 2 600 kr/kvm/år och den högsta hyresnivån är 2 600 kr/kvm/år, det är alltså en relativt låg skillnad mellan den lägsta och högsta hyresnivån inom Solna på 0%.

Utvecklingen av kontorsmarknaden i Solna

Över de senaste två åren har marknaden för lediga lokaler i Solna utvecklats kraftigt. Hyrorna har ökat från 2 200kr/kvm/år till 2 600kr/kvm/år, en ökning på 18%. Andelen lediga lokaler utav hela utbudet är för närvarande 7%, vilket innebär ca 125 000m² lediga lokaler i Solna. Skillnaden mellan Solna och innerstaden blir allt mindre med tiden vilket även återspeglas i hyresmarknaden.

Hyresnivåer på kontor i Solna:
Arenastaden - 2 800 kr/kvm/år
Frösunda - 1 800 kr/kvm/år
Hagastaden och Hagalund - 1 400 kr/kvm/år
Solna Business Park - 2 800 kr/kvm/år

Sett till övriga staden ligger Solna fortfarande med relativt låga hyror på lediga lokaler, såsom Stockholms innerstad som ligger på ca 5 000kr/kvm/år och Kista på 2 600kr/kvm/år som ligger längre utanför staden.

Viktiga affärsområden i Solna

Det finns ett antal viktiga affärsområden i Solna som är bra att hålla koll på vid intresse för lediga lokaler i området. Dessa är bland annat:
- Arenastaden
- Solna Business Park
- Frösunda
- Solna Strand
- Hagastaden

Snabblänkar till olika lediga lokaler inom Solna: