Kvartalsrapport Coworkingmarknaden i Stockholm Q122

Kvartalsrapport Coworkingmarknaden i Stockholm Q122
Kvartalsrapport om Coworkingmarknaden i Stockholm Q1 2022

Allt fler företag väljer flexibla kontorslösningar i kölvattnet av pandemin och intresset för kontorshotell och coworking fortsätter att öka. Under första kvartalet 2022 gick beläggningsgraden på Stockholms kontorshotell upp till 85%, jämfört med december 2021 då den låg på 80%.

Senaste mätningen visar på en fortsatt ökning av beläggningsgraden med hela 5 procentenheter under Q1 2022.

Siffrorna kommer från yta.se, Stockholms största förmedlare av kontorshotell, som i sin kvartalsrapport noterar ytterligare ett kvartal med stigande beläggningsgrad. Med sin unika databas och marknadsplats kan yta.se följa både beläggningsgrad och vakanser i realtid. På marknadsplatsen visas lediga kontorsrum på över 150 kontorshotell i Storstockholm.

Framtiden ser ljus ut
Marknaden är dock inte sen att agera på det höga trycket, bara i år öppnar mer än 30 000 kvm nya kontorshotell i Stockholm.

"Vi märker av ett högt tryck på kontorshotellen i Stockholm och det är med glädje vi noterar att det öppnar upp tiotusentals kvadratmeter kontorshotell till inom årets lopp" säger Lisa Björklund, Partnership Manager på yta.se. "För att säkerställa att trycket på kontorshotell kan förbli högt även i framtiden, behövs det ännu fler anläggningar i Stockholm som kan ta in nya företag i varierande storlekar" fortsätter hon.

Yta.se följer utvecklingen av beläggningsgraden varje kvartal. De tror att 2022 och 2023 kommer bli spännande år för branschen och har höga förhoppningar på den utveckling de ser framåt.

Intresserad utav mer data om coworkingmarknaden?

Vill du läsa våra årliga rapporter om coworkingmarknaden samt få nyheter om hur marknaden utvecklas?

Annars finns det även mer material att läsa om coworkingmarknaden här på vår blogg under kategorin "Rapporter".

Marknadsplatsen för coworking

Jämför över 7000 kontorsrum på coworking-spaces på vår marknadsplats

Jämför coworking