Hyra plats på ett coworkingspace i Stockholm

Ni är ett nystartat företag som letar ert första kontor eller ett etablerat företag som vill byta lokaler. Då ställs ni inför ett val; hyra ett eget kontor eller jobba ifrån ett så kallat coworkingspace. Att jobba från ett coworkingspace kan vara ett spännande alternativ till att teckna ett förstahandskontrakt på ett eget kontor, speciellt för det nystartade företaget med kortare planeringshorisont eller som interimskontor medan man väntar på sitt kontor.

Hitta och jämför bland alla coworkingspaces

Vad är ett coworking space?

Ett coworkingspace är ett gemensamt kontor som delas av flera organisationer.  Det kan vara t.ex. startups, frilansare, stiftelser eller stora etablerade företag. I dag finns det coworking-alternativ som passar alla företag. Till skillnad från ett kontorshotell jobbar många coworkingspaces med att bygga upp en gemensam kultur och gemensamma värderingar.

Fördelar med coworking space

  • Värdebaserad prissättning – Du betalar för det utrymme och de antal skrivbord du behöver till din verksamhet.
  • Nätverk – Genom att jobba på ett coworkingspace träffar du ständigt nya personer och kan därigenom utöka ditt nätverk.
  • Flexibilitet – Kontrakttiderna för coworkingspaces är korta, i regel 1-3 månader och du behöver därför inte låsa upp dig på ett fast antal platser för att ta höjd för framtida tillväxt eller minskning av personalstyrkan.
  • Ingen deposition – För mindre och nystartade företag kan fastighetsägare ibland kräva en deposition, detta slipper du när du hyr plats på ett coworkingspace

Nackdelar med ett coworking space

  • Sämre avskildhet – I.om. att du delar kontor med andra företag är det svårare att ha avskilda samtal. Det finns dock så gott som alltid mötesrum att tillgå.
  • Mindre påverkan på kontorets utformning – Du delar kontor med andra företag och kan därmed inte utforma kontoret efter dina önskemål. inga regler utan undantag dock – det finns de aktörer som låter sina hyresgäster utforma sin yta helt efter hyresgästens önskemål.

Vad kostar det?

Att jobba från ett coworking spaces behöver inte vara dyrare, speciellt om ditt företag har ett litet team. Oftast finns det två typer av priser; pris för fast skrivbord och pris för icke-fast skrivbord. Vill du få en ungefärlig uppfattning av hyresnivåer i Stockholm? Läs då gärna vårt tidigare blogginlägg om snitthyror för kontor i Stockholm.

För att få en aktuellt bild av prisläget och tillgänglighet på coworking spaces som är lediga just nu – besök vår marknadsplats för coworking spaces i Stockholm där vi i realtid hämtar in information från fler än 125 coworking operatörer och över 4500 rum.

Kontakta oss på yta.se så hjälper vi er navigera hela marknaden av coworkingspaces, ta fram förslag, boka in visningar och hjälper er i förhandlingarna – helt kostnadsfritt!