Därför satsar Fabege på CoW

Fabege CoW - Arenastaden
Fabege CoW - Arenastaden

Fabege, en av Sveriges största fastighetsägare och stadsutvecklare, sjösätter nu sitt coworkingkoncept CoW i Arenastaden. Anläggningen är 1436 kvm och håller på att färdigställas på Pyramidvägen 7.

yta.se - marknadsplatsen för coworking berättar här om Fabeges nya coworkingkoncept.

Coworking är ett starkt växande fenomen som förutspås stå för 30 procent av kontorsmarknaden 2030 och uppmättes av yta.se till 5 procent under 2022. Coworkingmarknaden har än så länge dominerats av lokala och internationella aktörer som inte själva är fastighetsägare utan arbetar med att driva coworkingkoncept genom förhyrda lokaler.

Med Fabeges intåg på marknaden utökas utbudet av ägardrivna coworkingsatsningar och fördelarna med att ta ett helhetsgrepp kring anläggningens och fastighetens erbjudande, och ett mer effektivt utnyttjande av fastighetsbeståndet.

Fabege är välkänt idag som en ledande stadsutvecklare med en imponerade portfölj av kommersiella fastigheter i framförallt tillväxtområden i Stockholm. Med gedigen erfarenhet av att driva framgångsrika och komplexa kundanpassningar för hyresgäster får Fabege nu möjligheten att omsätta den kunskapen genom att skapa inspirerande och funktionella arbetsplatser på en bredare front genom coworking.

Sedan tidigare driver Fabege sitt flexibla kontorskoncept NOW, som innebär att man hyr skräddarsydda kontorslokaler med service som tillval till en fast månadskostnad. De har även konceptet WaW - Work away from Work som är en förmån till befintliga hyresgäster som vill förenkla vardagen med kontor närmare hemmet.

Nu lanserar de alltså CoW i Arenastaden - sitt fullutrustade coworking space där man kan hyra antingen fasta arbetsplatser, flexplatser eller egna kontor som en del av coworking området. På CoW kommer hyresgäster kunna ta del av exklusiva lokaler i Arenastaden där exempelvis parkering, kaffe och internet ingår i hyran.

Fabege ligger alltså helt klart i framkant bland fastighetsbolagen i Stockholm vad gäller flexibla kontorserbjudanden när man nu också lanserar ett fullfjädrat coworking koncept i Arenastaden. Här ligger flertalet fastighetsbolag efter och riskerar att gå miste om den snabbt växande coworkingmarknaden som bara i Stockholm beräknas omsätta över 4 miljarder kronor 2026.

Det är så roligt att vi kan erbjuda kunderna ytterligare en flexibel kontorslösning i Arenastaden
- Niclas Ternstål, affärsutvecklare på Fabege

Det är extra kul att en så etablerad stadsutvecklare med ett starkt bestånd som Fabege nu satsar på Arenastaden, som annars har varit lite förbisett vad gäller coworking. Sedan tidigare finns framförallt ett fokus på prisvärd coworking, medan Fabege nu alltså axlar rollen som den mer exklusiva aktören i området.

Med sitt redan starka bestånd av fastigheter ser vi på yta.se verkligen fram emot att välkomna CoW på Stockholmsmarknaden där de lyckas fylla tomhål i form av exklusiva arbetsmiljöer i starkt eftertraktade områden som exempelvis Arenastaden.

För att se mer om Fabeges CoW och boka visning, besök Fabege på yta.se marknadsplats för coworking.