Under september kommer vi på yta.se att träffa olika coworkingaktörer för att få höra mer om deras erbjudande och hur respektive aktör särskiljer sig på marknaden. 

Först ut är ett av Stockholms premium-kontorshotell beläget i Urban Escape, WeWork. Vi träffade Caroline Stjernberg som är Market Manager för Norden & Nederländerna och ställde några frågor till henne. 

Varför ska man som företag hyra in sig här på WeWork?

– Vi på WeWork är här för att göra vardagslivet mer effektivt och betydelsefullt i en inspirerande miljö kring likasinnade människor på en global skala. Utöver att vara ett av Stockholms häftigaste kontorshotell så har vi även Stockholms mest effektiva byggnad gällande luft. Vi räknade på det med AMF inför öppning och har lyckats få optimala förutsättningar för effektiva lokaler. 

På vilket sätt förenklar ni vardagen för företag?

– I ovissa tider där hyresgäster inte vill skriva längre hyresavtal kan vi göra en hybridlösning där företag kan hyra in sig med kortare bindningstid och på flextider. På WeWork i USA så säljer de nu även dagspass som ger möjlighet att hyra in sig per dag. Förhoppningsvis kommer denna möjlighet även till WeWork i Stockholm snart.

Hur ser era avtalsvillkor ut i termer av bindningstid och kontraktslängd?

Från 1 månad upp till flera år men det är 6-12 månaders avtal som de flesta är intresserade av. 

Vad har ni gjort för anpassningar efter Covid-19?

Sen Covid-19 slog till har det funnits en del rabatter för de företag som haft det svårt. Vi har även gjort lite fysiska förändringar som kuddar som uppmuntrar till att hålla avstånd och markeringar på golvet. Vi har även halverat antal sittplatser i de allmänna utrymmena. Vi känner av att folk är ganska trötta på att jobba hemma, många vill ha det sociala och kunna bolla något med en kollega eller mentor. Överlag känns Sverige och Stockholm mer villiga att gå tillbaka till jobbet nu än t.ex. London eller Paris.

Hur brukar vi på yta.se hjälpa er?

– Ni kommer alltid med äkta intressenter som redan är i visningsstadiet och vill kolla på kontorshotell och flexibla lösningar. Tillsammans med er ser vi till att hitta den bästa möjliga lösningen för set specifika företaget. 

Hur är din upplevelse av att samarbeta med oss på yta.se?

– Grymt! Vi har ett fantastiskt samarbete och i synnerhet i samband med öppningen 2019 då ni stod för 60% av uthyrningarna. 

Varför tycker du att ett lokalsökande företag ska använda sig använda sig av yta.se? Varför inte bara gå direkt via er?

Man kan spara mycket tid och pengar genom att gå med er på yta.se. Ni har en stor erfarenhet och kunskap och gör sökandet efter lokal så mycket mer effektivt för företag. Ni anpassar er efter deras situation och presenterar de förslag som kommer passa dem bäst.

Vad är det bästa med att arbeta här på WeWork?

– Jag tror på idéen med flexibla kontorslokaler, att detta är framtiden och att förenkla för företag. Vi hanterar många startups i extrema tillväxtfaser som rekryterar mycket. Då blir det omöjligt att svara på hur många anställda de kommer vara om tre år vilket WeWork löser på ett flexibelt, smidigt och globalt sett. Jag jobbar i ett team med alla i hela EMEA, alltifrån Dubai,  Israel, Sydafrika, Paris, London, Berlin, Moskva mm. Superkul med det globala och att träffa och kunna hjälpa alla duktiga entreprenörer. 

Vad tror du om Weworks framtid, har ni några planer på att öppna upp fler anläggningar i Sverige?

Mycket har skett det senaste året. Vi har gått ifrån hyper-growth till att börja tänka och agera mer som ett fastighetsbolag. Idag fokuserar vi på att fylla upp våra byggnader efter vakanser som uppstod i maj som en direkt följd av Covid-19. Vi ser ett stort intresse på coworking idag och varje dag håller vi visningar till personer och företag som är intresserade av kontorsplatser till flexibla avtal. I Köpenhamn har vi skalat ner från två byggnader till att istället välja att fokusera på att öppna en riktigt bra byggnad till våren 2021. Stockholm kommer alltid vara en intressant marknad och jag hoppas att vi kommer se mer än ett WeWork i Stockholm om några år.


Är ni intresserade av att hyra in er på WeWork eller något av alla flexibela alternativ i Stockholm? Klicka här så hjälper vi er vidare!