Coworking Month - I Know A Place

Coworking Month - I Know A Place

Vi åkte upp till våning 17 i en av Hötorgsskraporna och knackade på hos I Know a Place. I en K-märkt byggnad med en smakfull och passande inredning får man uppleva en magnifik utsikt över Stockholm som är svår att hitta någon annanstans. Vi satte oss ner med Fredrik och Michaela för att få höra mer om denna doldis på coworking-marknaden. 

Vad kan man som företag förvänta sig när man hyr in sig på I Know A Place?

Man kan förvänta sig en premiumanläggning där personerna som arbetar här är viktigare än vad man arbetar med. Det ska vara kul att komma hit, det är det viktigaste. Man får även Stockholms bästa utsikt och en jäkligt snygg kontorsmiljö. Här får man inget traditionellt kontorshotell utan snarare en hemma-hos-känsla. Samtidigt som det är lika viktigt för oss att det kan vara väldigt strikt om man vet att det ska ske ett styrelsemöte eller om ett företag tar hit en utländsk kund. När du kommer hit ska du känna att det här är ditt kontor och när du tar hit dina kunder så är det så är det en representativ miljö. Det här stället är beroendeframkallande, folk vill komma tillbaka hit. 

Hur ser era avtalsvillkor ut i termer av bindningstid och kontraktslängd?

Vi vill skriva ett avtal som är så flexibelt som möjligt. Våra traditionella avtal är 6 månader med 3 månaders uppsägningstid åt båda håll. I år har vi även en viss del tidsbestämda avtal fram till årsskiftet. Vissa kunder vill ibland ha ett provavtal och då ordnar vi det. 

Har ni gjort några anpassningar i samband med Covid-19? 

Vi har varit tydliga med informationen kring det självklara men vi tar gärna sådan information muntligt med våra hyresgäster eftersom att vi inte är så mycket för lappar. Sedan har vi utökat med mer städning och mer handsprit. Eftersom vi hyrt ut några av mötesrummen som kontor så har effekten blivit att vi har färre gäster. Vi har hittat en lagom nivå på beläggningen så att folk fortfarande alltid har tillgång till våra allmänna ytor. 

I vilka storlekar kan man hyra rum här? 

– Det minsta vi erbjuder är ett medlemskap i öppet landskap. Idag har vi sju kunder som har sådana medlemskap. De minsta kontoren är 8 kvm och de största 28 kvm. 

Hur brukar vi på yta.se hjälpa er?

– Vi hittade er på yta.se och fick kontakt med Glenn och Tim. Glenn kom över till oss och tittade på lokalerna och sedan sa det bara klick. Det som alltid har fungerat bra är att ni, precis som oss, gillar när det går fort. Har vi en kund vi jobbar med så är det snabba beslut, vill de inte sitta här så tar vi nästa. Det är raka rör, full fart och snabb återkoppling. Det är fantastiskt för oss med få anställda att kunna samarbeta med er. Vi får en bra exponering via era kanaler och er marknadsplats. Av sju stycken kontorsrum så är det ni på yta.se som hyrt ut tre stycken. 


Hur är er upplevelse av att samarbeta med oss?

Den är bra. Det är härligt att ha hittat ett gäng härliga människor som man fungerar tillsammans med, ett riktigt bra teamwork.

Vad är det bästa med att arbeta här på I Know A Place?

Människorna som är här. De är anledningen till att man går hit. Det är härligt att ha en skön plats att tillbringa sina dagar på. Även om det är en plats för företag att hyra in sig så är det vår arbetsplats också. Målet från början var att man inte ska vilja gå härifrån utan man ska känna att man har en plats där allt finns. Det finns allt från skötbord och blöjor till möjlighet att ha stora företagsfester där folk kommer med familj och barn. Vi vill ha en familjär stämning.

Hur ser framtiden ut? Har ni några planer på att öppna upp fler anläggningar?

Hur framtiden blir får vi se. Vi har inga expansionsplaner. Vi kanske gör något om rätt möjlighet dyker upp men då kommer det att heta och vara något annat än I Know A Place.

Vi hörde något om att spelas in serier här, kan du berätta lite om det? 

Innan vi  öppnade skrev Fastighetsvärlden en artikel om oss och i samband med det hörde  ett produktionsbolag av sig och ville spela in en tv-serie här. Det slutade med att några scener ur Gåsmamman spelades in här hos oss och även Josephine Bornebuschs succéserie Älska mig. Innan vi fanns saknades det en plats i Stockholm som man kunde hyra in sig i en kontorsmiljö och få tillgång till platsen flera och hela dagar men hos oss går det att lösa.


Är ni intresserade av I Know A Place eller något annat flexibelt alternativ? Låt oss hjälpa er hitta den bästa möjliga lösningen!