Coworking Month - 7A

Coworking Month - 7A

Sist ut under vår coworkingmånad är 7A. Vi mötte upp Ida Tengman i den vackra Bobergshallen på deras senaste anläggning Posthuset på Vasagatan. 

Varför ska man som företag hyra in sig hos er på 7A?   

 Vi är en väldigt värderingsstyrd organisation. Hos oss får man ett personligt bemötande där vi blir en del av företagen som hyr in sig hos oss. Vi har en fin relation med våra hyresgäster och ser till att hålla oss uppdaterade och informerade om hur det går för dem. Vi är duktiga på att individanpassa vår service till varje hyresgäst och att underlätta livspusslet för våra hyresgäster. Det kan vara allt från hårda servicevärden där vi till exempel ordnar med barnpassning under höstlov eller en promenad med en hund på lunchrasten.

Så det är tillåtet med djur på era anläggningar?

 Ja vi har djurtillåtet på alla våra anläggningar. Vi älskar hundar och på 7A på Odenplan får nyinflyttade hundar alltid en matskål med sitt namn ingraverat. Vi försöker alltid lösa alla problem, livet ska bli lite lättare när man hyr in sig hos oss.

Har ni några speciella värdeord inom organisation?

 Något vi pratar om mycket inom företaget är en buddhistisk liknelse som kallas orkidérummet, den berättar om hur Buddha hade en påverkan på sin omgivning. Går man in i ett rum fullt av orkier så fastnar den doften på dig och det blir oundvikligt att sprida denna doft vidare till de man möter. Så det handlar mycket om våra värderingar internt vilket även sprider sig till våra hyresgäster. Många av våra hyresgäster säger att de har fått en bra företagskultur tack vare att vår kultur spridit sig även till deras företag.

Hur ser era avtalsvillkor ut i termer av bindningstid och kontraktslängd? 

– Vi har inga bindningstider om man inte absolut vill ha det. Vår standard är en uppsägningstid på tre månader löpande. Vi är väldigt flexibla och och anpassar oss efter kunden.

Har ni gjort några anpassningar i samband med Covid-19?

– Självklart. Vi har tillsatt en hel corona-grupp som jobbar med dessa frågor löpande. Vi har ringt alla våra hyresgäster och frågat hur de tänker kring sitt kontor, deras hälsa och hur de ser på framtiden. Vi har föreslagit alternativa lösningar för dsom har önskat. Vi har försökt vara så tillmötesgående som möjligt för att det ska gå bra för företagen. Hellre förlorar vi lite intäkter nu i form av rabatterade hyror för att medlemmar ska kunna sitta kvar, för det kommer vi att vinna på i längden.

I vilka storlekar kan man hyra rum hos er? 

– Det minsta rummet är 2,5 kvm och det största finns på Posthuset och är 6000 kvm. Det är nu när vi har Posthuset som vi har möjlighet att erbjuda så stora ytor. Värt att nämna om Posthuset är att hela fastigheten är momsfri.

Hur är er upplevelse av att samarbeta med oss?

– Vi har ett klockrent samarbete just för att leadsen vi får från er är relevanta och heta. Ni kan oss och vår produkt väldigt bra så vi ser er mer som en del av oss än samarbetspartners. Jag tycker det är slöseri med både tid och pengar för ett företag att  inte ta hjälp av er på yta.se. Ni är experterna och är även med och förhandlar vilket garanterar att kunden får det bästa möjliga priset presenterat.

Vad är det bästa med att arbeta på 7A?

– Människorna. Både mina medarbetare och hyresgästerna. Det är så kul att se våra hyresgäster växa och bli framgångsrika och att få vara en del av det.

Vad tror du om 7As framtid, har ni några planer på att öppna upp fler anläggningar? 

– Just nu får vi nya våningsplan på Posthuset som vi tror att vi kommer att fylla upp ganska snabbt. Men vi kollar alltid efter nya anläggningar och hittar vi ett premiumläge i stan så kommer vi ta det. Vår ambition är att växa och vi tycker att framtiden ser ljus ut.

Något annat du vill tillägga?

– Som företag tycker jag verkligen att du ska hyra in dig med ett flexibelt hyresavtal, precis som du får på ett cowork. Du slipper vara bunden så vid händelser som Corona eller finanskrisen slipper man sitta fast i ett långt avtal och det kan vara avgörande för ett företags framtid. Är man osäker så erbjuder vi gärna en gratismånad så att man kan få känna på hur det är att vara hyresgäst här.