Att hyra ett kontor i Stockholm

Att hyra ett kontor i Stockholm

hyra kontor i Stockholm

Det ska vara enkelt att hitta och hyra ett kontor 

På yta.se ser vi det som vårt företags uppdrag att, en gång för alla, göra det enkelt för företag att hitta och hyra kontor.

Genom att skapa en mer transparent och datarik söktjänst för lokaler kan vi förenkla för lokalsökande företag att hitta och fokusera på de lediga lokaler som faktiskt matchar just det företagets behov.

För att lära oss mer om hur våra användare faktiskt använder vår tjänst har vi talat med en av alla våra användare som har hittat sitt nya kontor genom yta.se – webbyrån Digital1.

Hur Digital1 hittade och hyrde sitt nya kontor genom yta.se

När Digital1 blev för trångbodda i sitt förra kontor, var det dags att leta efter ett nytt för att kunna husera det växande teamet.

Vi har frågat ut Carl Zetterberg på Digital1 om deras process som ledde fram till deras nya kontor på Sveavägen i Stockholm.

Vad var det som gjorde att ni behövde leta efter ett nytt kontor?

Vi blev helt enkelt för trångbodda i vårt förra kontor i och med att vi har ökat vårt team ganska kraftigt den senaste tiden.

Hur såg era kriterier ut för ert nya kontor?

För oss var det viktigt att kunna hitta ett kontor med ett bra läge som gör det enkelt för teamet att ta sig till och från kontoret, men till en hyra som matchar vår uppsatta budget. Därför var det naturligtvis väldigt hjälpsamt att använda yta.se i och med att den tjänsten är ensam om att ha en såpass precist angiven esitmerad hyra för varje kontorslokal som ligger ute på marknaden.

Hur gick ni tillväga för att hitta ert nya kontor?

Det gick smidigt. Först tänkte vi själva efter vad som är rimligt för oss i form av storlek, budget och läge. Sedan använde vi yta.se för att dels filtrera på hyresnivån men också använda kartjänsten som gjorde det väldigt enkelt att se ifall kontoret hade bra kommunikationer och låg någorlunda i det område vi var intresserade av.

Därefter tog vi kontakt med uthyraren för respektive av de kontorlokaler vi var intresserade av för att komma på en visning.

Vilka tips skulle Du vilja skicka med till andra företag som letar efter ett nytt kontor?

Jag skulle först och främst se till att konkretisera det egna företagets behov, det kan spara massor av tid eftersom ni slipper gå på onödiga visningar.

Sen skulle jag se till att använda de verktyg som finns som hjälper till i processen, exempel är hyresnivåsökningen på yta.se, virtuella visningar och se även till att leta efter kontor i rätt storlek. Det gjorde yta.se enklet för oss genom att de översätter antal kvadratmeter till antal arbetsplatser direkt i sökningen.

Mitt sista tips som hjälpte oss vara först på bollen på alla nya kontor som kom upp under perioden då vi aktivt letade var att bevaka en sökning. Det är ett superbra sätt att vara första intressenten på ett nytt ledigt kontor och därmed ökar också chansen att kunna hyra lokalen.

Sammanfattning av tips för att hitta och hyra ett kontor:

  1. Klargör ditt företags behov, till en början genom storlek, budget, läge och tillträdesdatum och hyrestid.
  2. Se till att sök effektivt genom att använda de smarta sökfuntionerna på yta.se, såsom: hyresnivåsökning, storlekskonvertering samt virtuella visningar i den mån det går.
  3. Bevaka din sökning – på så sätt kan du vara först på nya kontor som kommer ut på marknaden och öka dina chanser att hyra ert drömkontor!

 

Vill du hitta alla lediga kontor som finns på marknaden just nu?

Hitta ett kontor att hyra i Stockholm

Hitta ett kontor att hyra i Göteborg

 

Lycka till!

//Teamet på yta.se