Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Kontor - Söder Mälarstrand, 65 - Södermalm

Söder Mälarstrand 65, Södermalm, Stockholm

 • Lokaltyp

  Kontor
 • Storlek

  270 m²
 • Inflytt

  Kontakta uthyraren
 • Inkommet

  26 dagar sedan

  Beskrivning

  Här kommer en helt nyrenoverad lokal tillskapas i populära Münchenbryggeriet.
  Lokalen ligger på bottenvåning med ingång från vattensidan. Planlösningen blir öppen blandat med konferens- och mindre samtalsrum. Lätta att ta sig med bil samt endast kortare promenadväg till mariatorgets tunnelbanestation. Restaurang samt konferensanläggning finns i huset. Välkomna att trivas!

  Om fastigheten

  Münchenbryggeriet -Profilfastigheten på Södermälarstrand

  Ludvigsberg 3 som kanske mer är känt som "Münchenbryggeriet" ligger med sin mäktiga fasad intill Södermälarstrand med en strålande utsikt över Riddarfjärden. AFA förvärvade fastigheten från Whitehall och tillträddes den 2 oktober 2006. Fastigheten har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering och byggnaden innehåller idag flera moderna kontorslokaler för verksamheter inom bl.a. mode, media, kultur och resor.

  Münchens Bryggeri grundades 1857 och inrymdes i en f d kakelfabrik. Bryggeriverksamheten utvidgades 1872 genom uppbyggnad av ett modernt bryggeri efter traditionell tysk modell. Bryggeriet byggdes till och moderniserades i olika omgångar och blev snart Stockholms största.

  Efter en förödande brand 1893 återuppbyggdes fastigheten och tre år senare stod det nya bryggeriet färdigt med en imponerande röd tegelfasad ut mot Riddarfjärden. Några år därefter uppfördes även en stor stallanläggning. 1904 expanderade bryggeriet ytterligare och var då Sveriges största! Bryggeriverksamheten flyttades 1971 ut till Pripps anläggning i Ulvsunda. På 1970-talet köptes fastigheterna upp av Stockholm stad i syftet att rivas till förmån för bostäder. Efter vilda protester från allmänheten och från hyresgästerna i bryggeriet gjordes rivningen till en valfråga och rivningen stoppades i sista stund (med undantag av stallarna).

  Fastigheten har under de senaste åren bl.a. fått en tydlig entré från sjösidan och innergården, en inbjudanden restaurang/cafélokal, moderna kontorsloakler och en förbättrad inomhusmiljö både med avseende på ytskikt och tekniska installationer. Även utomhusmiljön med nya markytor och fasadbelysning har iordningställts liksom en tydlig orientering till den mäktiga fastighetens olika entréer.

  Fastigheten utgör ca 47.000 kvm uthyrbar yta och innehåller bl.a. kontor, utbildningslokaler, en restaurang, lager samt 268 p-platser.

  Filer

   Andra filer

   Kommunikationer

   Restider visar hur långt det är möjligt att ta sig från lokalen inom en viss tid, exempelvis vilka orter dina anställda kan bo i för att ha mindre än 30 minuter pendlingstid.
   Restider visar hur långt det är möjligt att ta sig från lokalen inom en viss tid, exempelvis vilka orter dina anställda kan bo i för att ha mindre än 30 minuter pendlingstid.

   Fler foton

   Ledigt Kontor om 270 m², på Söder Mälarstrand 65, Stockholm
   Ledigt Kontor om 270 m², på Söder Mälarstrand 65, Stockholm
   Ledigt Kontor om 270 m², på Söder Mälarstrand 65, Stockholm

   Upptäck området i närheten av denna lokal

   Fler lokaler som liknar denna