Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Kontor - Maria Skolgata, 83 - Södermalm

Maria Skolgata 83, Södermalm, Stockholm

Förbättrad information
 • Lokaltyp

  Kontor
 • Storlek

  945 m²
 • Inflytt

  3-6 månader efter avtal
 • Inkommet

  längre än 3 månader
 • Anpassasad för

  80 arbetsplatser

  Beskrivning

  Nu finns möjlighet att hyra kontorslokal högst upp i en av Stockholms häftigaste kontorsfastigheter, Tobaksfabriken, en historisk byggnad i Söders stadsbild. Med kapacitet för upp till 84 arbetsplatser, högt i tak och högt upp i byggnaden, samt en tydlig industriell karaktär blir detta en unik möjlighet för företaget som ställer höga krav på en kreativ arbetsplats. Fastigheten är uppförd mellan 1917-1922 med fasader ritade av Ingvar Tengbom i typiskt tjugotalsklassicism.

  I denna fantastiska fastighet finns nu en lokal på plan fyra om 945 kvadratmeter med ljusinsläpp från fyra vädersträck tillgänglig för att anpassas till ditt företags nästa hem. Kapacitet upp till 84 arbetsplatser. Lokalen kommer omsorgsfullt renoveras och färdigställas tillsammans med tillträdande hyresgäst, där stor fokus läggs på att lyfta fram fastighetens karaktär och särdrag i en industriell stil. Innertaket kommer tas ur och installationer exponeras, där takhöjden upp till bjälklag blir hela 3.8 meter. Akustikplattor sätts dikt mot taket och nedpendlad belysning för att maximera den upplevda rymden och den industriella stilen. I fastigheten i övrigt har kontor renoverats till toppnivå i industriell stil åt både arkitektfirmor och kreativa bolag med höga krav på kontorsmiljön.

  Lokalen kommer även i och med renoveringen utrustas med ny modern teknik i form av både till- och frånluftsventilation för att erbjuda ett klimat av hög nivå samt höga nyckeltal för arbetsplatser per kvadratmeter

  Planlösning
  Lokalens rektangulära utformning i kombination med fastighetens pelarkonstruktion möjliggör en effektiv planlösning med plats för upp till 84 skrivbord.

  Direkt vid entrén finns tillgång till två mötesrum samt HWC, perfekt för skapa en extern del för mottagning av kunder och samarbetspartners.

  Arbetsplatserna placeras längs lokalens kanter för bästa ljus och utsikt över takåsarna. Två stora öppna landskap finns på vardera sida om lokalen, men möjlighet att enkelt dela av för mindre teams utefter behov. Totalt ryms ca 40 arbetsplatser per sida. I mitten av lokalen finns en naturlig avdelning i form av konferensrum, samtalsrum samt förvaring.

  Köket är generöst tilltaget och blir en naturlig mötesplats för företagets medarbetare. Här finns det gott om plats för företaget där många medarbetare äter sin lunch på kontoret. Fungerar även för trevliga AWs. Köket erbjuder även direkt utgång till en av fastighetens balkonger smyckad med vackra smidesräcken, ett historiskt minne från den tid då a arbetarna inte tilläts att lämna fabriksområdet under sina raster, utan fick nöja sig med balkongerna och en rastgård

  Kommunikationer
  Lokalen har ett av söders bästa kommunikativa lägen. Men spårbunden kommunikation både via pendeltåg från Södra Station samt tunnelbana från Maria Torget eller Zinkensdamm. Det finns även gott om bussförbindelser.

  Filer

   Andra filer

   Fler foton

   Ledigt Kontor om 945 m², på Maria Skolgata 83, Stockholm
   Ledigt Kontor om 945 m², på Maria Skolgata 83, Stockholm
   Ledigt Kontor om 945 m², på Maria Skolgata 83, Stockholm
   Ledigt Kontor om 945 m², på Maria Skolgata 83, Stockholm

   Upptäck området i närheten av denna lokal

   Fler lokaler som liknar denna