Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Kontor - Sveavägen, 13 - Norrmalm

Sveavägen 13, Norrmalm, Stockholm

 • Lokaltyp

  Kontor
 • Storlek

  39 m²
 • Inflytt

  2019-5-20
 • Inkommet

  75 dagar sedan

  Beskrivning

  Nu finns möjligheten att hyra en riktigt fin pärla om 39 kvm. Den här lokalen har verkligen allt - utsikt, fina ytskikt och tom dusch! Perfekt läge mitt i city med närhet till det mesta - endast 1 minut till närmaste tunnelbanestation Hötorget.Smart & Klart är konceptet för er som vill flytta in snabbt och enkelt. Inga krångliga avtal eller långa avtalstider. Inredning, möbler, IT, växter och kaffemuggar – allt är redan på plats. Hyra 42 000 kr per månad inklusive inredning, möbler, växter, lås, värme, kyla, el och fastighetsskatt.

  42 000 kr per månad inkl möbler, inredning, växter och fastighetsskatt samt värme, kyla och el

  Filer

   Andra filer

   Kommunikationer

   Hyresgäster kan kontakta Q-park på telefon 0771-96 90 00, eller besök www.q-park.se för att hyra P-plats i närliggande garage. Besökande till fastigheten hänvisas till allmänna parkeringsgarage i närområdet, exempelvis vid Hötorget. Öppettider Hötorgsgaraget:   Mån- Lör   06:30-01:00 Söndagar 10:00-01:00    Utfart dygnet runt.
   Promenadavstånd till några viktiga kommunikationsplatser i Stockholm city.Arlanda Express - 7 minCitybanan och T-centralen - 5 minStockholms centralstation - 7 minGöteborg 3,5 timmar (via Stockholms Central)London 3,5 timmar (via Arlanda Express och Arlanda flygplats)TunnelbanaNärmsta T-banestationär Hötorget, men det är även nära till T-Centralen.BussförbindelserBussar avgår från flera hållplatser i närområdet, bland annat från Kungsgatan och Sveavägen vid Hötorget.För mer information, se Länk till SL:s webbplatsLänk till SJ:s webbplats
   GenerelltLäget mitt i Stockholm city är det bästa tänkbara och erbjuder en mångfald av bra restauranger, butiker, banker, biografer och saluhall. Strax intill ligger Hötorgshallen som erbjuder en kulinarisk rundresa över hela världen. På själva Hötorget finns Stockholms mest välbesökta torghandel. Bara ett par steg bort ligger Kungshallens matpalats.HotellScandic Klara - Ett 4-stjärnigt hotell beläget på Slöjdgatan 7. Haymarket By Scandic - Ett 4-stjärnigt hotell beläget på Hötorget 13-15. Konferens- och Evenemangsanläggningar. I det tredje Hötorgshuset finns även en konferensanläggning som drivs av Helio(Hitech konferens). Restauranger I området finns två stora Foodcourt i närheten, Kungshallen samt Hötorgshallen. Utöver det ligger den populära sushirestaurangen Sushiyama i gallerian mellan det tredje och fjärde hötorgshusen. Här är det alltid full fart både på lunch och middag. Handel och shopping. När det gäller shopping finns det mesta, inte minst i gallerior och varuhus strax utanför dörren. På samma gata som fastigheten, ett stenkast bort ligger gågatan Sergelsgatan som erbjuder ett varierat utbud av handelaffärer. En bit bort men relativt nära finns Gallerian och NK. En bit längre upp på Regeringsgatan ligger Mood Stockholm, en galleria fylld med mode, kaféer och restauranger. Vid Hamngatan/Regeringsgatan sätter nyetableringar en ny prägel på stråket med Victoria's Secret, XXL och UNIQLO i spetsen. Träning och HälsaFitness24seven - Beläget på Sveavägen 13-15Sats Hötorget - Beläget på Sveavägen 20Hötorgets vårdcentral AB - Beläget på Kungsgatan 48 Cityakuten Husläkarmottagning - Beläget på Apelbergsgatan 48
   Platsen för Beridarebanans hus är historisk mark. Under medeltiden låg byn Väsby troligen där Sveavägen idag möter Kungsgatan. På denna bys ruiner anlade Gustav Vasa en kunglig ladugård för kor. Där lät hans son Johan III senare inhysa ett lejon som han fått från England. Även andra kungligheter använde platsen. Gustaf II Adolf tyckte om tornerspel och uppförde en "beridarebana" för riddarlekar. På denna bana fick även män som skulle ut i det 30-åriga kriget utföra sin soldatmönstring. Det är alltså från denna beridarebana som fastighetsnamnet härstammar. 1644 jämnades marken till och gjordes om till salutorg. Torget stensattes 1670. Norra delen var Bondtorget med kött och mjölk medan det på den södra delen såldes grönsaker och bröd. Så småningom växte det Hötorget vi känner till idag fram. 1881 öppnade Paul U Bergström sin första butik vid torget och efter lyckade affärer kunde han öppna filialer på alla sidor av torget. Dagens PUB-hus invigdes 1926. 1952 invigdes Hötorgets tunnelbanestation, då under stationsnamnet "Kungsgatan". Några år senare, mellan 1955-1966, byggdes de fem hötorgsskraporna eller "trumpetstötarna" som de även kom att kallas. Husen var starkt präglade av modernismens idéer och byggnaderna var släta, geometriska och omgivna av ljus och luft. För att uppnå den "slanka" karaktären fick varje huskropp bestå av två skivor, inbördes förskjutna i höjd och sidled med enhetliga fönsterlösa gavlar.Projektet var ett av de tidigaste och mest konsekventa av denna typ av cityförnyelse. Skisserna till anläggningen presenterades redan 1945. Sergelgatan som löper utmed husen blev en av de första gågatorna i Sverige.De fem hötorgsskraporna eller "trumpetstötarna" som de även kallas byggdes mellan 1955-1966. Husen är stark präglade av modernismens idéer och byggnaderna är släta, geometriska och omgivna av ljus och luft. För att uppnå den "slanka" karaktären består varje huskropp av två skivor, inbördes förskjutna i höjd och sidled med enhetliga fönsterlösa gavlar. Projektet är ett av de tidigaste och mest konsekventa av denna typ av cityförnyelse. Skisserna till anläggningen presenterades redan 1946. Även Sergelgatan som löper utmed husen blev en av de första gågatorna i Sverige. Bereidarebanan 4 utgörs av den andra huskroppen, från Hötorget sett. Arkitekten Anders Tengbom valde att låta sig inspireras av David Helldéns arbete med det första huset. Det finns en enorm mängd gamla bilder av hur det sett ut i kvarteret tidigare. Länkarna nedan visar endast ett axplock. Film om Hötorgscity 1962 Sergelgatan 1, 1907 Hötorget med Saluhallen i fonden, vy mot Hötorgshusens läge 1946 Kvarteret från ovan 1952 Första höghuset nästan klart 1958 Sergelgatans första del invigs 1959 Plantering vid andra höghuset 1962 Samtliga relaterade bilder Besök gärna Stockholmskällan för att se fler bilder och få mer information om kvarteret Beridarebanan eller andra platser som Du kan vara intresserad av!

   Fler foton

   Upptäck området i närheten av denna lokal

   Fler lokaler som liknar denna