Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Kontor - Kungsträdgårdsgatan, 16 - Norrmalm

Kungsträdgårdsgatan 16, Norrmalm, Stockholm

 • Lokaltyp

  Kontor
 • Storlek

  591 m²
 • Inflytt

  2020-4-1
 • Inkommet

  40 dagar sedan

  Beskrivning

  Här precis vid Kungsträdgården finns en underbar Banksal med högt i tak och stora glasfönster mot Kungsträdgårdsgatan och Näckströmsgatan. Om man tar den gamla spiraltrappan så kommer man ner i ett Bankvalv på 140 kvm

  Kommunikationer

  Hyresgäster kan kontakta Q-park på telefon 0771-96 90 00, eller besök www.q-park.se för att hyra P-plats i närliggande garage. Besökande till fastigheten hänvisas till allmänna parkeringsgarage i närområdet, exempelvis på Regeringsgatan eller Smålandsgatan.
  Det är nära till både t-bana Östermalmstorg (röda linjen) och till Norrmalmstorg där bussar och spårvagnar avgår. Kort promenad till T-Centralen som trafikeras av samtliga tunnelbanelinjer, fjärrtåg och flygplatskommunikationer. Från Nybrokajen avgår ett flertal båtlinjer. För mer information, se sl.se
  Fastigheten är belägen vid Kungsträdgården med närhet till stadens bekvämligheter och Djurgårdens grönområden. Ett stenkast bort finns Norrmalmstorg och Berzelii park. Från Nybrokajen avgår ett flertal skärgårdsbåtar. I området finns gott om restauranger för både snabblunch och representationsmiddag. I närheten finns exempelvis Max, Mc Donald´s, Friday´s och restaurang Riche. När det gäller shopping finns det mesta, inte minst i gallerior och varuhus i närområdet. Vid stureplan finns Sturegallerian och på Hamngatan ligger NK och Gallerian. Granne med NK på Regeringsgatan finner man Mood Gallerian som kantas av butiker, kaféer och restauranger. I sturegallerian ligger även den exklusiva spa- och träningsanläggningen Sturebadet.
  Huset uppfördes för Hernösands Enskilda Banks räkning under åren 1989-1901. Byggmästaren och arkitekten Ludvig Petersson lät Ture Stenberg rita interiören och Erik Lallerstedt stå för fasadens utseende. 1918 byggdes ytterligare en våning mot Näckströmsgatan och en takvåning mot Kungsträdsgårdsgatan. På 1970-talet genomfördes en omfattande renovering och ansiktslyftning; fasaden färgades om och balkongbröstningarna lyftes. Dessutom genomfördes ett antal ombyggnationer invändigt och installationer byttes. Man bevarade det gamla styrelserummet som finns kvar än idag. Ytterligare modernisering av installationer utfördes under 1990-talet. Så vitt känt har det ej funnits någon stadsbebyggelse eller verksamhet på tomten innan huset byggdes.

  Fler foton

  Upptäck området i närheten av denna lokal

  Fler lokaler som liknar denna