Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Kontor - Telefonvägen, 30 - Hägersten-Liljeholmen

Telefonvägen 30, Hägersten-Liljeholmen, Hägersten

Förbättrad information
 • Lokaltyp

  Kontor
 • Storlek

  350 m²
 • Inflytt

  Kontakta uthyraren
 • Inkommet

  längre än 3 månader
  Tagg:
  ej-momspliktig

  Beskrivning

  I ett mycket spännande och händelserikt område på Telefonplan finner du detta historiskt intressanta hus från 1958. I högt och ljust läge på plan 8 finns en nyrenoverad lokal med härlig utsik. Effektiv planlösning med viss rumsindelning samt stor öppen yta. I huset finns en gemensam bemannad reception och en mycket fin konferensanläggning med ett flertal mötesrum i varierande storlek.

  Kommunikationer

  På Telefonplan finns markparkering för ca 600 bilar. För korttidsparkering gäller P-automat inom området. För långtidsparkering kan man som hyresgäst teckna tillstånd för rörliga p-platser i omfattning enligt den p-kvot som gäller för området. Platserna administeras av Apcoa: tel 08-556 306 70, eller via mejl uthyrning@apcoa.se Mellan Klättercentret och restaurang Addfood finns besöksparkering där p-skiva gäller för en 1 timmes parkering. För motorcyklar finns flera avgiftsfria parkringplatser inom området. Se länk till p-karta nedan.
  KommunaltTelefonplan ligger 13 minuter från T-centralen, röd linje mot Fruängen. Två tunnelbanestationer från Telefonplan ligger Liljeholmen där tvärbanan stannar.Närmaste pendeltågsstation är Älvsjö. Därifrån finns anslutningsbussar till Telefonplan som tar cirka 10 minuter.BilTelefonplan ligger 15 minuter från Stockholms city på E4/E20. Området ligger även nära Södra länken för resor mot Nacka.
  Inom "Telefonfabrikens lokaler" och i de närmsta omgivningarna har servicen ökat markant senaste åren. Vid Telefonplans tunnelbanestation hittar du mycket av det du behöver en vanlig vardag, t ex apotek, bank och bankomat, blomsterbutik, närlivs och pressbyrå. I den gamla vaktkuren för Ericsson, till vänster om Försäkringskassans entré, hittar du populära Koloni Kök och Matsal. Inne i området finns Add-food som har en välbesökt buffelunch, Indiska restaurangen som serverar god och vällagad indisk mat, Tonic som tillhandahåller pizzor och grillat med traditionella tillbehör. Uppe vid Tunnelbanan ligger också restaurang Landet, en sushirestaurang och en till pizzeria och en brödbutik, Söderbergs. Inne hos Konstfack finns deras egen restaurang.  På Dialoggatan ligger SATS gym och på Tellusgången finns både Klättercentret, en frisör, en kiosk och en kemtvätt med skrädderi service.
  I slutet av 1930-talet beslutade Ericsson att flytta från sitt dåvarande kontor på Döbelnsgatan och ut till Midsommarkransen. En ny huvudfabrik och koncernkontor skulle byggas. Området, som ritades av arkitekten Ture Wennerholm, innehöll även bostäder för de anställda och kom så småningom att kallas för LM-staden. I varje form och detalj fanns hos Wennerholm en ambition att skapa något vacker och funktionellt. Tanken var att skapa något som genomsyrades av omsorg om de anställda, en tanke sprungen ur folkhemmet och funktionalismens framtidstro. Idag är den forna LM-staden ansedd som ett av den svenska funkisens vackraste industri- och bostadskomplex. Under åren växte Ericsson och ytterligare hus byggdes i området. Men i början av 2000-talet togs det strategiska beslutet att flytta huvuddelen av verksamheten till Kista. Telefonplan såldes till ett antal olika fastighetsägare där Vasakronan är den dominerande. Generatorn är ett samlingsnamn för tre sammanfogade kontorshus som ursprungligen byggdes för Ericsson i etapper med början 1940. Med sin imponerande storlek och det höga radiotornet utgör Generatorn ett välkänt landmärke i området.

  Fler foton

  Upptäck området i närheten av denna lokal

  Fler lokaler som liknar denna