Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Kontor - Storgatan 53, Göteborg

Storgatan 53 - Göteborg

 • Lokaltyp

  Kontor
 • Storlek

  240 m²
 • Inflytt

  Kontakta uthyraren
 • Inkommet

  längre än 3 månader
 • Anpassasad för

  10 - 16 arbetsplatser
 • Byggår

  1957

Beskrivning

Längst upp i huset med fantastisk utsikt över staden ligger denna i huvudsak öppna lokal med egen terras. Unik lokal med lägenhetskänsla och öppen...

Längst upp i huset med fantastisk utsikt över staden ligger denna i huvudsak öppna lokal med egen terras. Unik lokal med lägenhetskänsla och öppen spis. Mötesrum och pentry i anslutning till entrén. Längst in i lokalen finns två rum som kan användas som både kontorsrum eller mindre mötesrum/samtalsrum. Två terrasser ger vidsträckt utsikt över centrala Göteborg och Heden. Med sin rika historia, vackra detaljer och centrala läge är detta ett hus som utmärker sig. Huset ligger på en lugn plats med grönskande utsikt över Heden, precis intill Göteborgs paradgata Avenyn. Här blomstrar folklivet och stadspulsen på Avenyn, men adressen tillåter samtidigt anonymitet för den som önskar. Huset ritades år 1955 av arkitekterna Erik och Tore Ahlsén åt livförsäkringsfirman Folksam, och stod färdigt år 1957. Huset är ett exempel på arkitektbrödernas intresse för det moderna, flexibla kontorshuset vilket märks i detaljerna och husets känsla än idag. Storstadsliv med möjlighet till avskildhet mitt i city med närhet till butiker, restauranger och kommunikationer. Närheten till Heden ger också möjlighet till idrott, lunchpromenader och grönska. I fastigheten finns garage, cykelparkering och omklädningsrum med dusch. Precis utanför dörren ligger Heden med busshållplatser och parkeringsplatser.

Filer

  Andra filer

  Kommunikationer

  Fastigheten är centralt belägen med goda kommunikationsmöjligheter. Den närmsta busshållplats är Heden (precis vid entrén) och spårvagnshållplatsen Valand som nås med 2 minuters gång. Centralstationen ligger ca 5 minuter bort med spårvagn, 10 minuter till fots. Från Valand går spårvagn 2, 3, 4, 7 & 10 till Centralstationen. Mer info, tidtabeller m.m. finner du på Västtrafik . Cykel är ett enkelt sätt att ta sig runt på i centrala Göteborg. I området finns det flera Styr & ställ cyklar att hyra.

  Parkering: Vasakronans hyresgäster kan hyra garageplats i fastigheten med infart från Södra vägen, det finns ca 20 st platser. Kontakta Vasakronan för mer info och uthyrning av plats. Observera den fria takhöjden på 2 meter (1,9m vid vissa rör i taket). Besöksparkering finns på Heden och på parkeringsdäcket vid Kristinelundsgatan 13-15 , samt i begränsat antal på kringliggande gator.

  Närservice

  Fastigheten ligger precis vid Göteborgs paradstråk Kungsportsavenyn, som har en mängd butiker, restauranger och service att erbjuda. Med gångavstånd till Svenska mässan, Heden och Göteborgs citykärna är det en utav de mest attraktiva kontorsfastigheterna i Göteborg. Närmsta hållplats för lokaltrafik är Heden och Valand. Hållplatsen Heden finns intill byggnaden och Valand nås med 2 min gång. Närmsta mataffär är Lidl på 2 min gångavstånd.

  Fler foton

  Upptäck området i närheten av denna lokal