Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Kontor - Stora Badhusgatan 29, Göteborg

Stora Badhusgatan 29 - Göteborg

 • Lokaltyp

  Kontor
 • Storlek

  700 - 1400 m²
 • Inflytt

  Kontakta uthyraren
 • Inkommet

  längre än 3 månader
 • Våning

  2
 • Byggår

  1897

Beskrivning

Kvarteret Merkurius på Skeppsbron har sedan 1960-talet varit ett halvt kvarter som vänt staden ryggen.

Kvarteret Merkurius på Skeppsbron har sedan 1960-talet varit ett halvt kvarter som vänt staden ryggen. Nu läker vi ihop kvarteret genom att uppföra en ny byggnad mot Stora Badhusgatan som byggs ihop med det befintliga huset.  Tillsammans blir det en kontrastrik helhet med två sidor som båda två är starka representanter för sin tid.

Utgångspunkten har varit att söka inspiration till gestaltningen lika mycket i hamnens och Rosenlundsverkets industriella råhet, som i stenstadens robusta kvartersstruktur På så vis kan vi sammanfoga stadens historia och framtid i en och samma gestalt. Ambitionen är att byggnaden ska bli en märkesbyggnad i stadscentrum och första steget i den framtida bebyggelsen på Skeppsbron.

– Per Bornstein,  Bornstein Lyckefors arkitekter

Den nya byggnaden kommer att uppföras med stor omsorg i materialvalen. Fasaden kommer att bestå av ett ljust tegel och mörka trädetaljeringar. Stora fönsterpartier gör att huset från utsidan kan liknas vid ett dockhus, där människorna, aktiviteterna och kreativiteten inne i huset blir synligt från utsidan. Nästan hela bottenvåningen kommer att rymma en restaurang som ger liv åt Stora Badhusgatan. Övriga sju våningar blir kontor. Fem av dem kommer att bli reklambyrån Forsman & Bodenfors nya hem och två våningar är fortfarande möjliga att hyra.

Fler foton

Ledigt Kontor om 700 - 1400 m², på Stora Badhusgatan 29 - Göteborg

Upptäck området i närheten av denna lokal