Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Kontor - Skeppsbron 5, Göteborg

Skeppsbron 5 - Göteborg

 • Lokaltyp

  Kontor
 • Storlek

  450 m²
 • Inflytt

  Kontakta uthyraren
 • Inkommet

  67 dagar sedan
 • Våning

  5
 • Byggår

  1897

Beskrivning

<p style="margin: 0cm; margin-bottom: .

Nu knyter vi ihop Skeppsbron med staden. Det gör vi genom att fylla tomrummet bakom det ursprungliga Merkurhuset från 1897 med en ny byggnad. Tillsammans bildar husen en kontrastrik helhet som står klar 2021.

Lokalen på 450 kvm utgör ett halvt våningsplan på plan 5 i den slottslika äldre delen av Merkur, med utsikt över hamnen och med stadens utbud i ryggen.

 

Å ena sidan stramt, elegant och öppet. Å andra sidan pråligt och lekfullt.

Den nya delen av Merkur, med inspiration från hamnens industriella råhet och stenstadens robusta kvartersstruktur, kommer att ge ett öppet intryck mot Stora Badhusgatan.

Den gamla palatsliknande delen av Merkur, som uppfördes 1897 är både ståtligt och lekfullt med sina små torn och tidstypiska detaljer.

 

Å ena sidan är det nära till vattnet. Å andra sidan är det nära till ”stan”.

Den gamla delen har en hänförande vy över hamnen. På kajen framför huset kommer en park anläggas när Skeppsbron blir göteborgarnas nya vardagsrum inom några år.

Den nya delen är först ut i den planerade bebyggelsen på Skeppsbron, som gör Stora Badhusgatan till en stadsgata och knyter ihop stråket från Järntorget till Stenpiren. Redan från dag ett finns närheten till stadens mest dynamiska och pulserande områden.

Infrastruktur.

Merkur ligger nära både Järntorget och Stenpiren vilket är tur. Och retur.

Matkultur.

I bottenvåningen på den nya delen av Merkur kommer det att bli restaurang. Och Rosenlunds restaurangstråk når därmed ända ner till Skeppsbron.

Fler foton

Ledigt Kontor om 450 m², på Skeppsbron 5 - Göteborg
Ledigt Kontor om 450 m², på Skeppsbron 5 - Göteborg

Upptäck området i närheten av denna lokal