Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Kontor - Kyrkogatan, 20 - Inom Vallgraven

Kyrkogatan 20, Inom Vallgraven, Göteborg

 • Lokaltyp

  Kontor
 • Storlek

  171 m²
 • Inflytt

  2018-9-10
 • Inkommet

  längre än 3 månader

  Beskrivning

  Här kommer du till en supercharmig lokal med plats för ca 13 personer. Lokalen har ett stort konferensrum, pentry och två toaletter. Det är har högt i tak och lite spännade detaljer. Denna lokalen ha det lilla extra, det ser man redan innan man kommer in på den charmiga entrén med den fantastiska innergården. Tänk då att detta ställe ligger mitt i city, superfint!

  Kommunikationer

  Restider visar hur långt det är möjligt att ta sig från lokalen inom en viss tid, exempelvis vilka orter dina anställda kan bo i för att ha mindre än 30 minuter pendlingstid.
  Restider visar hur långt det är möjligt att ta sig från lokalen inom en viss tid, exempelvis vilka orter dina anställda kan bo i för att ha mindre än 30 minuter pendlingstid.

  För att hyra p-plats kan hyresgäster kontakta parkeringshuset i Nordstan eller APCOAs parkeringshus Kungsgaraget och P-hus City. • Parkeringshuset i Nordstan • Kungsgaraget på Ekelundsgatan 5-7 • P-hus City på Östra Larmgatan 3-7 Besöksparkering finns i dessa P-hus samt i begränsad omfattning på kringliggande gator.
  Fastigheten är centralt belägen med goda kommunikationsmöjligheter. De närmsta buss och spårvagnshållplatserna är Domkyrkan och Grönsakstorget. Centralstationen ligger 5 minuter bort med spårvagn, 10 minuter till fots. Mer info, tidtabeller m.m. finner du på Västtrafik. Cykel är ett enkelt sätt att ta sig runt på i centrala Göteborg. På bl.a. Kungsgatan och vid Grönsakstorget finns det flera Styr & ställ cyklar att hyra.
  Fastigheten ligger utmed Kungsgatans shoppingstråk som har en stor variation av butiker, restauranger och service. I närheten finns också Magasinsgatan och Vallgatan med en mängd olika caféer och lunchrestauranger samt butiker. För den aktiva finns flera träningsanläggningar i närheten så som Friskis & Svettis, Nordic Wellness, Fysiken och Fitness24seven. Närmsta spårvagnshållplatser är Domkyrkan och Grönsakstorget.
  Fastigheten består av tre byggnader ligger på Västra Hamngatan 10, Drottninggatan 13 och Kyrkogatan 20-22. Byggnaden ligger i kvarteret Holländaren och vars namn kommer av att många holländare bosatte sig här på 1600-talet. Drottninggatan 13, Holländaregården, är ett tvåvåningshus uppfört cirka 1805 med inredd vind och med en kringbyggd gård. Efter ägarbytet 1910 fick fastigheten sitt nuvarande utseende. 1981 putsades fasaden om och interiören moderniserades. Hushöjden påminner om den tidiga stenhusbebyggelsen. Kyrkogatan 22 uppfördes 1813 som trevåningshus av och för byggmästare L Dymling och har byggts om ett flertal gånger sedan dess. Det svarta enkupiga teglet är från ombygnaden 1914, titta också på det dekorativa träpartiet ovanför entrén med texten " Brolin och Åkerholm ". Västra Hamngatan 10/Kyrkogatan 18 uppfördes ca 1810 som en tvåvåningsbyggnad med brutet tak. 1869 byggdes fastigheten på av dåvarande ägaren grosshandlaren E Levinsson, då med entré mot Domkyrkan. När GIGAB 1901 köpte fastigheten byggdes den till stora delar om till kontor. Huvudentrén flyttades också till Västra Hamngatan. Fasaden är välbevarad ända sedan 1869. Delar av banklokalen i bottenvåningen och några friser i trappan är bevarade.

  Fler foton

  Upptäck området i närheten av denna lokal

  Fler lokaler som liknar denna