Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Kontor - Östra Hamngatan, 52 - Inom Vallgraven

Östra Hamngatan 52, Inom Vallgraven, Göteborg

 • Lokaltyp

  Kontor
 • Storlek

  55 m²
 • Inflytt

  2/1/2017
 • Inkommet

  längre än 3 månader

  Beskrivning

  På andra våningen i populära Centrumhuset kan vi erbjuda ett mindre kontor med utsikt mot Kungsportsplatsen. Lokalen är indelad i två rum och har plats för 3-4 arbetsplatser.

  Filer

   Andra filer

   Kommunikationer

   För att hyra p-plats kan hyresgäster kontakta parkeringshuset i Nordstan eller APCOAs parkeringshus Kungsgaraget och P-hus City. • Parkeringshuset i Nordstan • Kungsgaraget på Ekelundsgatan 5-7 • P-hus City på Östra Larmgatan 3-7 Besöksparkering finns i dessa P-hus samt i begränsad omfattning på kringliggande gator.
   Den närmaste hållplatsen är Kungsportsplatsen där flertalet av buss- och spårvagnslinjer passerar. Fastigheten ligger dessutom nära Brunnsparken - kollektivtrafikens knutpunkt - och Centralstationen där du har nära till alla kommunala kommunikationer. Mer info, tidtabeller m.m. finner du på Västtrafik. Cykel är ett enkelt sätt att ta sig runt på i centrala Göteborg. Runt fastigheten finns det flera Styr & ställ-stationer med cyklar att hyra.
   En centralt belägen fastighet med butiker, hotell, banker, restauranger och caféer några trappor ner från kontoret och kommunikationerna är utmärkta. Precis vid fastigheten ligger de stora köpstråken Kungsgatan och Fredsgatan och inte avlägset ifrån fastigheten finns även Brunnsparken, Nordstan och Centralstationen.
   Uppfört 1936-1940 för Brand- och Lifförsäkrings AB Svea och Försäkrings AB Norman. Ritat av arkitekten Nils Einar Eriksson. I bottenvåningen inrättades butiker, en trappa upp affärslokaler med stora skyltfönster medan övriga huset var kontor. Vid en passage tvärs igenom huset placerades en stor entré, en kiosk och butiker. En rad planändringar har gjorts för olika kontor. 1960 inreddes Restaurang Bäckakällan, vilken byggdes om till Götabanken 1974. Under 1970- och 1980-talen har byggnaden förändrats främst invändigt med bland annat nya hissar och nya kontorsdörrar. Passagen mellan Kungsgatan och Larmgatan har satts igen. Byggnaden hör till de mest typiska exemplen på 1930-talets funktionalism inom Göteborg.

   Fler foton

   Upptäck området i närheten av denna lokal

   Fler lokaler som liknar denna