Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Lediga lokaler att hyra inom Södermalm, Stockholm

Bevaka Område

Sök bland 178st lediga lokaler i Södermalm, Stockholm från fastighetsägare och uthyrare i området

178 resultat

Lediga lokaler inom Södermalm, Stockholm

Det finns just nu 99 st lediga lokaler inom Södermalm och de senaste 30 dagarna har 18 nya lediga lokaler blivit tillgängliga för uthyrning.

Senaste årens populäritet och utveckling

Södermalm är en stadsdel i Stockholm som under senare år har blivit allt mer populärt och allt fler företag väljer att placera sina lokaler här. Detta mycket p.g.a de fördelaktiga hyresnivåerna jämfört med resterande innerstaden, samt de goda kommunikationerna som finns att tillgå. Söders charm och rika utbud av trevliga små restauranger och barer bidrar också till dess popularitet.

Södermalm är ett av de fyra mest populära områden för företag att leta efter lediga lokaler i Stockholm just nu. Speciellt små lokaler har hög omsättning på Södermalm, och uthyrningarna går ofta relativt snabbt. Så för att hyra en lediga lokal till ditt företag kan det vara en fördel att vara snabb i kontakten med fastighetsägare och hyresvärdar.

Områdets karatäristik

Det finns inte många delar av Stockholm som besitter samma charm som Söder, och det är inte konstigt att stadsdelen är populär både för boende och företagande. Med ett rikligt utbud av små charmiga butiker och restauranger kommer dina anställda stortrivas på Söder. På Södermalm finns en bra blandning av fastigheter ägnade till såväl boende, företagande och service vilket bidrar till en levande stadsmiljö. Lokaler för kommersiellt bruk är koncentrerade kring Slussen, Götgatan och Skanstull.

Med både pendeltåg och tunnelbana har du utmärkta möjligheter att pendla till Södermalm. En stor fördel med att etablera sitt kontor på Södermalm är den välutbyggda kollektivtrafiken. Både röda och gröna tunnelbanelinjerna löper genom Södermalm. På gröna linjen finns hållplatserna Slussen, Medborgarplatsen och Skanstull och på röda linjen finns hållplatserna Slussen, Mariatorget, Zinkensdamm och Hornstull. Utöver tunnelbanan finns även möjligheten att ta sig till Södermalm via pendeltåg till Södra station, vilket är smidigt för anställda som pendlar från förorter norr och söder om Stockholm. För den som åker ut mot Nacka eller Saltsjöbaden finns även Saltsjöbanan som utgår från Slussen. Med bil tar du dig via slussen ut till Värmdö och Nacka. Söderledstunneln tar dig genom hela Södermalm via Skanstull ut på väg 73 och vidare mot Nynäshamn.

Närservice på Södermalm

På Södermalm finns en av Stockholms bästa möjligheter till närservice. Med ett stort utbud av både restauranger och butiker är närservicen för de med lokaler på Södermalm en av de bättre i Stockholm. Om en viktig parameter för dig som söker efter en ledig lokal är att ha tillgänglighet till bra lunchrestauranger, kommer vara ett problem på Södermalm, som har Stockholms högsta koncentration av restauranger.

Längs hela Götgatan finns en stor mängd restauranger, både enklare snabbmatsrestauranger men även lite finare restauranger. I Skrapan på Götgatsbacken 76 finns ett stort utbud av restauranger och caféer att tillgå. I Söderhallarna vid Medborgarplatsen kan du hitta delikatesser och råvaror av hög kvalité i en mysig miljö.

I den delen av Södermalm som kallas Sofo, Söder om Folkungagatan, finns många hippa restauranger och butiker. Letar du efter sneakers i specialutgåva eller vill du ta en fräsch sallad på Urban Deli så har du hittat rätt.

Andra igenkännbara företag på Södermalm

För dig som söker lediga lokaler på södermalm kan du räkna med att blir granne med spelindustrin. Gamingindustrin har i stor utsträckning har valt att etablera sig med lokaler på Södermalm. Exempel på Svenska spelföretag med kontor på Södermalm inkluderar bl.a Dice (Battlefield), Mojang (Minecraft), Avalanche Studios (Just Cause, Renegade Ops) och Paradox (Magicka). Andra företag med lokaler belägna på Södermalm är bl.a. Telenor, Filippa K och Röda Korset och Viaplay.

Även många myndigheter har valt att etablera sina lokaler på Södermalm, mycket på grund av de prisvärda hyrorna på Södermalm jämfört med många andra stadsdelar i Stockholm. Bl.a. Energymyndigheten, Tillväxtverket och Ungdomsstyrelsen har sina lokaler här.

Vilken typ av lediga lokaler finns tillgängliga inom Södermalm?

Majoriteten av de lediga lokalerna som finns tillgängliga för uthyrning inom Södermalm är kontorslokaler och utgör ungefär 40% av de lediga lokaler som hyrs ut inom Södermalm.

Lediga lokaler inom Södermalm är i genomsnitt 121m², där den minsta lokalen är 6m² stor och den största lokalen är 4860m² stor. Därför är Södermalm ett bra område för företag att hitta lokaler omkring 121m² eller för företag som är i behov av utrymme för ungefär 8 st medarbetare.

Fördelning av olika typer av lediga lokaler inom Södermalm är för tillfället:
Antal lediga kontorslokaler - 38 st - (38%).
Antal lediga butikslokaler - 25 st - (25%).
Antal lediga lagerlokaler - 1 st - (1%).
Antal lediga industrilokaler - 1 st - (1%).

Marknaden för lediga kontorslokaler inom Södermalm

Kontorslokaler utgör ungefär 40% av den totala mängden lediga lokaler inom Södermalm, och det finns totalt 38 st lediga kontorslokaler att hyra för tillfället i området.

Den genomsnittliga lediga kontorslokalen som finns tillgänglig för uthyrning inom Södermalm är runt 230m² och har en genomsnittlig månadshyra på 55 800 kr/mån. Den lägsta hyresnivån för kontorslokaler inom Södermalm är 1 900 kr/kvm/år och den högsta hyresnivån är 4 200 kr/kvm/år, det är alltså en relativt hög skillnad mellan den lägsta och högsta hyresnivån inom Södermalm på 121%.

Södermalm har en attraktiv hyresnivå för lediga lokaler jämfört med många andra stadsdelar i Stockholm. Den generella hyresnivån ligger överlag lägre än de närliggande områdena inom tullarna i Stockholm.

Hyresnivån för kontor på Södermalm samt dess närliggande områden:
Södermalm - 2 800 kr/kvm/år
Stockholm CBD - 5 800 kr/kvm/år
Norrmalm - 4 500 kr/kvm/år
Vasastan - 3 400 kr/kvm/år
Gamla stan - 3 400 kr/kvm/år

Viktiga delområden på Södermalm

Södermalm har fler delområden som mer eller mindre skiljer sig från varandra. De största och mest populära delområden att hitta lediga lokaler som finns på Södermalm är:
- Slussen
- Mariatorget
- Hornstull
- Skanstull
- Söder Mälarstrand

Snabblänkar till olika lediga lokaler inom Södermalm, Stockholm: