Kostnadsfri sökhjälp

powered by INGRID

Lediga lokaler att hyra inom Kungsholmen, Stockholm

Bevaka Område

Sök bland 320st lediga lokaler i Kungsholmen, Stockholm från fastighetsägare och uthyrare i området

320 resultat
 1. Hyresindikation
  Saknar estimering
  typ
  Kontorshotell
  storlek
  4 - 270 m²

  Bergsgatan 59

  Bergsgatan 59 - Stockholm
  Saknas info om arbetsplatser
  4 - 270 m²
  Kontorshotell
  Hyresindikation
  Saknar estimering

Lediga lokaler inom Kungsholmen, Stockholm

Det finns just nu 181 st lediga lokaler inom Kungsholmen och de senaste 30 dagarna har 14 nya lediga lokaler blivit tillgängliga för uthyrning.

Kostnadseffektivt företagscenter i Stockholms innerstad

Kungsholmen är en av Stockholms Stad mest centrala stadsdelar, och har länge varit ett centrum för både företagande och boende som ses som en attraktiv arbetsplacering för de anställda. Kungsholmen är till mångt och mycket en bostadsstadsdel, men har på senare år byggts ut med nya och expansiva företagsområden såsom Lindhagen och lockat till sig många större företag som kräver närhet till staden till men samtidigt några av innerstadens lägsta hyresnivåer och goda logistiska förbindelser.

Kungsholmen, en ö mellan Norrmalm och Södermalm, är hem till 40 000 arbetsplatser och 70 000 boende. Med företag såsom Skanska, Kungsleden, Skandia, Visma, Nordea som alla på sistone flyttat deras lokaler till Kungsholmen är det idag ett etablerat område för lediga lokaler. På östra sidan av ön, intill Norrmalm och Centralen, finns det en stor variation av lediga lokaler för företag som värderar närhet. På västra sidan av Kungsholmen finns mer renodlade företagsområden såsom Lindhagen där hela infrastrukturen byggts kring att tillgodose företags lokalbehov.

Kungsholmens lediga lokaler har ett stort och brett utbud av närservice som passar arbetsgivaren som vill attrahera kompetens. Den största koncentrationen av restauranger och annan närservice så som gym ligger runtomkring lokaler placerade vid de centrala och östra delarna av Kungsholmen. Sankt Eriksgatan ner mot Fridhemsplan är en stor och levande gata med massvis av butiker, restauranger och även Västermalmgallerian. På den östra delen av Kungsholmen så återfinns ytterligare en klunga av butiksverksamhet vid Rådhusets tunnelbanestation. Häromkring kryllar det av restauranger och är bara en kort promenad bort från Norr Mälarstrand och Centralen. Ner mot Hornsbergs Strand i Kristineberg finns även ett fint restaurangstråk längs med vattnet, som tjänar som ett bra lunchstråk för arbetande i Lindhagen såväl Kristineberg. Upp mot Stadshagen i Lindhagen finns det även ett stort utbud av restauranger kring de större lokal och kontorsbyggnaderna.

Kommunikationer på Kungsholmen

Kommunikationerna på Kungsholmen är omfattande jämfört med storstockholm, har exceptionella transportmöjligheter för att vara innanför tullarna, men är överlag inte på samma nivå som Norrmalm, Östermalm och Södermalm när det kommer till upptagningsområde för resenärer. Kungsholmen har två tunnelbanelinjer, den gröna och den blåa. Bägge dessa går genom Centralen men Kungsholmen har ingen egen kommunikationscentral såsom Slussen eller Odenplan, och är därför svårare att nå med kollektivtrafik. Essingeledens genomfart genom Lindhagen och Fredhäll rakt ut ur Stockholm åt båda hållen visar på de fantastiska möjligheterna som finns att transportera varor.

Tid att ta sig till flygplats:
Bromma flygplats:
Bil - 10 minuter
Kommunalt - 20 minuter
Arlanda:
Bil - 30 minuter
Kommunalt - 30 minuter


Tid att ta sig till Stockholms central:
Bil - 6 minuter
Tåg - 10 minuter

Företagsområden för lediga lokaler på Kungsholmen

Att hitta en ledig lokal på Kungsholmen har varierande betydelse beroende på vad för typ av etablering du är ute efter. Som tidigare avsnitt visat skiljer det sig en hel del mellan centrala de olika delområdena Centrala Kungsholmen, Lindhagen, Kristineberg, Fredhäll och Marieberg.

Kungsholmen

Centrala Kungsholmen sträcker sig från Fridhemsplan bort till den östra delen av ön vid Stockholms Central. Detta område är vad de flesta kännetecknar som Kungsholmen, då det är här mest liv och rörelse befinner sig. Delområdet är den del som är äldst på Kungsholmen och är därför mest bebyggd. Rör man sig ner mot den östra delen av Kungsholmen så kommer man nära centralen och får ett fantastiskt läge för sin nya lokal. De företag som vill ha en ledig lokal med innerstadskänsla väljer ofta att sätta sig här.

Lindhagen

Lindhagen är ett av Stockholms centralaste företagsdistrikt. Beläget intill vattnet på nordvästra delen av Kungsholmen ligger detta expansiva företagsområde som kan skryta med många nyetableringar av stora företag som valt att omplacera huvudkontoret hit. I huvudsak har Lindhagen gått från att vara ett område för industri till att främst bestå av stora och moderna kontorslokaler. Några exempel på prominenta företag som numera har huvudkontor i Lindhagen är; Skanska, Securitas, och Kungsleden.

Kristineberg

Kristineberg är ett lugnare område främst bestående av bostäder och ligger precis intill affärsområdet kring Lindhagen. Området sträcker sig ner mot vattnet och erbjuder vackra miljöer. Utbudet av lokaler och närservice är inte lika stort men för den som letar finns det en annorlunda stadsmiljö som väntar.

Fredhäll och Marieberg

Fredhäll och Marieberg ligger på södra delen av Kungsholmen och är mest känt för DN-skrapan. Om du väljer att hyra en ledig lokal i Fredhäll eller Marieberg sitter du med närhet till Fridhemsplan, Essingeöarna eller Hornstull, samtidigt som du får en något lugnare tillgivning. I området finns gott med närservice samt Rålambshovsparken för trevliga sommarluncher.

Vilken typ av lediga lokaler finns tillgängliga inom Kungsholmen?

Majoriteten av de lediga lokalerna som finns tillgängliga för uthyrning inom Kungsholmen är kontorslokaler och utgör ungefär 40% av de lediga lokaler som hyrs ut inom Kungsholmen.

Lediga lokaler inom Kungsholmen är i genomsnitt 74m², där den minsta lokalen är 4m² stor och den största lokalen är 12000m² stor. Därför är Kungsholmen ett bra område för företag att hitta lokaler omkring 74m² eller för företag som är i behov av utrymme för ungefär 4 st medarbetare.

Fördelning av olika typer av lediga lokaler inom Kungsholmen är för tillfället:
Antal lediga kontorslokaler - 73 st - (40%).
Antal lediga butikslokaler - 12 st - (7%).
Antal lediga lagerlokaler - 1 st - (1%).
Antal lediga industrilokaler - 1 st - (1%).

Marknaden för lediga kontorslokaler inom Kungsholmen

Kontorslokaler utgör ungefär 40% av den totala mängden lediga lokaler inom Kungsholmen, och det finns totalt 73 st lediga kontorslokaler att hyra för tillfället i området.

Den genomsnittliga lediga kontorslokalen som finns tillgänglig för uthyrning inom Kungsholmen är runt 270m² och har en genomsnittlig månadshyra på 82 300 kr/mån. Den lägsta hyresnivån för kontorslokaler inom Kungsholmen är 2 600 kr/kvm/år och den högsta hyresnivån är 6 100 kr/kvm/år, det är alltså en relativt hög skillnad mellan den lägsta och högsta hyresnivån inom Kungsholmen på 135%.

Hyresutveckling för lediga kontorslokaler på Kungsholmen

Över de senaste två åren har marknaden för lediga lokaler i Stockholms övriga innerstad och därmed Kungsholmen utvecklats något. Hyrorna har ökat från 3 400kr/kvm/år till 3 600kr/kvm/år för nyuthyrningar i Stockholms övriga innerstad, en ökning på 6%. Snitthyran för lediga lokaler på Kungsholmen är enligt våra snitthyror de senaste åren 3 000kr/kvm/år.

Snitthyror på kontor på Kungsholmen
Kungsholmen - 3 200 kr/kvm/år
Lindhagen - 2 800 kr/kvm/år
Kristineberg - 2 800 kr/kvm/år
Fredhäll och Marieberg - 2 600 kr/kvm/år

Snitthyran i området är enligt vår statistik densamma, men här kan kraftiga variationer ske beroende på vilken lokal som hyrs. Sett till övriga staden ligger Hammarby Sjöstad fortfarande med relativt låga hyror på lediga lokaler, såsom Stockholms innerstad som ligger på ca 5 000 kr/kvm/år och Solna på 2 600 kr/kvm/år som ligger längre utanför staden.

Snabblänkar till olika lediga lokaler inom Kungsholmen, Stockholm: