Uppsalas 6 bästa coworking spaces

Setune Fastigheter Coworking Uppsala
Lounge hos SFL 7 coworking i Uppsala

Uppdaterad: 2024-05-29

Vi på yta.se är Sveriges största förmedlare av coworking och samarbetar med nästan hela utbudet av coworking spaces, kontorshotell och andra typer av flexibla kontor. Vi vet att utbudet är stort och att det finns oerhört många variabler att ta hänsyn till när man ska hitta rätt coworking space för sin verksamhet. Därför har vi i det här blogginläggt skrivit en sammanställning på Uppsalas bästa coworking spaces - så att du slipper kartlägga dem själv.

Hoppa direkt till hela listan

I takt med pandemins framfart har skiftet till hybridarbete och work from home accelererats till att idag vara det nya normala sättet att arbeta på. Allt fler företag ser fördelarna med att välja ett eller flera coworking spaces som sitt permananta tillhåll för sitt kontor. Anledningarna till detta är många, men i mångt och mycket handlar det om flexibiliteten som erbjuds. Delvis i termer av avtalslängder vilket möjliggör en enklare skalning av kontoret - men även i termer av arbetsplatser och andra arbetsytor.

💡
Är ni ett större team som är nyfikna på coworking? Boka ett kostnadsfritt möte med en av våra kontorsexperter för att lära er mer om hur det kan fungera för er, och få konkreta förslag på alternativ

Att hyra kontor på ett coworking space i Uppsala är ett fantastiskt alternativ till traditionella kontor eftersom du kan anpassa er arbetsyta precis som ni vill ha den och efter hur många man är på kontoret i snitt - snarare än så många man kan vara på kontoret när det peakar. Detta möjliggör i sin tur att man slipper betala varje månad för ytor som är överflödiga en stor del av tiden och bara behöver användas vid de tillfällen när alla anställda faktiskt är på plats. Tänk bara på det där stora konferensrummet som kanske gapar tomt fyra av fem dagar i veckan, ett pentry som måste rymma alla anställda trots att de bara är på plats en eller ett par dagar varje vecka. På ett Coworking Space i Uppsala slipper man tänka på dessa frågor. Hyr bara den yta ni faktiskt använder dagligen - och lägg på resten vid behov.

Jämför över 70 alternativ för coworking i Uppsala

Från 1950kr/arbetsplats/månad

Hitta coworking i Uppsala

Det finns olika alternativ i Uppsala, både vad gäller faktiska fysiska platser, men även hur det går att planera sitt kontor. Vill du ha en fysisk plats för alla anställda varje dag, eller går det bra att vissa endast är där några dagar i veckan? Läs mer här om hur det fungerar med medlemskap på coworking spaces.

I listan som följer nedan kommer vi att specificera faktiska kostnader som vi får direkt från coworking anläggningarna i Uppsala. Delvis för deras olika medlemskap, men även vad det kostar att hyra ett kontorsrum på deras coworking. Listan är sorterad i alfabetisk ordning.

Hela listan: Uppsalas 6 bästa coworking spaces

Arena Magasin X

Arena fokuserar mycket på så kallade Flexplatser

Arena är fastighet-jättens Vasakronans eget coworkingkoncept. Vasakronan har byggt och utvecklat fastigheter sedan 1998 och anses idag vara ett av Sveriges och Europas största fastighetsbolag.

Som bolag fokuserar Vasakronan på storstäder, centrala lägen och butiker samt kontorslokaler. Vid årskskiftet 2023-2024 uppgick deras fastighetsinnehav till 166 fastigheter med ett marknadsvärde om 175 miljarder kronor bara i Sveriges storstadsregioner. Kort sagt, Vasakronan har lång och gedigen erfarenhet av att utveckla kontor och det återspeglas kraftigt i deras coworkingkoncept Arena.

En av deras 166 fastigheter är Arena Magasin X, beläget centralt på Sidenvävargatan 17 precis mittemot Uppsala Centralstation. Unikt för den här byggnaden är att stommen är helt byggd i trä vilket återspeglas i hela fastigheten med vackra trädetaljer. Det är faktiskt i skrivande stund landets största byggnad av sitt slag som är helt byggt i trä.

Arena Magasin X öppnade i maj 2022 och omfattar 1990 kvadratmeter coworking, egna kontor samt konferens- och mötesrum som även går att hyra externt.

Kostnad för Arena Magasin X: Kontor kostar från 7600 kr/person/månad
Medlemskap hos Arena Magasin X: 4500 kr/person/månad
Tillgängliga kontor hos Arena Magasin X: Från 8-20 personer

Easy Office Uppsala

Easy Office driver en hel del coworking spaces runt om i Sverige, och ägs av det publikt handlade fastighetsbolaget Stendörren. Easy Offices coworking spaces kännetecknas ofta av att ligga lite utanför stadskärnorna och vara oerhört prisvärda. Anläggningen i Uppsala är inget undantag utan ligger strax utanför city i Librobäck.

Easy Office i Uppsala är faktiskt Uppsalas billigaste coworking men tummar inte på kvalitén för det. Här är det moderna och ljusa ytor, mötesrum utrustade med mer än godkänd teknik och gott om drop in rum trots att coworking spacet endast är i det mindre laget på 880 kvadratmeter.

Kostnad för Easy Office Uppsala: Kontor kostar från 2000 kr/person/månad
Medlemskap hos Easy Office Uppsala: Ej tillgängligt
Tillgängliga kontor hos Easy Office Uppsala: Från 2-10 personer

First Office Kungsängsvägen 27

First Office är ytterligare en aktör med ett starkt börsnoterat fastighetsbolag bakom sig - Corem. Med över 50 olika coworking spaces i fler än 10 länder kan man lugnt säga att First Office är ett lyckat koncept. Det är även den enda aktören som kvalar in 2 gånger på den här listan. First Office koncept påminner Easy Office ovan, där man satsar på prisvärd coworking utanför stadskärnorna.

First Office på Kungsängsvägen 27 består av 2009 kvadratmeter privata kontor, mötesrum och lounger. Det är fokus på privata kontor här, men med flexibla avtal. Hos First Office Kungsängsvägen är det moderna ytor och möbelval till riktigt bra priser. Här finns flera bra lösningar för företag upp till ca 20 anställda.

Kostnad för First Office Kungsängsvägen: Kontor från 3200 kr/person/månad
Medlemskap hos First Office Kungsängsvägen: Ej tillgängligt.
Tillgängliga kontor hos First Office Kungsängsvägen: Från 2-16 personer

First Office Uppsala Business Park

First Office andra coworking i Uppsala ligger i populära Uppsala Business Park i Fyrislund. Anläggningen är relativt nybyggd och öppnade i april 2022. Det är en mindre och mer intim anläggning på 450 kvadratmeter. Privata kontor här är fullt uthyrda just nu, men det finns medlemskap tillgängliga.

Kostnad för First Office UBP: Kontor från 3200 kr/person/månad
Medlemskap hos First Office UBPn: Från 3000 kr/person/månad
Tillgängliga kontor hos First Office UBP: Ej tillgängligt - Fullt uthyrt

SFL 7

SFL7, även kända från bilden högst upp i detta inlägg, drivs i regi av fastighetsbolaget Setune Fastigheter. Coworking spacet ligger på Sofielundsgatan 7 (därav namnet, SFL7) och är verkligen ett snyggt alternativ. De har satsat mycket på design och inredning och lyckats riktigt bra. På länken ovan kan du se fler bilder.

SFL7 coworking är 1200 kvadratmeter stort och öppnade i januari 2023. Här finns det privata kontor, coworking och arbetsytor i öppna kontorslandskap man kan hyra efter behov.

Kostnad för SFL7: Kontor från 3600 kr/person/månad
Medlemskap hos SF7: Från 3900 kr/person/månad
Tillgängliga kontor hos SFL7: Från 1-10 arbetsplatser

United Spaces Uppsala

United Spaces är en väldigt populär aktör med anläggningar i Uppsala, Stockholm, Jönköping, Göteborg och Helsingborg.

United Spaces Uppsala öppnade i januari 2021 och ligger i det oerhört vackra Rådhuset på Vaksalagatan 2 mitt i city. Coworking spacet är hela 2400 kvadratmeter stort och det finns gott om privata kontor samt goda möjligheter för medlemskap och arbetsplatser att hyra i deras öppna ytor.

I receptionen går det att köpa enklare luncher och aw-tillbehör på fredagar. Trots sin storlek är det en härlig stämning där det känns lite som att alla käner alla.

Kostnad för United Spaces Uppsala: Kontor från 6900 kr/person/månad
Medlemskap hos United Spaces Uppsala: Från 2495 kr/person/månad
Tillgängliga kontor hos United Spaces Upppsala: Från 2-27 arbetsplatser

Letar ni nytt kontor?

Jämför coworking spaces i Uppsala på vår marknadsplats

Till marknadsplatsen