Nackas 6 bästa coworking spaces

Utsikt från Business Lounge Nacka Forum
Utsikt från Landskapet coworking i Nacka

Uppdaterad: 2024-06-03

Stockholmsförorten Nacka är kanske främst känt för sina shoppingcenter som Nacka Forum och Sickla köpkvarter, eller för sina stora grönområden som Nackareservatet. Men faktum är att det finns en blomstrande coworking scen i Nacka, som söker att tillgodose kommunens över 100 000 invånare och nästan 7000 registrerade företag med flexibla arbetsplatser närmare hemmet.

Med sina idylliska områden som exempelvis Nacka Strand, Järla och Saltsjöbaden är det inte konstigt att Nacka lockar stort intresse som hemvist för många företag och privatpersoner. Kommunen ligger i framkant på flera områden vad gäller till exempel hållbarhet, livskvalité, utbildning och inte minst näringsliv. Kommunen erhåller återkommande utmärkelser och vinster i kategorier för näringsliv, hållbarhet och stadsutveckling.

💡
Visste du att Nacka 2 år i rad har utsetts till Sveriges stabilaste kommun av organisationen WSP?
Hoppa direkt till hela listan över Nackas 7 bästa coworking space

Snabbfakta om coworking spaces i Nacka

  • I Nacka finns i skrivande stund 6 coworking spaces som driftas av 3 olika operatörer. Totalt handlar det om 5105 kvadratmeter coworking i Nacka.
  • Att hyra ett kontor på ett coworking space i Nacka kostar från 3166 kronor per person och månad till 5970 kronor per person och månad.
  • Att hyra ett medlemskap på ett coworking space i Nacka kostar från 1595 kronor per person och månad till 5995 kronor per person och månad. Läs mer här om medlemskap på coworking.
  • Aktören Business Lounge är den som satsar mest på området med 4 coworking spaces.

Letar du coworking i Nacka?

Jämför över 10000 kontor och medlemskap på coworking på vår marknadsplats

Till marknadsplatsen

Nackas framtid - Centrala Nacka

Att säga att det händer mycket i Nacka är en underdrift. Planerna för ombildning av kommunen är omfattande för vad som kallas Centrala Nacka. Detta märks inte minst bara genom att köra igenom området och betrakta bebyggelserna som pågår.

För att försöka sammanfatta någorlunda så satsas det enormt på kommunen och år 2030 kommer du kunna ta tunnelbanans blåa linje till stationer vid Järla, Sickla och Nacka. Som ett led i det arbetet kommer Värmdöleden att överdäckas och nya stora bussterminaler etableras. 6000 nya bostäder och 7000 nya arbetsplatser kommer att tillkomma, och i mitten av Centrala Nacka kommer en naturskön stadspark anläggas. En röd tråd i hela arbetet med Nackas framtid är naturban, vilket innebär att naturen kommer ges mer plats och de redan vackra platserna får mer utrymme.

Ett särskilt häftigt projekt är fastighetsbolaget Atrium Ljungbergs satsning på Wood City i Sickla, som kommer att bli världens största stad byggd endast i trä. Hela 250 000 kvadratmeter bostäder, kontor och coworking kommer att byggas helt i trä. Arbetet beräknas pågå mellan 2025-2027.

Några direkta nyheter kring coworking och flexibla kontor i området har ännu inte rapporteras, men med de omfattande planerna för kontor i området vore det synnerligen märkvärdigt om inte en stor del prioriteras för just coworking till kommunen. Det här inlägget kommer att uppdateras löpande kring nyheter för coworking i Nacka.

Hela listan: Nackas 6 bästa coworking spaces

I väntan på tusentals nya kontor och tunnelbana så har vi sammanställt Nackas utbud av coworking per idag. Listan är sorterad i bokstavsordning.

1. Easy Office Nacka

Easy Office Nacka
Easy Office Nacka

Fastighetsbolaget Stendörrens uppskattade coworking koncept Easy Office. Det här är en riktigt snygg anläggning högt upp på våning 8 i det gamla tryckeriet i Finntorp. Här möter ljusa och moderna lokaler en fin utsikt över grönområden.

Det är en mindre anläggning om endast 331 kvadratmeter och 1 mötesrum - faktum är att det inte funnits några vakanser här under en ganska lång tid nu vilket skvallrar om dess populäritet.

Finntorp som område har goda kommunikationsmöjligheter med flertalet bussar och Saltsjöbanan inom gångavstånd. Närservice är desto mer begränsat här, men det finns ett antal restauranger och butiker i Finntorp.

Pris för Easy Office Nacka
Kontor: från 4900 kronor per person och månad.
Medlemskap: Inte tillgängligt.

2. Landskapet Forumvägen 14

Business Lounge Nacka Forum
Mötesrum hos Business Lounge i Nacka Forum

Nackas bästa utsikt? Högt upp i Nacka forum på våning 18 ligger Landskapet, föredetta Business Lounge, med 584 kvadratmeter coworking. Här kan du hyra privata kontor eller medlemskap och få tillgång till bra arbetsplatser i öppna ytor. Det finns 3 mötesrum tillgängliga, varav blandannat det på bilden ovan med panoramavy över Nacka, liksom härliga lounge och entréytor man kan slå sig ner i. Modern, estetisk och hållbar inredning varvat med en magisk utsikt.

Lägesmässigt kan det i princip inte bli bättre. Här finns allt man kan tänka sig och lite till med Nacka Forum under fötterna med alla dess butiker och restauranger. Kommunikationerna är riktigt bra med den nuvarande bussterminalen runt hörnet samt goda parkeringsmöjligheter i Nacka Forums garage om du är bilburen.

Pris för Landskapet Nacka:
Kontor: från 5300 kronor per person och månad.
Medlemskap: 5995 kronor per person och månad.

3. Landskapet Sickla Industriväg

Business Lounge Sickla
Mötesrum hos Business Lounge Sickla

Business Lounge andra coworking space i listan ligger mitt i Sickla köpkvarter. den här anläggningen öppnade 2019 och är 1066 kvadratmeter stor. Återigen han Business Lounge lyckats bra med att kombinera en snygg modern inredning med fina utsikter och ett supertrevlig läge.

Här finns över 70 arbetsplatser fördelat över kontor, flex-platser och lounger. Business Lounge coworking i Sickla är ett väldigt uppskattat alternativ bland annat för sitt goda läge med närhet till allt vad köpkvarteret har att erbjuda i form av restauranger och service.

Ett populärt alternativ här är flexplatserna som hyrs per månad som många boende i Nacka utnyttjar för att kunna ha en arbetsplats närmare hemmet.

Pris för Landskapet Sickla:
Kontor: från 6000 kronor per person och månad.
Medlemskap: 1995 kronor per person och månad.

4. Landskapet Uppfinnargränd 5

Business Lounge Järla Sjö
Business Lounge Järla Sjö

I det gamla pumphuset i Järla Sjö ligger Lanskapets tredje coworking i Nacka. Det här är det en häftig industriell anläggning där de lyckats bevara en stor del av känslan från det gamla pumphuset med exponerat innertak och andra fina detaljer.

Här finns även gott om arbetsplatser fördelat över deras 854 kvadratmeter i ett flertal privata kontor. Det finns även gott om mötesrum för hyresgäster. Det finns en scen och konferensmöjligheter för över 100 personer vilket gör att coworking spacet kan passa extra bar för dig i behov av event- eller konferensytor.

I samma byggnad ligger dessutom ett café och en frisörsalong.

Pris för Landskapet Järla Sjö:
Kontor: från 5200 kronor per person och månad.
Medlemskap: Inte tillgängligt.

5. Landskapet Vikdalsvägen

Business Lounge Vikdalsvägen
Business Lounge Vikdalsvägen

Sist ut från från Landskapet, tidigare Business Lounge, i Nacka är deras coworking på Vikdalsvägen. Det här coworking spacet ligger precis innan tunneln till Nacka Strand och därför med närhet till både vattnet i Nacka Strand liksom all närservice i Nacka Forum

Hos Landskapet Vikdalsvägen är det fokus på privata kontor och mötesrum. Anläggningen är 410 kvadratmeter och det finns totalt 5 mötesrum man kan använda.

Pris för Landskapet Vikdalsvägen
Kontor: från 3200 kronor per person och månad.
Medlemskap: Inte tillgängligt.

6. Places Sickla

Places coworking Sickla köpvarter
Entré Hos Places i Sickla köpkvarter

För dig som vill har tröttnat på att jobba hemma, men inte vill pendla hela vägen in till stan finns Places i Sickla köpkvarter. Här finns det endast flexplatser och inga privata kontor att hyra - ett sant coworking space.

Places affärsidé är att öppna coworking spaces i direkt anslutning till bostadsområden snarare än affärsområden. Med låga priser och generösa villkor där du till exempel betalar efter använding har det snabbt blivit ett populärt koncept.

Pris för Places Sickla
Kontor: Inte tillgängligt.
Medlemskap: 1595 kronor per person och månad.

Vi hjälper er hitta rätt kontor

En av våra experter hjälper er kostnadsfritt att jämföra alternativ

Få hjälp