Göteborgs 6 bästa coworking spaces

Terass hos Convendum Stampgatan i Göteborg City
Terrass hos CONVENDUM Stampgatan i Göteborg City

I egenskap av Sveriges största förmedlare av coworking vet vi på yta.se att utbudet är brett och kan vara svårnavigerat. Därför ska vi i det här blogginlägget sammanställa en djupgående analys och lista de 6 bästa coworking spaces i Göteborg som har fått högst poäng i våra beräkningar och kalkyler. Vi har tagit hänsyn till faktorer som beläggningsgrad, etableringstakt, stil och nisch bland annat.

Vi är i kontakt med hela utbudet på daglig basis och vet vilken service som ingår, vilka specifika kontor som är lediga, hur många som får plats i varje kontor, vad det kostar, och om man får ha med sig hund på kontoret - vilket vi ska redogöra för (och mycket mer) i det här inlägget. För ordningens skull är listan skriven i alfabetisk ordning.

Hoppa direkt till hela listan

I samband med pandemin så har skiftet till hybridarbete agerat bränsle åt coworking spaces och andra flexibla kontorslösningars framfart i hela världen, och inte minst i Göteborg där arbetsplatsfenomenet växer sig synnerligen starkt. I dag är hybridarbete implementerat på någon nivå i de allra flesta företag och organisationer och många företag i Göteborg med omnejd nyttjar coworking i någon utsträckning.

Coworking Spaces i Göteborg är ett bra alternativ till att nyttja traditionella kontor för företag som har implementerat hybridarbete. Anledningen är att du slipper ta höjd för ett kontor som är stort nog för så många ni är på kontoret som flest, och istället kan hyra en yta som är anpassad för så många ni är på kontoret i snitt. De dagar samtliga anställda är på plats på kontoret finns det, vanligtvis, 1000-tals extra kvadratmeter att tillgå med arbetsplatser, lounger och mötesrum att arbeta från. Läs mer övergripande om hur coworking fungerar här.

Att anpassa kontoret efter hur många man är i snitt, snarare som flest, fungerar i praktiken genom att man köper till medlemskap till de som inte är på kontoret dagligen, vilket ger dem tillgång till hela coworking spacet med mötesrum, telefonbås, arbetsplatser och loungeytor att arbeta från - utöver det faktiska kontoret som bara är ert. Läs mer om hur medlemskap på coworking fungerar, och hur du kan dra nytta av det.

Är ni ett större team som letar efter ett flexibelt och full-service kontor? Det finns många olika upplägg och alternativ som är skräddarsydda för att passa team med 20-100 anställda. Dessa kontorsalternativ inom coworking ställer högre krav på avskildhet, service och flexibilitet. Ett populärt alternativ är att skräddarsy en egen avdelning på ett coworking space - så kallat Big Office. Vårt team av kontorsexperter har hjälpt hundratals större team att förstå hur coworking kan nyttjas i en större organisation och vilka alternativ som passar bäst. Boka ett kostnadsfritt konsultativt möte idag för att höra mer.

💡
Är ni ett större team som är nyfikna på coworking? Boka en kostnadsfri konsultation med en av våra kontorsexperter för att lära er mer om marknaden och få förslag på alternativ som kan passa er organisation.

Utbudet av Coworking Spaces i Göteborg är stort och växer snabbt. Att skapa sig en överblick och jämföra bland alla alternativ kan kännas som en överväldigande uppgift, inte minst när man ska kontakta flera olika aktörer, planera visningsrundor, hålla igång dialoger kring anpassningar och förhandla på hyror för att slutligen faktiskt hitta rätt coworking space att presentera för sina kollegor. Därför har vi kurerat den här listan för att underlätta söket för dig.

Hela listan: Göteborgs 6 bästa coworking spaces

CONVENDUM - Stampgatan 14 - Göteborg City

Lounge hos CONVENDUM på Stampgatan 14

Först ut är CONVENDUM som precis öppnat sitt andra coworking space i Göteborg på Stampgatan 14. CONVENDUM har sedan 2017 varit aktiva på Göteborgs coworking-marknad med sitt första coworking space på Avenyn och har nu alltså, sedan maj 2024 öppnat sin andra anläggning som vi ska fokusera på i det här inlägget.

CONVENDUM på Stampgatan är hela 4500 kvadratmeter stort, sträcker sig över 3 våningar och rymmer inte mindre än 38 konferens- och mötesrum. De har en superhärlig terrass (se första bilden i det här inlägget) med utsikt mot bland annat Gamla Ullevi. Det är proffsigt och stilrent inrett, med fokus på representativa materialval som genomsyrar känslan och designen i hela coworking spacet.

När du kommer in hos CONVENDUM Stampgatan möts du av ett härligt café där det serveras bra kaffe och te, frukost minst en gång per vecka samt går att köpa lunch och diverse snacks.

Som operatör är CONVENDUM störst i Sverige med över 82 000 kvadratmeter coworking och kontorshotell i framförallt Stockholm, men även alltså i Göteborg och har även tagit steget utanför Sverige och öppnat en anläggning i Palma, Spanien. En riktigt bra fördel med CONVENDUM är att du som hyresgäst får tillgång till samtliga coworking spaces, inklusive Palma.

Mötesrum hos Convendum Stampgatan
Mötesrum med utsikt mot Gamla Ullevi hos CONVENDUM Stampgatan

CONVENDUM är ett premiumalternativ och Stampen likaså. Det är bara några minuters promenad till Centralstationen och således gott om förbindelser med spårvagnar och bussar.

Det goda läget medför även direkt närhet till riktigt bra lunchställen och all närservice du kan tänkas behöva. Du får ha med dig hund på kontoret och det finns möjlighet att hyra lager/förråd.

CONVENDUM Stampgatan har gott om privata kontor fördelade över sina tre våningsplan, men satsar även mycket på coworking-ytor och konferens. Här kan du hyra antingen en loungeplats, mötes- eller konferensrum, privat kontor för upp till 46 fasta arbetsplatser, eller Big Office lösningar där du hyr en helt egen avskild del av ett våningsplan för upp till 60 fasta arbetsplatser. CONVENDUM satsar mycket på Big Office på samtliga sina spaces och det innebär (ofta) att du får anpassa ytan som du vill ha den, med egen lounge, pentry, mötesrum och kontor efter dina önskemål. Givetvis är det fortfarande flexibla avtalsvillkor på CONVENDUMs Big Office lösningar.

Kostnad för kontor hos CONVENDUM Stampgatan: Från 4700 kr per person och månad
Kostnad för medlemskap hos CONVENDUM Stampgatan: Från 5495 kr per person och månad
Andra anläggningar i Göteborg: Avenyn - Kungsportsavenyn 21

Dockside Office & Coworking - Lindholmen

Dockside Coworking Lindholmen Göteborg
Dockside Office & Coworking på Lindholmen

På andra sidan älven på eftertraktade Lindholmen hittar vi Dockside Office & Coworking på Regnbågsgatan 8b. Det här är coworking spacet för dig som söker riktigt bra bang for the buck - utan att tumma på kvalité.

Dockside består av 1800 kvadratmeter kontor, coworking mötesrum och konferens och här kan du förvänta dig snygga designmöbler och nyckelfärdiga kontorslösningar där du inte behöver tänka på något annat än att ta med din dator för att kunna ha en fulländad arbetsdag.

Det attraktiva prisläget på framförallt egna kontor här (men även fasta- och flexplatser) gör att du dessutom får otroligt mycket pengarna, som en mindre aktör med mindre omkostnader har Dockside goda förutsättningar att erbjuda en annan prisbild än många andra aktörer. Prisläget och de generösa storlekarna på kontor möjliggör också att du kan skräddarsy ditt kontor. Det finns även möjlighet till Big Office lösningar där du kan hyra en större egen avdelning för upp till 30 fasta arbetsplatser med egen lounge och pentry till exempel.

Konferensrum hos Dockside på Lindholmen
Konferensrum hos Dockside på Lindholmen

Dockside har funnits på Lindholmen i populära Gothia-huset sedan 2015, och med nästan 10 år på nacken har de skapat ett, enligt oss, riktigt bra koncept där de fokuserar på en bra prisbild och generösa kontorsstorlekar i kombination med snygga lokaler på ett centralt A-läge. Dockside är ett alternativ som sticker ut bland mängden inom kategorin "prisvärda kontor" då det upplevs som betydligt mer påkostat.

Här får du ha med dig hund till kontoret, det finns en härlig terrass på baksidan av huset samt möjlighet att hyra lager/förråd och större konferensrum.

Dockside fokuserar på egna kontor, medlemskap och arbetsplatser i öppna kontorslandskap samt lounger och konferensytor. Utöver kvalitativa arbetsplatser antingen i eget kontor eller öppet kontorslandskap får även hyresgäster här tillgång till 6 mötesrum samt moderna och välutrustade konferenslokaler i gatuplan för upp till 40 personer i skolsittning.

Kostnad för kontor hos Dockside: Från 2700 kr per person och månad
Kostnad för medlemskap hos Dockside: Från 2750 kr per person och månad
Andra anläggningar i Göteborg: Inga

Entreprenörsgatan Hasselbladshuset - Inom Vallgraven

Entreprenörsgatan coworking space Hasselbladshuset Göteborg
Entreprenörsgatan i historiska Hasselbladshuset

I en av Göteborgs mest ikoniska byggnader på Sankt Eriksgatan 6 / Östra Hamngatan 1 ligger populära Entreprenörsgatan med 3000 kvadratmeter coworking, kontor, mötesrum och konferens. Som namnet antyder finns det en lång och rik historia i den här fastigheten där självaste Hasselbladskameran uppfanns - och Entreprenörsgatan möjliggör för innovation att fortsätta äga rum i lokalerna.

Fastigheten uppfördes redan 1949 som huvudkontor åt kameratillverkaren och har sedan dess i moderniserats och huserar idag alltså bland annat ett av Göteborgs häftigaste coworking space, Entreprenörsgatan. Det här är en unik coworkingupplevelse i Göteborg och ett måste-se.

Entreprenörsgatan som operatör har totalt sett över 180 medlemsföretag och 800 medlemmar fördelat på sina 10 coworking spaces i Göteborg och har lång erfarenhet sedan de öppnade dörrarna för första gången 2008. En aktör som verkligen cementerat sin position som ledande coworking-aktör i Göteborg.

Coworking spacet i Hasselbladshuset är det största i Entreprenörsgatan arsenal och öppnade i början av 2023. Här är beläggningen hög, och det är enkelt att förstå varför när man ser de vackra lokalerna i den historiska fastigheten och all service som ingår. Det är riktigt härlig vibe i lokalerna och skönt häng i loungerna.

Mötesrum hos Entreprenörsgatan Sankt Eriksgatan 6
Mötesrum hos Entreprenörsgatan Hasselbladshuset

Hos Entreprenörsgatan ingår bland annat frukost en gång i veckan, obegränsat med kaffe/te, ergonomiska möbler, städning, Wi-Fi och utskifter - för att nämna några saker. Det är ett utmärkt coworking space att nätverka på då de regelbundet anordnar nätverksevent och After Works för sina medlemmar. När vi senast besökte just det här coworking spacet så var det vinprovning som hyresgästerna fick ta del av.

Planlösningsmässigt finns det gott om både egna kontor, lounger, mötesrum (hela 22 stycken!) coworkingytor och konferensrum. Det största konferensrummet rymmer 30 personer. Coworking spacet är fördelat över två våningar; 1 och 2 i fastigheten. Det är som tidigare nämnt relativt fullt på de egna kontoren här, så se till att ta kontakt snabbt om ni söker ett eget kontor här.

Hyresgästerna som huserar här skapar en härlig vibe med fokus på skönt häng och människor. Även inredningen återspeglar detta med mycket cool design och konst som pryder väggarna - ofta inspirerat av just Hasselbladskameran.

Kostnad för kontor hos Entreprenörsgatan Hasselbladshuset: Från 5000 kr per person och månad
Kostnad för medlemskap hos Entreprenörsgatan Hasselbladshuset: Från 2500 kr per person och månad
Andra anläggningar i Göteborg: Östra Hamngatan, Lindholmspiren och Ingenjörsgatan med flera.

Flexiwork Hovet - Kvarteret Regina

Flexiwork coworking space Hovet i Göteborg
Lounge i ljusgården hos Flexiwork Hovet

Flexiwork är en ny aktör på coworking-marknaden. Det är Alecta Fastigheters (en av Sveriges största fastighetsägare) egen satsning på coworking. Den här coworking anläggningen är deras första och ligger centralt beläget Inom Vallgraven på ett minst sagt kungligt läge: Hvitfeldtsgatan 7 i det historiska Kvarteret Regina, rakt under bastion Christina Regina varifrån namnet Hovet härstammar.

I ett första skede omfattar Flexiwork Hovet drygt 1000 kvadratmeter som öppnade dörrarna i maj 2024 och fler dörrar väntas öppna. Delvis kommer Hovet öppna en andra etapp i mars 2025 och kommer då att bli hela 3200 kvadratmeter totalt, och innan dess, vid årsskiftet 2024/2025, öppnar de ytterligare en anläggning: "Kollektivet" på Folkungagatan i Göteborg.

Flexiwork (och Alecta Fastigheter) är en erfaren nykomling. Alecta har lång och gedigen erfarenhet av att utveckla fastigheter och arbetsplatser vilket märks tydligt när du besöker Flexiwork. Här är det otroligt snyggt och väldigt fint planerat in i det minsta där ingen detalj lämnats åt slumpen. Det märks att det är en kunnig fastighetsägare bakom Flexiwork och det skapar även en trygghet för dig som hyresgäst.

Något som gör Flexiwork särskilt unikt är deras kreativa rum "Ateljén" där du kan låta kreativiteten flöda fritt och släppa lös din inre konstnär, musikant eller poet.

Ateljén hos Flexiwork Hovet
Mötesrummet Ateljén hos Flexiwork Hovet, Sveriges enda mötesrum där penslar ingår?

Ett annat roligt koncept som gör Flexiwork unikt är deras interna communitysatsning "Flexitainment" där hyresgäster kan föreslå idéer på aktiviteter, events, provningar eller seminarier som sedan röstas på och Flexiwork ser till att det genomförs.

Flexiwork beskriver sig själva som Göteborgs mest flexibla coworking space och vi är beredda att hålla med. Det är en härlig vibe här och den historiska fastigheten genomsyrar både deras erbjudande liksom kommunikation och design. Här hyr du till exempel inte en flexplats utan en ödmjuk tron i loungen.

När vi granskar deras erbjudande är det väldigt mycket som ingår i grunderbjudandet allt från kaffe, te och Wi-Fi till frukostar, receptionsservice, cykelparkering och minibutik för att nämna några saker. Du får även tillgång till till Flexitainment och deras andra satsningar på community och nätverkande. Självklart är det även flexibla villkor på samtliga erbjudanden hos Flexiwork.

De har olika erbjudanden som passar i princip alla, oavsett vilket skede du eller ni befinner er i. Du kan hyra antingen mötesrum, dagspass, loungemedlemskap, fast plats eller eget kontor för upp till 22 personer. Du kan även räkna med att det kommer större ytor tillgängliga i samband med att etapp 2 öppnar.

Kostnad för kontor hos Flexiwork Hovet: Från 6500 kr per person och månad
Kostnad för medlemskap hos Flexiwork Hovet: Från 3890 kr per person och månad
Andra anläggningar i Göteborg: Inga (ännu)

iOffice Sjöbefälsskolan

iOffice Sjöbefälsskolan Göteborg - Kvarnbergsgatan 2
Entré hos iOffice Sjöbefälsskolan

iOffice är ytterligare en nykomling på Göteborgs coworking-marknad men har funnits i Stockholm sedan länge. De har haft en aggressiv tillväxttakt de senaste åren, och har på bara 4 år - mellan 2020 och 2024, tiofaldigt sin yta och är nu tredje störst i Sverige sett till antal kvadratmeter. Idag har de 11 coworking spaces, varav 2 i Göteborg och 9 i Stockholm. De blickar även mot Malmö och fler anläggningar i Stockholm.

iOffice har sedan starten legat på höga beläggningsgrader och verkligen lyckats hitta rätt position på coworkingmarknaden där de konsekvent lyckas växa lönsamt år över år.

Nyckeln till deras framgång är en sund prissättning på riktigt bra adresser, med stilrena materialval, hög service och mycket som ingår i hyran -  Sjöbefälsskolan på Kvarnbergsgatan är inget undantag från detta utan här kan du förvänta dig en premiumlösning till en överkomlig hyra och känna att du får ut mycket av ditt medlemskap.

För att nämna några saker kring vad som alltid ingår hos iOffice: frukostbuffé varje dag, ett antal timmar i mötesrum (beroende på storlek på företag), bokningsfria telefonbås, after works och pingisturnerneringar.

Eget kontor hos iOffice Sjöbefälsskolan
Exempel på ett eget kontor hos iOffice Sjöbefälsskolan

Vi på yta.se sitter själva hos iOffice i Stockholm och kan bekräfta mycket bakom deras erbjudande. Det passar väldigt bra för företag som söker premiumkontor på bra adresser men kanske inte har budget eller vill sitta på de dyraste alternativen. Det är enkelt att anamma iOffice egen branding och kultur snarare än att skapa sin egen. Många gillar helt enkelt det avskalade konceptet där du får ett riktigt bra kontor med bra service och kringtjänster, och identifierar sig snarare som ett pingisturnering-brand än ett champagnebar-brand.

iOffice Sjöbefälsskolan är 4000 kvadratmeter stort och består till största del av egna kontor men även coworkingytor samt totalt 18 mötes- och konferensrum. Det finns gott om kontor i olika storlekar, från 2 arbetsplatser upp till Big Office lösningar för 60 fasta arbetsplatser. Det finns en stor härlig takterrass med fantastisk utsikt.

Sjöbefälsskolan är en minst sagt historisk byggnad som användes redan under mitten av 1800-talet för att utbilda sjöbefäl. Byggnaden har sedan använts för olika utbildningsändamål i omgångar fram till 1994 då den använts som kontor. iOffice tog över fastigheten under 2023, och öppnade dörrarna i mars 2024.

Kostnad för kontor hos iOffice Sjöbefälsskolan: Från 4000 kr per person och månad
Kostnad för medlemskap hos iOffice Sjöbefälsskolan: Från 2995 kr per person och månad
Andra anläggningar i Göteborg: Park Central (öppnar 2027)

Mindpark Göteborg City

Coworking Lounge MindPark Göteborg City
Lounge hos MindPark Göteborg City

Centralt beläget på Lilla-Bommen 3 ligger en av södra Sveriges största aktörer Mindpark med deras coworking space Göteborg City. Många känner till Mindpark som haft en ordentlig tillväxt sedan de lanserade 2009. Idag har de ett gediget bestånd med 7 coworking spaces på bra och centrala adresser i Malmö, Lund, Helsingborg, Mölndal, Järntorget och inte minst Göteborg City som vi ska fokusera på i det här inlägget.

Mindpark Göteborg City ligger väldigt centralt med bara några minuters promenad från centralstationen. Med hela 2716 kvadratmeter coworking, konferens, och kontor är det ett ypperligt alternativ för företag som söker en central adress med riktigt bra service och kringtjänster. Det lämpar sig extra bra för dig som reser mycket i södra Sverige då du får tillgång till samtliga Mindparks som hyresgäst här - alternativt om du är på resande fot ofta inom Göteborg och behöver tillgång till flera kontor då Mindpark finns både i City, på Järntorget, och snart även i Mölndal (öppnar hösten 2024).

Mindpark Göteborg City är mycket mer än bara en arbetsplats, här ges du utrymme att växa, nätverka och umgås med andra företag och branscher. Mindpark anordnar regelbundet events, After works, coworkingfikor varje fredag och coworkingfrukostar varje månad för att nämna några saker. Hos Mindpark står deras "coworkers" alltid i fokus, och det återspeglar sig i en hög servicegrad och tillgänglighet från operatören. Det är även värt att nämna att hundar är välkomna här.

Det finns gott om konferens- och mötesrum, hela 15 stycken. Det största konferensrummet hos Mindpark Göteborg City rymmer hela 104 personer vilket gör det här till ett bra alternativ för dig som håller mycket event och konferenser.

Konferensrum hos MindPark Göteborg City
Konferensrum hos Mindpark Göteborg City

Mindpark har med tiden utökat både antalet samt storleken på mötesrum och konferensrum vilket återigen är ett kvitto på anpassningar efter deras coworkers behov och önskemål. Tillgängligheten på konferens- och mötesrum hos Mindpark Göteborg City är således väldigt god - något som utmärker Mindpark då detta ibland kan vara ett problem. Det märks att det är en erfaren aktör bakom det här coworking spacet, och om du behöver change of scenery för en dag (eller fler) är det bara att gå över till Mindpark Järntorget som också är en väldigt fin anläggning med väldigt bra service och samma community-fokus.

Om du letar efter ett centralt coworking space med gott om mötesrum och starkt community-fokus är Mindpark en klar vinnare. Deras fokus på sina coworkers - men även flexibilitet i erbjudande där du kan hyra hela spektrat från dagspass i lounger till mötes- eller konferensrum och till större egna kontor för uppemot 38 fasta arbetsplatser gör det till ett utmärkt val för allt från enstaka konsulter till större företag.

Kostnad för kontor hos Mindpark Göteborg City: Från 4700 kr per person och månad
Kostnad för medlemskap hos Mindpark Göteborg City: Från 2900 kr per person och månad
Andra anläggningar i Göteborg: Järntorget och Mölndal

Jämför alla coworking spaces i Göteborg

Jämför över 700 lediga kontor på coworking i Göteborg på vår marknadsplats

Jämför coworking spaces